Previous Page  31 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 31 / 52 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

4 2 0 1 5 31

wel dat het een soort golfbeweging zal zijn. Nu is

spelt populair, over een jaar misschien iets anders.”

U had het over de krimpende Nederlandse markt.

Hoe ziet u de toekomst van de bakkersbranche in?

“Ik verwacht dat bakkers steeds intensiever zullen

moeten gaan samenwerken, ook internationaal.

De vraag naar brood en andere deegproducten

wordt niet kleiner, maar verschuift wel. Enerzijds

zal er steeds meer vraag zijn naar industrieel

brood, zoals dat bij supermarkten verkocht wordt.

Anderzijds zal er ook meer interesse komen in

écht ambachtelijk brood, dat steeds meer als iets

bijzonders zal worden gezien. Ik denk dus dat

de industrie industriëler wordt en het ambacht

ambachtelijker. Daarnaast zijn er nog bedrijven

met formules die hier tussenin zitten. De productie

gebeurt centraal, maar de afwerking en de laatste

ambachtelijke twist wordt gegeven in de winkel,

waar de klant het kan zien en beleven. Bij dit

soort formules liggen zeker ook kansen voor Van

der Pol.”

Wat zijn kansen voor de kleinere bakkers?

“Je ziet door heel Nederland dat er veel formules

zijn die goed werken: er zijn veel voorbeelden van

kleinere bakkers die erg succesvol zijn. Denk bij-

voorbeeld aan ‘Den Soeten Inval’ uit Goes. Deze

bakkerij specialiseert zich in ouderwets, ambach-

telijk brood met ‘de smaak van toen’. Andere bak-

kers kiezen ervoor om een kijkje in het proces te

geven. Het belangrijkste is het dat je als bakker een

bijzonder concept bedenkt dat past bij het dorp, de

stad of de regio waar je gevestigd bent. En het moet

natuurlijk iets zijn dat bij jezelf past. Als je zo’n

uniek concept hebt bedacht en dat slaat aan, dan

denk ik dat je veel kans hebt op succes.”

Is er hierbij dan nog een rol weggelegd voor Van

der Pol & Zonen?

“Zeker. Het wordt steeds belangrijker dat je als

bakker de sfeer in de zaak goed geregeld hebt.

Mensen gaan tegenwoordig niet meer alleen naar

de bakker voor brood, maar juist ook voor die spe-

ciale beleving. Dit gebeurt vooral voorin de zaak.

Als bakker ben je dus tegenwoordig veel meer dan

vroeger bezig met de beleving van de klant in de

winkel. Daarnaast is het van essentieel belang dat

de producten in de winkel van hoge en onder-

scheidende kwaliteit zijn. Onze halffabricaten

geven de bakker meer tijd om zich te concentreren

op onderscheidend vermogen en creativiteit. De

basis is altijd van een zeer hoge en constante kwa-

liteit. Met halffabricaten vereenvoudigen we het

productieproces zonder de creativiteit en de eigen-

heid van de bakker te beïnvloeden in het maken

van unieke eindproducten. Daarnaast blijft er voor

de bakker meer tijd over om zich te concentreren

op de beleving in de winkel en het opbouwen van

een relatie met klanten.”

Tijdens IBA 2015 is Van der Pol te vinden in hal A3,

op stand 131, gezamenlijk met zusterbedrijf Royal

VIV Buisman.

Meer informatie:

D. van der Pol & Zonen

Tel. +31 (0)416 692785

www.vdpol.nl