Previous Page  41 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 41 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

5 2 0 1 5 41

Marketing

Nu ze ook daadwerkelijk gewonnen hebben, komt

er veel op Ria en Theo af. “Het is een leuke ver-

rassing, maar je moet van alles regelen. Eigenlijk

kwam het ook niet zo goed uit, dus we hebben

het eerst een weekje stil gehouden alvorens we

ruchtbaarheid hebben gegeven aan onze winst.

Daarna hebben we de lokale media ingelicht en

promotiemateriaal laten maken. We moesten onze

voorraad ook goed op peil brengen, want die was

gewoon bijna op. Nu sta ik elke dag speculaas te

bakken, maar dat is zeker niet erg. Het is gewoon

ook een mooie kans, want dit is voor ons een extra

omzetmogelijkheid”, vertelt Theo.

Lastige jaren

Na een aantal moeilijke jaren komt deze winst als

een mooie beloning, zo horen we. “In 2010 zijn

we met onze bakkerij verhuisd vanuit Huissen

naar Bemmel. Ons bedrijf stagneerde op de andere

locatie in Huissen en dus zijn we helemaal

opnieuw begonnen. Het zijn lastige jaren geweest,

mede door de crisis, maar voor ons gevoel hebben

we alles weer goed op de rit. We zitten weer in een

opwaartse spiraal en daar draagt dit alleen maar

aan bij. We zijn heel trots op wat we bereikt heb-

ben, maar dit is een bevestiging dat we het goed

doen”, aldus Ria.

Snel schakelen

Nu ze zichzelf ‘De Lekkerste Speculaasbakker van

Nederland’ mogen noemen, komen de verzoe-

ken om hun product te verkopen al binnen. Ria:

“Grotere lokale afnemers hebben al aangeklopt

om ons speculaas te verkopen. Dat is nieuw voor

ons en dus moeten we snel schakelen om dat

mogelijk te maken. Sowieso komt er heel veel op

ons af momenteel waar we voorheen niet over na

hoefden te denken. Maar als je iets wil, moet je

mee gaan. Al doende leert men. We moeten al het

werk ‘extra’ naast onze andere werkzaamheden

doen. Dus ik zit zelf ook wel eens ’s avonds thuis

speculaas te verpakken, maar dat is zeker niet erg.

Het moet gewoon gedaan worden, anders moet

je straks zeggen dat je de lekkerste speculaas van

Nederland niet hebt. Dat kan niet.”

Reacties

De omzet in speculaas is natuurlijk wel toege-

nomen. “Je verwacht in eerste instantie niet dat

mensen echt naar je toekomen, omdat je ‘De

Lekkerste Speculaasbakker van Nederland’ bent

geworden. Maar het is toch echt zo. Mensen

rijden ervoor om. En we krijgen ook heel veel

leuke reacties. Op Facebook zijn we natuurlijk

een actie gestart en daar komen dan reacties op

als ‘ik vond ze altijd al de lekkerste’ en derge-

lijke. Dat is bijzonder en maakt ons nog trotser

op hetgeen we bereikt hebben.”

Verbetering

Theo ziet zichzelf na het winnen van de prestigi-

euze prijs niet veranderen. “We zijn geen wed-

strijdbakker, maar af en toe doen we wel mee

aan wedstrijden. Het is mooi dat we een keer

gewonnen hebben, maar we gaan nu niet gek

doen ofzo. We blijven onszelf. Het is natuurlijk

wel een mooi persoonlijk succes en dat geeft

voldoening. Volgend jaar doen we natuurlijk

weer mee, want dat zijn we wel aan onze adel

verplicht vind ik. Dan probeer ik gewoon weer

een hoger punt te halen als dat mogelijk is. Er

is altijd ruimte voor verbetering”, zo klinkt het

tot slot.