NBT
magazine
N
13
Samenwerking tussen Koopmans Meel,
Bakkerij Borgesius en Beko Nederland
BROOD B I JDEHAND
De bijzondere samenwerking tussen boer,
molenaar, bakker en Beko Nederland BV
zorgt ervoor dat lekker en vers brood
vanaf nu altijd verkrijgbaar is, de hele dag
en overal. Brood Bijdehand is nu exclusief
verkrijgbaar via de distributiecentra van
Beko Nederland BV.
Deegstukken
Met de deegstukken van Brood Bijdehand
bent u als bakker de hele dag verze-
kerd van brood op het schap. De broden
zijn bereid met voordeeg van duurzaam
geteelde Nederlandse tarwe, waarvoor uit-
sluitend natuurlijke grondstoffen worden
gebruikt. Elke bakker kent het probleem
wel dat de schappen ’s middags te leeg
zijn, terwijl de klant toch mag verwachten
dat er ook aan het einde van de dag nog
vers brood verkrijgbaar is. Door te werken
met deegpillen van Brood Bijdehand kunt
u beter inspelen op de vraag in de winkel.
Er is een mooi assortiment Brood Bijdehand
verkrijgbaar: wit, tarwe, volkoren, wit
meerzaden, dubbel donker (op basis van
meel), haver en spelt. Daaraan worden
eind van het jaar nog een aantal bijzon-
dere gevulde producten toegevoegd.
De deegpillen zijn op twee manieren te
verwerken:
Direct Brood Bijdehand
Deze diepgevroren deegpillen zijn voor
30% gerezen. Het deeg moet zo’n vijftien
minuten worden ontdooid, waarna het
naar eigen inzicht ingesneden en gede-
coreerd kan worden. De deegstukken
kunnen direct op de ovenplaat worden
geplaatst: het deeg rijst en bakt verder in
de oven. Zo heeft u direct vloerbrood bij
de hand waar u geen speciale vakkennis
of specifieke apparatuur voor nodig heeft,
behalve een goede oven met stoom.
Altijd Brood Bijdehand
De diepgevroren en ongerezen deegpil-
len worden vanuit de diepvries recht-
streeks in het bakblik of op de bakplaat
gelegd. Daarna kan het brood gedeco-
reerd en ingesneden worden. De oven-
wagen met de gevulde bakblikken wordt
in de remrijskast geplaatst. Het brood rijst
op lage temperatuur, zodat aan het eind
van het programma de gerezen deeg-
stukken eenvoudig teruggekoeld kun-
nen worden en in de bewaarstand gaan.
Het grote voordeel is dat zowel bus- als
vloerbrood op ieder gewenst tijdstip kan
worden gebakken, dus altijd brood bij
de hand.
Samenwerken aan lekker brood
Voor het meel van het voordeeg heeft
Koopmans Meel gekozen voor duurzaam
geteelde tarwe uit Het Bildt in Friesland.
Zorgvuldig selecteren zij de tarwe en
malen deze tot meel en bloem op de
molen in Leeuwarden. Alle van nature
aanwezige voedingsstoffen van de tar-
wekorrel zijn voor 100% terug te vinden
in de zak meel, het meel waar Bakkerij
Borgesius in Stadskanaal het voordeeg
en uiteindelijk de deegpillen van maakt.
Borgesius werkt uitsluitend met hoog-
waardige grondstoffen en gelooft in
vooruitgang door innovatie. Vanaf de
oprichting in 1895 zijn kwaliteit, inno-
vatie en passie voor brood de drijfveren
waarmee de bakkerij altijd gaat voor
lekker en vers brood. Versheid zorgt ten-
slotte voor de beste beleving van smaak
en kwaliteit.
Brood Bijdehand is het gevolg van een
bijzondere samenwerking in de keten tus-
sen Koopmans Meel, Bakkerij Borgesius
en Beko Nederland BV, met als resultaat
voor de ambachtelijke bakker: altijd lek-
ker en vers brood op de plank!
Meer informatie:
www.broodbijdehand.nlBrood Bijdehand,
altijd brood op de plank