Previous Page  13 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 13 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

N

13

Samenwerking tussen Koopmans Meel,

Bakkerij Borgesius en Beko Nederland

BROOD B I JDEHAND

De bijzondere samenwerking tussen boer,

molenaar, bakker en Beko Nederland BV

zorgt ervoor dat lekker en vers brood

vanaf nu altijd verkrijgbaar is, de hele dag

en overal. Brood Bijdehand is nu exclusief

verkrijgbaar via de distributiecentra van

Beko Nederland BV.

Deegstukken

Met de deegstukken van Brood Bijdehand

bent u als bakker de hele dag verze-

kerd van brood op het schap. De broden

zijn bereid met voordeeg van duurzaam

geteelde Nederlandse tarwe, waarvoor uit-

sluitend natuurlijke grondstoffen worden

gebruikt. Elke bakker kent het probleem

wel dat de schappen ’s middags te leeg

zijn, terwijl de klant toch mag verwachten

dat er ook aan het einde van de dag nog

vers brood verkrijgbaar is. Door te werken

met deegpillen van Brood Bijdehand kunt

u beter inspelen op de vraag in de winkel.

Er is een mooi assortiment Brood Bijdehand

verkrijgbaar: wit, tarwe, volkoren, wit

meerzaden, dubbel donker (op basis van

meel), haver en spelt. Daaraan worden

eind van het jaar nog een aantal bijzon-

dere gevulde producten toegevoegd.

De deegpillen zijn op twee manieren te

verwerken:

Direct Brood Bijdehand

Deze diepgevroren deegpillen zijn voor

30% gerezen. Het deeg moet zo’n vijftien

minuten worden ontdooid, waarna het

naar eigen inzicht ingesneden en gede-

coreerd kan worden. De deegstukken

kunnen direct op de ovenplaat worden

geplaatst: het deeg rijst en bakt verder in

de oven. Zo heeft u direct vloerbrood bij

de hand waar u geen speciale vakkennis

of specifieke apparatuur voor nodig heeft,

behalve een goede oven met stoom.

Altijd Brood Bijdehand

De diepgevroren en ongerezen deegpil-

len worden vanuit de diepvries recht-

streeks in het bakblik of op de bakplaat

gelegd. Daarna kan het brood gedeco-

reerd en ingesneden worden. De oven-

wagen met de gevulde bakblikken wordt

in de remrijskast geplaatst. Het brood rijst

op lage temperatuur, zodat aan het eind

van het programma de gerezen deeg-

stukken eenvoudig teruggekoeld kun-

nen worden en in de bewaarstand gaan.

Het grote voordeel is dat zowel bus- als

vloerbrood op ieder gewenst tijdstip kan

worden gebakken, dus altijd brood bij

de hand.

Samenwerken aan lekker brood

Voor het meel van het voordeeg heeft

Koopmans Meel gekozen voor duurzaam

geteelde tarwe uit Het Bildt in Friesland.

Zorgvuldig selecteren zij de tarwe en

malen deze tot meel en bloem op de

molen in Leeuwarden. Alle van nature

aanwezige voedingsstoffen van de tar-

wekorrel zijn voor 100% terug te vinden

in de zak meel, het meel waar Bakkerij

Borgesius in Stadskanaal het voordeeg

en uiteindelijk de deegpillen van maakt.

Borgesius werkt uitsluitend met hoog-

waardige grondstoffen en gelooft in

vooruitgang door innovatie. Vanaf de

oprichting in 1895 zijn kwaliteit, inno-

vatie en passie voor brood de drijfveren

waarmee de bakkerij altijd gaat voor

lekker en vers brood. Versheid zorgt ten-

slotte voor de beste beleving van smaak

en kwaliteit.

Brood Bijdehand is het gevolg van een

bijzondere samenwerking in de keten tus-

sen Koopmans Meel, Bakkerij Borgesius

en Beko Nederland BV, met als resultaat

voor de ambachtelijke bakker: altijd lek-

ker en vers brood op de plank!

Meer informatie:

www.broodbijdehand.nl

Brood Bijdehand,

altijd brood op de plank