NBT
magazine
18
ONDERNEMERSDAG VAN DE BAKKER I J
Inspirerende dag
voor bakkers op
maandag 17 november
Gedurende de dag kwam een groot aantal
inspirerende sprekers aan bod. De aftrap
werd gegeven door Thijs Geijer, sector eco-
noom food van ING Nederland. Hij sprak
de aanwezigen bij over de trends en ont-
wikkelingen in de detailhandel en dan met
name in de foodsector. Chiel van den Hout
(manager bij Beko Advies) volgde aan-
sluitend met de cijfers en trends voor de
(banket)bakkersbranche. Sylvester Schenk,
directeur Wetenschappelijk bureau van
Flynth adviseurs en accountants en hoofd-
redacteur van Het Register, het vakblad
van het RB, sprak over fiscale eindejaars-
tips en hoe fiscaal te anticiperen op de toe-
komst. Bedrijfsverloskundige Guido Thys
sloot de ochtend af met een betoog over
meer waarde en minder crisis.
Na een lunch volgde het middagpro-
gramma waar het woord was aan een
aantal voorbeelden voor iedere onderne-
mer. Jaap Korteweg is negende generatie
boer – maar toch de founding father
van de Vegetarische Slager. Hij vertelde
zijn verhaal, net zoals Jozeph Verloop,
eigenaar van familiebedrijf De Bakkers
van Verloop, die sprak over het nieuwe
concept De Graancirkel in Drachten. Kees
Raat vertelde tot slot over zijn bevindin-
gen als Nederlands chocolade pionier en
eigenaar van Metropolitan. Stuk voor stuk
motiverende verhalen voor de aanwezige
bakkers, die veel handvatten kregen aan-
gereikt die ze kunnen toepassen in hun
eigen organisatie. De dag werd afgeslo-
ten door Rob Urgert (cabaretier, gepro-
moveerd wetenschapper en schrijver van
het boek spoedcursus Humor). Onder het
genot van een hapje en een drankje werd
de dag nabesproken en afgesloten.
Op maandag 17 november stond een dag van inspiratie op het programma met de
Ondernemersdag van de Bakkerij 2014. Beko Advies en Flynth adviseurs en accountants
organiseerden samen de Ondernemersdag van de Bakkerij, die mede mogelijk werd
gemaakt door Beko, Sonneveld, Barry Callebaut en Flynth zelf. Als locatie werd voor Inn
Style in Maarsseveen gekozen.
Ondernemersdag van de Bakkerij
ADVERT ENT I E Voor eindeloos, voedselveilig, onderhoudsarm intern transport in de voedselverwerkende industrie EasyLockDrive Systems ontwikkeld complete innovatieve interne transportoplossingen met de focus op de bakkerij industrie. Hierbij maken wij gebruik van bijna 20 jaar ervaring van ons moederbedrijf, Marvu foodprocessing equipment BV. Wij leveren koel-, vries- en standaardsystemen, in de vorm van racetracks en spiraaltorens. Naast volledig nieuwe systemen kan ons bedrijf ook maatwerk bieden op het gebied van retrofits. Wij begrijpen uw belang bij voedselveiligheid transport! Millenaar Bakkerij Hoofd TD Jaap Zwart: ”Wij gebruiken het ELD systeem nu 8 jaar, en ik hoef er nooit naar om te kijken. Geen storingen, geen onderhoud.”Advertentie