Previous Page  18 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

18

ONDERNEMERSDAG VAN DE BAKKER I J

Inspirerende dag

voor bakkers op

maandag 17 november

Gedurende de dag kwam een groot aantal

inspirerende sprekers aan bod. De aftrap

werd gegeven door Thijs Geijer, sector eco-

noom food van ING Nederland. Hij sprak

de aanwezigen bij over de trends en ont-

wikkelingen in de detailhandel en dan met

name in de foodsector. Chiel van den Hout

(manager bij Beko Advies) volgde aan-

sluitend met de cijfers en trends voor de

(banket)bakkersbranche. Sylvester Schenk,

directeur Wetenschappelijk bureau van

Flynth adviseurs en accountants en hoofd-

redacteur van Het Register, het vakblad

van het RB, sprak over fiscale eindejaars-

tips en hoe fiscaal te anticiperen op de toe-

komst. Bedrijfsverloskundige Guido Thys

sloot de ochtend af met een betoog over

meer waarde en minder crisis.

Na een lunch volgde het middagpro-

gramma waar het woord was aan een

aantal voorbeelden voor iedere onderne-

mer. Jaap Korteweg is negende generatie

boer – maar toch de founding father

van de Vegetarische Slager. Hij vertelde

zijn verhaal, net zoals Jozeph Verloop,

eigenaar van familiebedrijf De Bakkers

van Verloop, die sprak over het nieuwe

concept De Graancirkel in Drachten. Kees

Raat vertelde tot slot over zijn bevindin-

gen als Nederlands chocolade pionier en

eigenaar van Metropolitan. Stuk voor stuk

motiverende verhalen voor de aanwezige

bakkers, die veel handvatten kregen aan-

gereikt die ze kunnen toepassen in hun

eigen organisatie. De dag werd afgeslo-

ten door Rob Urgert (cabaretier, gepro-

moveerd wetenschapper en schrijver van

het boek spoedcursus Humor). Onder het

genot van een hapje en een drankje werd

de dag nabesproken en afgesloten.

Op maandag 17 november stond een dag van inspiratie op het programma met de

Ondernemersdag van de Bakkerij 2014. Beko Advies en Flynth adviseurs en accountants

organiseerden samen de Ondernemersdag van de Bakkerij, die mede mogelijk werd

gemaakt door Beko, Sonneveld, Barry Callebaut en Flynth zelf. Als locatie werd voor Inn

Style in Maarsseveen gekozen.

Ondernemersdag van de Bakkerij

ADVERT ENT I E Voor eindeloos, voedselveilig, onderhoudsarm intern transport in de voedselverwerkende industrie EasyLockDrive Systems ontwikkeld complete innovatieve interne transportoplossingen met de focus op de bakkerij industrie. Hierbij maken wij gebruik van bijna 20 jaar ervaring van ons moederbedrijf, Marvu foodprocessing equipment BV. Wij leveren koel-, vries- en standaardsystemen, in de vorm van racetracks en spiraaltorens. Naast volledig nieuwe systemen kan ons bedrijf ook maatwerk bieden op het gebied van retrofits. Wij begrijpen uw belang bij voedselveiligheid transport! Millenaar Bakkerij Hoofd TD Jaap Zwart: ”Wij gebruiken het ELD systeem nu 8 jaar, en ik hoef er nooit naar om te kijken. Geen storingen, geen onderhoud.”

Advertentie