Previous Page  17 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 17 / 44 Next Page
Page Background

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE VERANDERINGEN

IN JOUW BRANCHE?

“De levenscycli van producten worden steeds korter.

Nieuwe concepten worden op zeer korte termijn ont-

wikkeld met het ingecalculeerde risico dat al binnen of

na twee jaar wijzigingen in verpakkingsvormen moeten

worden doorgevoerd. Bij Crème de la Cream kan dat: wij

schakelen snel, waardoor marketeers en productmanagers

razendsnel nieuwe ideeën bij ons kunnen realiseren.”

WELKE WERKWIJZE IS TYPEREND VOOR CRÈME

DE LA CREAM?

“Wij zijn een bedrijf met korte lijnen. Klanten kunnen

direct bij ons terecht en door het gehele bedrijf in alle dis-

ciplines geholpen worden. Productontwikkeling, kwaliteit,

logistiek of verpakkingstechnieken: alle disciplines zijn op

elkaar afgestemd. Nieuwe projecten worden opgestart met

multidisciplinaire projectteams, waarin elk een professio-

nele input geeft. Crème de la Cream is flexibel, zeer klant-

gericht en schakelt bijzonder snel.”

WAT ZIJN INTERESSANTE NIEUWE MARKTEN

VOOR JULLIE?

“Crème de la Cream levert de producten vooral in de

Europese markt met focus op Nederland en Duitsland.

Daar geografische spreiding gewenst is, werd drie jaar

geleden gestart in de Chinese markt met zogenaamde

Crème de la Cream producten. Middels tradeshows in

Shanghai werden onze producten in China geïntrodu-

ceerd. Bij de ontwikkeling van de producten is gebruikge-

maakt van de aanwezige knowhow. Deze maand werd in

Chengdu zelfs een eigen internetshop gestart voor flavored

milkpowders in blik, muesli’s, cruesli’s, granola en ont-

bijtgranen. Ook richten wij ons op Amerika: met liquid

beverage enhancers staat Crème de la Cream in deze

maand op de PLMA beurs in Chicago.”

WELKE INNOVATIES KUNNEN WE VERWACHTEN?

“Crème de la Cream verwacht in 2017 te starten met de

ontwikkeling en productie van gezonde ontbijtrepen,

powerbars en granola-repen en bites. Hiermee wordt de

trend gevolgd van gezonde, nutritionele voeding, die duur-

zaam wordt geproduceerd.”

DE MEERWAARDE VAN CRÈME DE LA CREAM

“Een van de belangrijkste aspecten van de productie van veilig voedsel is de controle en het toe-

zicht van onze afdeling Quality Assurance. Crème de la Cream bezit internationaal erkende certi-

ficaten zoals BRC, IFS, COKZ (zuivel) en Skal (biologisch). Daarnaast zorgen externe audits door

A-merkfabrikanten en internationale retailers voor voortdurende ontwikkeling van kwaliteit. Ons

Quality Assurance personeel is up-to-date met de nieuwste regelgeving en houdt alle ontwik-

kelingen op het gebied van voedselveiligheid nauwlettend in de gaten. Het garanderen van kwa-

liteits- en voedselveiligheidseisen is essentieel. Partners en afnemers kunnen bij ons terecht voor

vraagstukken op het gebied van voedselveiligheid, receptuurontwikkeling, inzet van innovatieve

grondstoffen die bijdragen tot een gezonder product, etikettering, gebruik van duurzame verpak-

kingsmaterialen etc. Een ander belangrijk aspect is onderdeel uit te maken van platformen als de

European Co-Packers Association (ECPA) en de Dutch Packaging Association (DPA).”

BIJDRAGE AAN CIRCULAIRE ECONOMIE

“Er wordt constant gekeken of inzet van onder andere biobased folie of afbreekbare verpak-

kingsmaterialen oplossingen bieden voor de wens van afnemers om duurzamere materialen in

te zetten. Ook wordt gekeken of verpakkingen en producten zo gemaakt kunnen worden, dat

deze minder wegen, minder ruimte voor internationaal transport innemen of minder verpak-

kingsmateriaal vragen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de liquid water enhancers, 48 ml flesjes

zeer geconcentreerde vruchtensiropen die 750ml blikken en flessen vervangen. Een 48 ml flesje

voorziet zes liter water van smaak.”

VERS VAN DE PERS

“Sinds enkele weken hebben wij een ‘allergenenfabriek’ geopend, waardoor allergene producten,

zoals noten, granola’s en cruesli’s, op een aparte locatie worden geproduceerd. Bij de start zijn

direct granola’s voor een upmarket supermarktketen in Nederland en de eerste cruesli’s voor onze

eigen webshop in China geproduceerd. Deze allergenenfabriek geeft ons de mogelijkheid een

bredere service te bieden, zonder risico’s van allergenen in de eigen site in Zaandam.”

TOT SLOT

“Afnemers weten dagelijks Crème de la Cream te

vinden. Wij vinden het leuk om nieuwe uitdagingen

aan te gaan en zijn in staat razendsnel nieuwe con-

cepten te bedenken, te ontwikkelen en uit te voe-

ren. Crème de la Cream is constant in beweging. Er

gaat geen dag voorbij waarop niet over een nieuw

concept of project wordt gesproken. Crème de la

Cream: een energiek en innovatief familiebedrijf!”

Meer informatie:

Creme de la Cream Company B.V.

Tel. 075-6127250

www.cdlc.nl

en

www.cdlc.tmall.hk

P

a k k r a c h t

n r

6 2 0 1 6

17