Previous Page  32 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 44 Next Page
Page Background

De techniek maakt het mogelijk om in een

aanzienlijk korte tijd producten terug te

koelen in temperatuur, nadat deze gebak-

ken uit de oven komen. Dit geeft in sommi-

ge producties alleen al een koelbesparing

in tijd van ruim 90%. De producten kunnen

in drie á vier minuten teruggekoeld wor-

den naar snij- of verpakbare-temperatuur.

Naast het koelen zorgt deze techniek ook

voor een betere kwaliteit van het product

met een langere houdbaarheid vanwege

een kortere contaminatiefase.

De grotere producenten in de bakkerijwe-

reld zijn overtuigd van de techniek en heb-

ben gekozen voor de BVT vacuüm koelsy-

stemen. Zij lopen hiermee als innovators

voorop in de toekomstige ontwikkeling in

de bakkerijproductie.

BVT BatchVaC

“We zijn ontzettend enthousiast met deze

omslag in de bakkerij-industrie”, vertelt

Rogier Vos, Sales & Marketing BVT. “Grote

spelers en innovatieve kleinere bakkerijen

kijken vooruit in de markt. Zij hebben

gekozen om de marges te verhogen op de

bestaande producten. Ook productkwali-

teit en vermindering van acrylamide in de

producten speelt een grote rol in de keuze

voor ons systeem. De eisen voor acrylamide

in producten worden steeds strenger. Met

dit systeem wordt dit met zo’n 70% ver-

minderd. Onze klanten voldoen hiermee

aan toekomstige normen. De testen die

wij met onze klanten samen uitvoeren in

onze proefbakkerij zijn zo overtuigend

dat de beslissing voor deze techniek snel

is gemaakt. We hebben een batchsysteem

voor bakkerijen die met rotatieovens wer-

ken, de BVT BatchVaC genaamd, en een

inline continu system BVT Continuous

VaC, die achter een deck- of tunneloven

geplaatst kan worden. Veel van onze klan-

ten krijgen de vraag naar eerlijke produc-

ten zonder veel kunstmatige toevoegin-

gen. Door vacuümtechniek toe te passen

in het huidige proces kan men voldoen aan

deze vraag. Houdbaarheid en smaak zijn

niet langer afhankelijk van toegevoegde

stoffen. We maken op een gecontroleer-

de manier gebruik van de natuurkundige

wetten, wat een andere manier van bena-

deren is.”

“Meer rendement uit uw huidige proces?

Kwalitatief niet te evenaren deegproduc-

ten in de markt brengen? Wacht niet

langer en neem contact met ons op. Meer

informatie op

www.bvtvc.com

.”

Meer informatie:

BVT

Tel. +31 (0)412-699008

www.bvtbs.com

BVT Vacuum Cooling, voortgekomen

uit BVT Bakery Services, die sinds 2001

wereldwijd deegverwerkingslijnen en

handlingssystemen levert aan de bak-

kerij industrie, heeft sinds begin 2014

gekozen om vacuüm koelsystemen te

introduceren in de bakkerij-industrie, en

met succes! BVT heeft sinds de intro-

ductie diverse installaties verkocht en

geleverd en de resultaten zijn boven

verwachting. Meerdere klanten hebben

het rendement van bestaande producten

met bijna 100% zien stijgen. Alleen al

de kostenbesparing per product geeft

verbluffende resultaten.

“We zijn ontzettend enthousiast met

deze omslag in de bakkerij-industrie”

32

BVT VACUUM COOL I NG

NBT

magazine

100 procent rendement verbetering

met BVT Vacuum Cooling

BVT BatchVac

BVT Continuous VaC