De techniek maakt het mogelijk om in een
aanzienlijk korte tijd producten terug te
koelen in temperatuur, nadat deze gebak-
ken uit de oven komen. Dit geeft in sommi-
ge producties alleen al een koelbesparing
in tijd van ruim 90%. De producten kunnen
in drie á vier minuten teruggekoeld wor-
den naar snij- of verpakbare-temperatuur.
Naast het koelen zorgt deze techniek ook
voor een betere kwaliteit van het product
met een langere houdbaarheid vanwege
een kortere contaminatiefase.
De grotere producenten in de bakkerijwe-
reld zijn overtuigd van de techniek en heb-
ben gekozen voor de BVT vacuüm koelsy-
stemen. Zij lopen hiermee als innovators
voorop in de toekomstige ontwikkeling in
de bakkerijproductie.
BVT BatchVaC
“We zijn ontzettend enthousiast met deze
omslag in de bakkerij-industrie”, vertelt
Rogier Vos, Sales & Marketing BVT. “Grote
spelers en innovatieve kleinere bakkerijen
kijken vooruit in de markt. Zij hebben
gekozen om de marges te verhogen op de
bestaande producten. Ook productkwali-
teit en vermindering van acrylamide in de
producten speelt een grote rol in de keuze
voor ons systeem. De eisen voor acrylamide
in producten worden steeds strenger. Met
dit systeem wordt dit met zo’n 70% ver-
minderd. Onze klanten voldoen hiermee
aan toekomstige normen. De testen die
wij met onze klanten samen uitvoeren in
onze proefbakkerij zijn zo overtuigend
dat de beslissing voor deze techniek snel
is gemaakt. We hebben een batchsysteem
voor bakkerijen die met rotatieovens wer-
ken, de BVT BatchVaC genaamd, en een
inline continu system BVT Continuous
VaC, die achter een deck- of tunneloven
geplaatst kan worden. Veel van onze klan-
ten krijgen de vraag naar eerlijke produc-
ten zonder veel kunstmatige toevoegin-
gen. Door vacuümtechniek toe te passen
in het huidige proces kan men voldoen aan
deze vraag. Houdbaarheid en smaak zijn
niet langer afhankelijk van toegevoegde
stoffen. We maken op een gecontroleer-
de manier gebruik van de natuurkundige
wetten, wat een andere manier van bena-
deren is.”
“Meer rendement uit uw huidige proces?
Kwalitatief niet te evenaren deegproduc-
ten in de markt brengen? Wacht niet
langer en neem contact met ons op. Meer
informatie op
www.bvtvc.com.”
Meer informatie:
BVT
Tel. +31 (0)412-699008
www.bvtbs.comBVT Vacuum Cooling, voortgekomen
uit BVT Bakery Services, die sinds 2001
wereldwijd deegverwerkingslijnen en
handlingssystemen levert aan de bak-
kerij industrie, heeft sinds begin 2014
gekozen om vacuüm koelsystemen te
introduceren in de bakkerij-industrie, en
met succes! BVT heeft sinds de intro-
ductie diverse installaties verkocht en
geleverd en de resultaten zijn boven
verwachting. Meerdere klanten hebben
het rendement van bestaande producten
met bijna 100% zien stijgen. Alleen al
de kostenbesparing per product geeft
verbluffende resultaten.
“We zijn ontzettend enthousiast met
deze omslag in de bakkerij-industrie”
32
BVT VACUUM COOL I NG
NBT
magazine
100 procent rendement verbetering
met BVT Vacuum Cooling
BVT BatchVac
BVT Continuous VaC