BAKKERSVAK 2015
SPEC I AL
BAKKERSVAK 2015
NBT
magazine
N
B
T
31
Stand B.1009: twee nieuwe
degen op basis van spelt van
Van der Pol
Bij de doorontwikkeling van de degen
legt Van der Pol de focus op innovatieve
recepturen en trends. De vraag naar spelt-
producten is in het afgelopen jaar sterk
gestegen. Dit oergraan is vooral populair
vanwege haar gezonde eigenschappen.
Veel voedingsdeskundigen geven aan dat
speltproducten verschillende mineralen
en vitamines bevatten die een positieve
bijdragen leveren ten aanzien van onze
gezondheid. Bovendien geven zij aan dat
spelt ook veel vriendelijker is voor het
darmstelsel dan vele andere graansoorten.
Verrassende smaakcombinaties
Het 100% spelt bladerdeeg heeft een rus-
tige werking en is daarom bijvoorbeeld
uitermate geschikt voor zoutjes. Het spelt
croissantdeeg heeft een hele mooie wer-
king en is uiteraard geschikt om croissants
mee te maken, maar natuurlijk ook allerlei
snacks met verrassende smaakcombinaties
zoals bijvoorbeeld Thaise curry, couscous of
zoete paprika.
De halffabricaat deegblokken zijn verkrijg-
baar in het handzame formaat van drie
kilogram. Ook bij deze producten is het
heel goed mogelijk om, na het verwerken,
de producten in te vriezen en af te bak-
ken naar aanleiding van de vraag. Zo kunt
u rationeel unieke eindproducten maken
met in meerdere opzichten een bijzonder
goede basis.
Bakkersvak
Tijdens Bakkersvak op 8 en 9 maart (Stand
B.1009) introduceert Van der Pol de nieu-
we degen. Het inspiratieboekje is dit voor-
jaar afgestemd op de nieuwe degen, zodat
de bakker veel mooie ideeën krijgt aange-
boden over welke eindproducten typisch
spelt kunnen zijn, welke smaakcombinaties
steeds meer opkomen en hoe de extra ver-
koopargumenten invloed kunnen hebben
op het beslissingsmoment van de klant.
Voor aanvullende informatie:
D. van der Pol en Zonen B.V.
Tel. +31 (0)416 692 785
www.vdpol.nlDe vraag naar gezondere producten stijgt
de laatste jaren enorm. De consument gaat
steeds bewuster om met haar keuzes in
voedingsmiddelen en ingrediënten. Van
der Pol introduceert tijdens Bakkersvak te
Rosmalen twee nieuwe degen op spelt
basis. Vol van smaak, met specifieke eigen-
schappen en vooral geproduceerd om ook
de genietmomenten een gezonder karakter
te geven, zodat er nog meer argumenten
zijn voor de consument om uw eindproduct
te kopen.
Van der pol introduceert 100% spelt bladerdeeg
en croissantdeeg voor de ambachtelijke bakkerij