NB T M
A G A Z I N E
N R
1 2 0 1 6
14
B
A K K E R S V A K
2 0 1 6
MIWE BRENGT DIT JAAR DE NIEUWE ‘ROLL-IN E+’ OVEN OP DE MARKT EN DAT
KUNNEN DE BEZOEKERS VAN BAKKERSVAK 2016 METEEN ZIEN. DE NIEUWE
ROLL IN-OVEN VAN MIWE IS TIJDENS BAKKERSVAK NAMELIJK PROMINENT
GEPLAATST IN DE STAND VAN MIWE AGENCY NEDERLAND (ONDERDEEL VAN DE
VEENHUIZEN GROEP), ZODAT BEZOEKERS DE VELE VOORDELEN VAN DE OVEN
AAN DEN LIJVE KUNNEN ONDERVINDEN. GERARD WERMELINK IS COMMERCIEEL
ADVISEUR/SALES ADVISEUR VAN MIWE AGENCY NEDERLAND EN VERTELT OVER
DE NIEUWSTE INNOVATIE VAN MIWE.
“Door een problematische plaatsing van de schoorsteen, weersafhan-
kelijke fluctuaties en dergelijke variabelen is het vaak lastig om de
luchtdruk in de bakkamer te controleren. Daardoor is consistent bak-
ken lastig of zelfs onmogelijk. De oplossing voor dit probleem wordt
gevormd door de MIWE Roll-In, die atmosferisch bakt. Dat betekent
dat de luchtdruk in de bakkamer automatisch gelijk gehouden wordt.
Hierdoor kan perfect consistent gebakken worden ongeacht invloe-
den van buitenaf, maar is ook het volume hoger”, aldus Gerard.
OVER- OF ONDERDRUK
Weersomstandigheden (temperatuur, vochtigheid, luchtdruk) kunnen
de druk in de bakkamer verhogen of verlagen. “Deze druk is tijdens
het bakproces variabel en heeft invloed op het eindproduct. Zo zal
een overdruk in de bakkamer druk op het product uitoefenen met
de daarbij behorende nadelige gevolgen. Door stomen ontstaat er
onderdruk in de bakkamer. Dit zal ongeveer -5 tot -10 pascal zijn. Na
enige tijd zal deze omslaan naar een overdruk bij het openen van de
bakkamerschuif. Deze over- of onderdruk wordt door een ingenieus
systeem van druksensoren, samen met de bediening en speciale soft-
ware, afgebouwd naar een constante druk van 0 pascal. Hierdoor is
er altijd een constant bakproces gaande in de oven, met als gevolg:
een hoger volume, kortere baktijden, lager energieverbruik en een
nog gelijkmatiger eindproduct.”
KERNVOELER
Daarnaast heeft MIWE nog een primeur weten te realiseren in deze
oven: de optionele 3-punts kernvoeler. “Deze draadloze kernvoeler
MIWE
INTRODUCEERT ATMOSFERISCH BAKKEN MET
TIJDENS
BAKKERSVAK
‘Roll-In e+’