Previous Page  14 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 14 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

1 2 0 1 6

14

B

A K K E R S V A K

2 0 1 6

MIWE BRENGT DIT JAAR DE NIEUWE ‘ROLL-IN E+’ OVEN OP DE MARKT EN DAT

KUNNEN DE BEZOEKERS VAN BAKKERSVAK 2016 METEEN ZIEN. DE NIEUWE

ROLL IN-OVEN VAN MIWE IS TIJDENS BAKKERSVAK NAMELIJK PROMINENT

GEPLAATST IN DE STAND VAN MIWE AGENCY NEDERLAND (ONDERDEEL VAN DE

VEENHUIZEN GROEP), ZODAT BEZOEKERS DE VELE VOORDELEN VAN DE OVEN

AAN DEN LIJVE KUNNEN ONDERVINDEN. GERARD WERMELINK IS COMMERCIEEL

ADVISEUR/SALES ADVISEUR VAN MIWE AGENCY NEDERLAND EN VERTELT OVER

DE NIEUWSTE INNOVATIE VAN MIWE.

“Door een problematische plaatsing van de schoorsteen, weersafhan-

kelijke fluctuaties en dergelijke variabelen is het vaak lastig om de

luchtdruk in de bakkamer te controleren. Daardoor is consistent bak-

ken lastig of zelfs onmogelijk. De oplossing voor dit probleem wordt

gevormd door de MIWE Roll-In, die atmosferisch bakt. Dat betekent

dat de luchtdruk in de bakkamer automatisch gelijk gehouden wordt.

Hierdoor kan perfect consistent gebakken worden ongeacht invloe-

den van buitenaf, maar is ook het volume hoger”, aldus Gerard.

OVER- OF ONDERDRUK

Weersomstandigheden (temperatuur, vochtigheid, luchtdruk) kunnen

de druk in de bakkamer verhogen of verlagen. “Deze druk is tijdens

het bakproces variabel en heeft invloed op het eindproduct. Zo zal

een overdruk in de bakkamer druk op het product uitoefenen met

de daarbij behorende nadelige gevolgen. Door stomen ontstaat er

onderdruk in de bakkamer. Dit zal ongeveer -5 tot -10 pascal zijn. Na

enige tijd zal deze omslaan naar een overdruk bij het openen van de

bakkamerschuif. Deze over- of onderdruk wordt door een ingenieus

systeem van druksensoren, samen met de bediening en speciale soft-

ware, afgebouwd naar een constante druk van 0 pascal. Hierdoor is

er altijd een constant bakproces gaande in de oven, met als gevolg:

een hoger volume, kortere baktijden, lager energieverbruik en een

nog gelijkmatiger eindproduct.”

KERNVOELER

Daarnaast heeft MIWE nog een primeur weten te realiseren in deze

oven: de optionele 3-punts kernvoeler. “Deze draadloze kernvoeler

MIWE

INTRODUCEERT ATMOSFERISCH BAKKEN MET

TIJDENS

BAKKERSVAK

‘Roll-In e+’