Previous Page  40 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 40 / 44 Next Page
Page Background

R

E T R O

:

D

E

B A K K E R

V A N

H

O O R N

NB T M

A G A Z I N E

N R

1 2 0 1 6

40

HET WAS EIND VORIG JAAR AL TE LEZEN IN NBT MAGAZINE: IN HOORN IS MEN EEN

TRADITIONELE DESEMBAKKER RIJKER. DE BAKKER VAN HOORN OPENDE NAMELIJK OP

31 OKTOBER HAAR DEUREN IN DE KERKSTRAAT VAN DE VESTINGSTAD AAN DE OEVERS

VAN HET MARKERMEER. JANTIEN PRONK IS DE TROTSE EIGENARES VAN DE BAKKER VAN

HOORN EN HEEFT MET HET OPENEN VAN HAAR BAKKERIJ EEN DROOM IN VERVULLING

ZIEN GAAN. “IK HEB MODEMANAGEMENT GESTUDEERD, DUS EEN OVERSTAP RICHTING

DE BAKKERSBRANCHE IS MISSCHIEN NIET IETS DAT JE VERWACHT, MAAR IK HEB EEN

VOORLIEFDE VOOR VOEDING EN GEZOND ETEN. IK WIL MENSEN BLIJ MAKEN MET LEKKE-

RE PRODUCTEN EN IK HEB EEN MENING OVER HOE VOEDING DIENT TE ZIJN. DAT KOMT

ALLEMAAL TOT UITING IN DE BAKKER VAN HOORN.”

MET

LEKKERE

PRODUCTEN”

“Ik wil mensen blij maken

KUN JE WAT VERTELLEN OVER HOE JE GEKOZEN HEBT

OM EEN EIGEN BAKKERIJ TE BEGINNEN?

“Zoals gezegd heb ik modemanagement gestudeerd en ik had ook een hele

leuke baan in de modebranche. Het ondernemerschap trok me toch altijd.

Naast mijn baan heb ik een deeltijdstudie over voeding gevolgd, want dat

vind ik heel interessant. Ik wilde mij daarin verdiepen, want ik heb een

voorliefde voor eten en voeding. Begin vorig jaar ben ik bij mijzelf ten rade

gegaan wat ik nu daadwerkelijk wilde in mijn leven en ik kwam tot de

conclusie dat ik iets voor mijzelf wilde beginnen. Ik heb door mijn studie

een bepaalde mening over voeding. Ik heb ook een mening over hoe brood

het lekkerste is. Ik kom daarnaast ook nog eens uit een bakkersfamilie, ben

opgegroeid met brood, dus de keuze voor een eigen bakkerij is eigenlijk

wel te verklaren.”

“Het is allemaal begonnen met een droom. Je ziet iets voor je, een winkel

in dit geval, waar je mensen blij kunt maken met lekkere producten. Je hebt

een beeld in je hoofd en je werkt het steeds verder uit. Het liefste wilde ik