R
E T R O
:
D
E
B A K K E R
V A N
H
O O R N
NB T M
A G A Z I N E
N R
1 2 0 1 6
40
HET WAS EIND VORIG JAAR AL TE LEZEN IN NBT MAGAZINE: IN HOORN IS MEN EEN
TRADITIONELE DESEMBAKKER RIJKER. DE BAKKER VAN HOORN OPENDE NAMELIJK OP
31 OKTOBER HAAR DEUREN IN DE KERKSTRAAT VAN DE VESTINGSTAD AAN DE OEVERS
VAN HET MARKERMEER. JANTIEN PRONK IS DE TROTSE EIGENARES VAN DE BAKKER VAN
HOORN EN HEEFT MET HET OPENEN VAN HAAR BAKKERIJ EEN DROOM IN VERVULLING
ZIEN GAAN. “IK HEB MODEMANAGEMENT GESTUDEERD, DUS EEN OVERSTAP RICHTING
DE BAKKERSBRANCHE IS MISSCHIEN NIET IETS DAT JE VERWACHT, MAAR IK HEB EEN
VOORLIEFDE VOOR VOEDING EN GEZOND ETEN. IK WIL MENSEN BLIJ MAKEN MET LEKKE-
RE PRODUCTEN EN IK HEB EEN MENING OVER HOE VOEDING DIENT TE ZIJN. DAT KOMT
ALLEMAAL TOT UITING IN DE BAKKER VAN HOORN.”
MET
LEKKERE
PRODUCTEN”
“Ik wil mensen blij maken
KUN JE WAT VERTELLEN OVER HOE JE GEKOZEN HEBT
OM EEN EIGEN BAKKERIJ TE BEGINNEN?
“Zoals gezegd heb ik modemanagement gestudeerd en ik had ook een hele
leuke baan in de modebranche. Het ondernemerschap trok me toch altijd.
Naast mijn baan heb ik een deeltijdstudie over voeding gevolgd, want dat
vind ik heel interessant. Ik wilde mij daarin verdiepen, want ik heb een
voorliefde voor eten en voeding. Begin vorig jaar ben ik bij mijzelf ten rade
gegaan wat ik nu daadwerkelijk wilde in mijn leven en ik kwam tot de
conclusie dat ik iets voor mijzelf wilde beginnen. Ik heb door mijn studie
een bepaalde mening over voeding. Ik heb ook een mening over hoe brood
het lekkerste is. Ik kom daarnaast ook nog eens uit een bakkersfamilie, ben
opgegroeid met brood, dus de keuze voor een eigen bakkerij is eigenlijk
wel te verklaren.”
“Het is allemaal begonnen met een droom. Je ziet iets voor je, een winkel
in dit geval, waar je mensen blij kunt maken met lekkere producten. Je hebt
een beeld in je hoofd en je werkt het steeds verder uit. Het liefste wilde ik