NB T M
A G A Z I N E
N R
2 2 0 1 6
24
G
R O N D S T O F F E N
& B
A K E
-
O F F
Zùsto is een nieuwe, unieke suikervervanger waar profes-
sionals laaiend enthousiast over zijn. Eindelijk hebben zij
een suikervervanger gevonden met maar liefst viermaal
minder calorieën dan suiker, dat gemakkelijk te verwerken
is én geen smaakverschillen met zich meebrengt. Het is een
één op één suikervervanger, dus 100 gram suiker = 100
gram Zùsto. Bestaande recepturen hoeven dus niet aange-
past te worden! Ook heeft Zùsto dezelfde smaak, hetzelfde
mondgevoel én dezelfde crunch als suiker.
ERVARING
Het product is nog niet zo lang op de markt, maar
werd meteen opgepikt door een aantal bekende patissiers
en chef-koks. Onder meer DelRey, Patisserie de Rouw,
Comme Chez Soi en Darcis gingen ermee aan de slag en
zij hebben sindsdien meerdere producten met Zùsto in hun
assortiment opgenomen. “We hebben voor Zùsto gekozen,
omdat het gemakkelijk te verwerken is en geen bittere
nasmaak geeft. Het eindproduct is uitstekend, er kan zelfs
karamel mee gemaakt worden”, zegt Lionel Rigolet van het
Brusselse tweesterrenrestaurant Comme Chez Soi.
SUIKERARM
Veertig procent van de Nederlanders geeft aan gezonder te willen eten. Steeds meer
mensen letten op hun dagelijkse suiker- en calorie-inname en zijn op zoek naar
gezonde voedingsproducten. Zùsto is het perfecte ingrediënt voor een suikerarm
assortiment dat tot deze ‘health’ trend behoort. Het is tevens geschikt voor diabetici
en mensen met overgewicht en daarmee draagt het bij aan de oplossing voor deze
toenemende maatschappelijke problematiek.
SMAAK
Zijn zoete smaak heeft Zùsto voor het overgrote deel te danken aan vezels uit mais
en chicorei. Deze vezels zorgen niet alleen voor zoetkracht en structuur, ze hebben
ook een positieve bijdrage aan de gezondheid. Ze leiden tot een lagere bloedsuiker-
spiegel en zorgen sneller voor een voldaan gevoel. Meer vezels eten is gezond, dat
weet iedereen. De vezels uit cichorei behoren zelfs tot de hedendaags gekende ‘super
foods’. Om dezelfde smaakbeleving als suiker te creëren, is sucralose als zoetstof aan
de vezels toegevoegd. Deze gecombineerde samenstelling, van natuurlijke oorsprong,
maakt een substantiële calorieverlaging mogelijk.
Meer informatie:
Hoogenboom Benelux, member of the Barry Callebaut Group
Tel: +31 (0)76 597 84 60
www.hoogenboom-benelux.nlZOET
WAS NOG NOOIT
ZO GOED!
AL JAREN IS MEN OP ZOEK NAAR EEN GOEDE VERVANGER VAN SUIKER
EN EINDELIJK LIJKT DE OPLOSSING ER TE ZIJN. SINDS DE INTRODUCTIE VAN
ZÙSTO IN 2014 GROEIT HET MARKTAANDEEL VAN DE SUIKERVERVANGER
UIT BELGIË SNEL. HOOGENBOOM BENELUX B.V. IS, ALS 100% DOCHTER-
ONDERNEMING VAN BARRY CALLEBAUT, DE EXCLUSIEVE DISTRIBUTIEPART-
NER VAN ZÙSTO IN DE BENELUX.