Previous Page  24 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 24 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

2 2 0 1 6

24

G

R O N D S T O F F E N

& B

A K E

-

O F F

Zùsto is een nieuwe, unieke suikervervanger waar profes-

sionals laaiend enthousiast over zijn. Eindelijk hebben zij

een suikervervanger gevonden met maar liefst viermaal

minder calorieën dan suiker, dat gemakkelijk te verwerken

is én geen smaakverschillen met zich meebrengt. Het is een

één op één suikervervanger, dus 100 gram suiker = 100

gram Zùsto. Bestaande recepturen hoeven dus niet aange-

past te worden! Ook heeft Zùsto dezelfde smaak, hetzelfde

mondgevoel én dezelfde crunch als suiker.

ERVARING

Het product is nog niet zo lang op de markt, maar

werd meteen opgepikt door een aantal bekende patissiers

en chef-koks. Onder meer DelRey, Patisserie de Rouw,

Comme Chez Soi en Darcis gingen ermee aan de slag en

zij hebben sindsdien meerdere producten met Zùsto in hun

assortiment opgenomen. “We hebben voor Zùsto gekozen,

omdat het gemakkelijk te verwerken is en geen bittere

nasmaak geeft. Het eindproduct is uitstekend, er kan zelfs

karamel mee gemaakt worden”, zegt Lionel Rigolet van het

Brusselse tweesterrenrestaurant Comme Chez Soi.

SUIKERARM

Veertig procent van de Nederlanders geeft aan gezonder te willen eten. Steeds meer

mensen letten op hun dagelijkse suiker- en calorie-inname en zijn op zoek naar

gezonde voedingsproducten. Zùsto is het perfecte ingrediënt voor een suikerarm

assortiment dat tot deze ‘health’ trend behoort. Het is tevens geschikt voor diabetici

en mensen met overgewicht en daarmee draagt het bij aan de oplossing voor deze

toenemende maatschappelijke problematiek.

SMAAK

Zijn zoete smaak heeft Zùsto voor het overgrote deel te danken aan vezels uit mais

en chicorei. Deze vezels zorgen niet alleen voor zoetkracht en structuur, ze hebben

ook een positieve bijdrage aan de gezondheid. Ze leiden tot een lagere bloedsuiker-

spiegel en zorgen sneller voor een voldaan gevoel. Meer vezels eten is gezond, dat

weet iedereen. De vezels uit cichorei behoren zelfs tot de hedendaags gekende ‘super

foods’. Om dezelfde smaakbeleving als suiker te creëren, is sucralose als zoetstof aan

de vezels toegevoegd. Deze gecombineerde samenstelling, van natuurlijke oorsprong,

maakt een substantiële calorieverlaging mogelijk.

Meer informatie:

Hoogenboom Benelux, member of the Barry Callebaut Group

Tel: +31 (0)76 597 84 60

www.hoogenboom-benelux.nl

ZOET

WAS NOG NOOIT

ZO GOED!

AL JAREN IS MEN OP ZOEK NAAR EEN GOEDE VERVANGER VAN SUIKER

EN EINDELIJK LIJKT DE OPLOSSING ER TE ZIJN. SINDS DE INTRODUCTIE VAN

ZÙSTO IN 2014 GROEIT HET MARKTAANDEEL VAN DE SUIKERVERVANGER

UIT BELGIË SNEL. HOOGENBOOM BENELUX B.V. IS, ALS 100% DOCHTER-

ONDERNEMING VAN BARRY CALLEBAUT, DE EXCLUSIEVE DISTRIBUTIEPART-

NER VAN ZÙSTO IN DE BENELUX.