NB T M
a g a z i n e
n r
2 2 0 1 7
22
C
o v e r s t o r y
Zeventien jaar was Frank toen hij voor het eerst mocht werken aan een oven. Om te zeggen dat hij meteen verkocht was en de rest
van zijn leven wilde sleutelen aan ovens gaat wat te ver, maar feit is wel dat hij 42 jaar later nog steeds zijn handen vies maakt met het
repareren van ovens en bakkerijmachines. “Na vijf jaar bij Winkler-Den Boer gewerkt te hebben, heb ik onder meer gewerkt bij Vuurslag
en Velgedo, waarna ik in 1998 besloot op 40-jarige leeftijd voor mezelf te beginnen. Ik vond dat ik het wel zelf kon en gelukkig waren
er een groot aantal klanten die er ook zo over dachten. Het begin was gelijk succesvol en druk. Zo druk dat ik om me heen een groep
zelfstandigen heb verzameld om samen mee te werken. Deze specialisten en ik vormen samen de F.P. Service Group waardoor we onze
klanten maximaal kunnen ontzorgen.”
MET 42 JAAR ERVARING MAG JE FRANK PIETERS TOCH WEL
EEN ERVARINGSDESKUNDIGE NOEMEN OP HET GEBIED
VAN OVENS. FRANK IS DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER
F.P. SERVICES, BIJNA TWINTIG JAAR GELEDEN OPGERICHT,
MAAR ZIJN VERLEDEN IN DE BAKKERSBRANCHE GAAT TERUG
NAAR ZIJN ZEVENTIENDE JAAR. “DESTIJDS BEN IK BEGON-
NEN BIJ WINKLER-DEN BOER”, ALDUS FRANK. “NA JAREN-
LANGE OMZWERVINGEN IN DE BRANCHE HEB IK IN 1998
BESLOTEN VOOR MEZELF TE BEGINNEN MET F.P. SERVICES.
DAT DOE IK NOG ALTIJD MET VEEL PLEZIER, MAAR DE AFGE-
LOPEN TIEN JAAR BEN IK BEZIG GEWEEST MET HET VERVUL-
LEN VAN MIJN DROOM”, ZO DOELT FRANK OP ZIJN EIGEN
ONTWIKKELDE EN GEBOUWDE MODUCELOVEN. HET PRO-
TOTYPE VAN DE MODULAIR OPGEBOUWDE OVEN IS VORIG
JAAR GEINSTALLEERD BIJ MEESTERBAKKER ROODENRIJS EN
ARJAN ROODENRIJS KOCHT DE OVEN ZONDER DEZE OOIT
IN WERKING TE ZIEN. EEN BIJZONDER VERHAAL DUS, DAT
HET VERTELLEN MEER DAN WAARD IS.
Moduceloven
FRANK PIETERS
GEMODERNISEERD
F.P. Service Group heeft zich de afgelopen negentien jaar verzekerd
van een grote groep klanten en werk. Door dit succes kon Frank zich
ook eindelijk gaan richten op het verwezenlijken van zijn grote droom:
het realiseren van een eigen oven. “Door mijn ervaring heb ik door de
jaren heen een eigen kijk op ovens ontwikkeld en daarbij zeker ook
een aantal punten gezien die voor verbetering vatbaar waren. Als basis
heb ik de eigenschappen van de Balanceloven van Winkler-Den Boer
genomen, maar deze eigenlijk verder geperfectioneerd en gemoder-
niseerd.”
ROODENRIJS
Het begin van het verwezenlijken van zijn droom begon alweer
tien jaar geleden. “Ik ben wat dingen op papier gaan zetten en
3D-tekeningen gaan maken, maar ik was er niet heel intensief mee
MAAKT ZIJN LEVENSWERK COMPLEET MET