NB T M
a g a z i n e
n r
5 2 0 1 6
10
O
v e n s
Bakkerij Vooges zweert
bij
Hein ovens
IN AALSMEER HEEFT BAKKERIJ VOOGES SINDS AFGELOPEN ZOMER EEN HELE NIEUWE BAKKERIJ GEREALISEERD, VAN WAARUIT
NAGENOEG ALLE PRODUCTEN VOOR DE DRIE WINKELS EN HET DERDE KANAAL GEPRODUCEERD WORDEN. NAGENOEG ALLE,
WANT IN DE WINKEL IN AALSMEER HEEFT BAKKERIJ VOOGES NOG EENS TWEE STENEN VLOEROVENS STAAN VOOR HET BAKKEN
VAN DE DESEMPRODUCTEN. ALLE OVENS DIE TERUG TE VINDEN ZIJN IN ZOWEL DE NIEUWE BAKKERIJ ALS IN DE WINKEL ZIJN
VAN HEIN. WIJ SPRAKEN MET JASPER ENGEL OVER DE KEUZE VOOR HEIN.
In de winkel in Aalsmeer heeft Jasper twee jaar geleden een Condilux
Classic oven van Hein geplaatst. “We waren op zoek naar een stenenvloer
etage-oven waarmee we in de winkel een nieuw assortiment desempro-
ducten zouden kunnen afbakken. We zijn ons gaan oriënteren en op een
gegeven moment zag ik ergens een afbeelding van de Hein Condilux
Classic. Ik was meteen verkocht door de retrolook van de oven. We zijn
met Van Asselt & Alferink in gesprek gegaan en de rest was zo geregeld.
Het bleek een goede keus, want vorig jaar hebben we een tweede oven in
de winkel moeten plaatsen om aan de vraag van desemproducten te kun-
nen voldoen.”
Het bleek het begin van een vruchtbare samenwerking. “Na twee jaar
kunnen we wel stellen dat Hein Condilux zijn werk uitstekend doet in
de winkel. De keus voor Hein was makkelijk. Hein staat bekend als de
Mercedes onder de ovens en het contact met Van Asselt & Alferink was
ook meteen goed. Zo goed zelfs, dat ze onze eerste gesprekspartner waren
toen we besloten een nieuwe bakkerij te bouwen.”
NIEUWE BAKKERIJ
In februari werd besloten dat er een nieuwe productielocatie voor Bakkerij
Vooges zou komen. Jasper: “We bestaan al honderd jaar en de bakkerij
was altijd achter de winkel gesitueerd. Door de jaren heen zijn we natuur-
lijk gegroeid, maar de bakkerij was niet logisch qua routing. We groeiden
ook uit ons jasje, dus was een nieuwe bakkerij op een andere locatie
gewenst. De keuze voor de ovens is uiteindelijk gevallen op wederom
Hein. We hebben meerdere partijen gesproken, maar na proefbakken met
de Hein Ecostone2 rotatieoven waren we om. De kwaliteit van de
oven heeft voor ons echt de doorslag gegeven.”
SUBSIDIE
In totaal heeft Bakkerij Vooges vier Hein Ecostone2 rotatieovens
geplaatst in de nieuwe bakkerij. “We waren in het begin wat
sceptisch over het bakken van kleinbrood in de rotatieovens, maar
die scepsis bleken ongegrond. We zijn echt dik tevreden tot nog
toe. De werkwijze hebben we her en der wat aangepast, maar
het werken met de ovens is echt heel simpel en de ovens bakken
geweldig, om nog maar te zwijgen over de energiebesparing. De
grote touchscreen heeft het besturingsgemak van een tablet en
iedereen kan er mee werken. Van mijn kant dan ook alleen maar
positieve woorden.”
Ook de samenwerking met Van Asselt & Alferink is volledig naar
tevredenheid verlopen. “Stef Alferink is betrokken geweest bij het
project en heeft ons heel goed geholpen. Zo wees hij ons erop dat
we in aanmerking kwamen voor een deel subsidie, volgens mij
52 % van de aanschafwaarde. Dat maakt het natuurlijk helemaal
interessant. Buiten dat ik Hein bij iedereen kan aanraden, kan ik
ook met een gerust hart Van Asselt & Alferink aanbevelen”, vertelt
Jasper tot slot.
Meer informatie:
Van Asselt & Alferink
Tel. +31 (0)345 82 02 04
www.vanasseltenalferink.nl