Previous Page  10 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 10 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

5 2 0 1 6

10

O

v e n s

Bakkerij Vooges zweert

bij

Hein ovens

IN AALSMEER HEEFT BAKKERIJ VOOGES SINDS AFGELOPEN ZOMER EEN HELE NIEUWE BAKKERIJ GEREALISEERD, VAN WAARUIT

NAGENOEG ALLE PRODUCTEN VOOR DE DRIE WINKELS EN HET DERDE KANAAL GEPRODUCEERD WORDEN. NAGENOEG ALLE,

WANT IN DE WINKEL IN AALSMEER HEEFT BAKKERIJ VOOGES NOG EENS TWEE STENEN VLOEROVENS STAAN VOOR HET BAKKEN

VAN DE DESEMPRODUCTEN. ALLE OVENS DIE TERUG TE VINDEN ZIJN IN ZOWEL DE NIEUWE BAKKERIJ ALS IN DE WINKEL ZIJN

VAN HEIN. WIJ SPRAKEN MET JASPER ENGEL OVER DE KEUZE VOOR HEIN.

In de winkel in Aalsmeer heeft Jasper twee jaar geleden een Condilux

Classic oven van Hein geplaatst. “We waren op zoek naar een stenenvloer

etage-oven waarmee we in de winkel een nieuw assortiment desempro-

ducten zouden kunnen afbakken. We zijn ons gaan oriënteren en op een

gegeven moment zag ik ergens een afbeelding van de Hein Condilux

Classic. Ik was meteen verkocht door de retrolook van de oven. We zijn

met Van Asselt & Alferink in gesprek gegaan en de rest was zo geregeld.

Het bleek een goede keus, want vorig jaar hebben we een tweede oven in

de winkel moeten plaatsen om aan de vraag van desemproducten te kun-

nen voldoen.”

Het bleek het begin van een vruchtbare samenwerking. “Na twee jaar

kunnen we wel stellen dat Hein Condilux zijn werk uitstekend doet in

de winkel. De keus voor Hein was makkelijk. Hein staat bekend als de

Mercedes onder de ovens en het contact met Van Asselt & Alferink was

ook meteen goed. Zo goed zelfs, dat ze onze eerste gesprekspartner waren

toen we besloten een nieuwe bakkerij te bouwen.”

NIEUWE BAKKERIJ

In februari werd besloten dat er een nieuwe productielocatie voor Bakkerij

Vooges zou komen. Jasper: “We bestaan al honderd jaar en de bakkerij

was altijd achter de winkel gesitueerd. Door de jaren heen zijn we natuur-

lijk gegroeid, maar de bakkerij was niet logisch qua routing. We groeiden

ook uit ons jasje, dus was een nieuwe bakkerij op een andere locatie

gewenst. De keuze voor de ovens is uiteindelijk gevallen op wederom

Hein. We hebben meerdere partijen gesproken, maar na proefbakken met

de Hein Ecostone2 rotatieoven waren we om. De kwaliteit van de

oven heeft voor ons echt de doorslag gegeven.”

SUBSIDIE

In totaal heeft Bakkerij Vooges vier Hein Ecostone2 rotatieovens

geplaatst in de nieuwe bakkerij. “We waren in het begin wat

sceptisch over het bakken van kleinbrood in de rotatieovens, maar

die scepsis bleken ongegrond. We zijn echt dik tevreden tot nog

toe. De werkwijze hebben we her en der wat aangepast, maar

het werken met de ovens is echt heel simpel en de ovens bakken

geweldig, om nog maar te zwijgen over de energiebesparing. De

grote touchscreen heeft het besturingsgemak van een tablet en

iedereen kan er mee werken. Van mijn kant dan ook alleen maar

positieve woorden.”

Ook de samenwerking met Van Asselt & Alferink is volledig naar

tevredenheid verlopen. “Stef Alferink is betrokken geweest bij het

project en heeft ons heel goed geholpen. Zo wees hij ons erop dat

we in aanmerking kwamen voor een deel subsidie, volgens mij

52 % van de aanschafwaarde. Dat maakt het natuurlijk helemaal

interessant. Buiten dat ik Hein bij iedereen kan aanraden, kan ik

ook met een gerust hart Van Asselt & Alferink aanbevelen”, vertelt

Jasper tot slot.

Meer informatie:

Van Asselt & Alferink

Tel. +31 (0)345 82 02 04

www.vanasseltenalferink.nl