Previous Page  13 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 13 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

5 2 0 1 6

13

UNIEKE LOCATIE

Al snel begon het ondernemersbloed bij Matthijs harder te stromen en

samen met zijn moeder begon hij een winkel in Hilversum waar hij zijn

eigengemaakte brood, dat gebakken werd bij Kruimer, verkocht. Deze

manier van ondernemen zorgde ervoor dat hij zijn investering klein kon

houden, totdat de mogelijkheid zich voordeed om op eigen benen te staan.

“Het oude media pand in Hilversum was op zoek naar ondernemers om er

een creatieve plek op te zetten”, vertelt Matthijs. “Het leek mij een mooie

kans en het ondernemersplan was dan ook snel geschreven. Voor mij was

het duidelijk dat hier een bakkerij in moest komen waar mensen iets kunnen

eten, drinken of kunnen werken, maar ook een lekker brood kunnen kopen.

Deze locatie is uniek en het pand is gelegen tegenover het station, wat zorgt

voor een goede stroom aan mensen.”

TOTAAL CONCEPT

Met de opgedane ervaring en kennis van de afgelopen jaren heeft Matthijs

gekozen voor een concept waar hij voor de ogen van de consument brood

en banket maakt en meerdere malen per dag brood kan bakken zodat het

echt vers is. “De keuze van bakkerijmachines was niet eenvoudig. Iedere

leverancier kan wel iets bieden, een oven of een mixer, maar er zijn weinig

leveranciers die een totaal ambachtelijk concept kunnen aanbieden. Dat

was voor mij een reden om met Everbake Ovens en Bakkerijtechniek in zee

te gaan.”

“Everbake Ovens en Bakkerijtechniek kan bakkers voorzien van een com-

plete bakkerij-inrichting”, zo vult Sander van Gastel aan. “Wij hebben

in Dronten een productiebedrijf in staal waar werkbanken, bakplaten en

broodkoppels worden gemaakt en een ovendivisie in Pijnacker van waar-

uit we onderhoud plegen aan bakkerij-ovens en de verkoop doen van het

Franse ovenmerk Bongard. Bongard is gevestigd in Frankrijk waar lekker

brood bakken de grootste vanzelfsprekendheid is. Bongard weet als geen

ander aan welke eisen een machine en een oven moeten voldoen om een

ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardig brood te maken.”

ORION

Daarbij kwam dat Bongard en zodoende dus ook Everbake Ovens &

Bakkerijtechniek de beschikking hebben over de Orion. “De Orion is de

opvolger van de alom bekende Omega2, een 100% elektrische oven voor

het bakken van alle soorten brood, ontwikkeld met respect voor het bakken

op basis van traditie. Dat is ook precies wat Matthijs doet met zijn productie.

Hij verstaat zijn vak en weet wat de klant wil”, vertelt Sander.

OPTIMALE BAKKWALITEIT

Bongard kent de wensen en verwachtingen van de ambachtelijk bakker en heeft

zodoende aan de wensen van Matthijs kunnen voldoen met Orion. Sander: “De

succesfactoren uit de voorgaande Omega2 etageovens zijn doorontwikkeld of

behouden. Door de 20mm dikke vuurvaste vloerplaat en door het plaatsen van

de verhittingselementen onder en boven is er sprake van gelijkmatige warmte-

verspreiding in de vernieuwde Orion. Door deze gelijkmatige warmteverdeling

binnen de etages bereik je een optimale bakkwaliteit en een mooie bakaard

van het brood. Daarnaast is de kracht van het element hoger aan de voorkant

van de ovenkamer, zodat hitteverlies wordt geminimaliseerd bij het openen

van de etagedeur. De elementen worden beschermd, waardoor er makkelij-

ker schoongemaakt kan worden, zonder dat de elementen beschadigen. Alle

Orion elektrische inschietovens zijn daarnaast uitgerust met de nieuwe Hexa-

stoomgenerator. Deze vernieuwde stoomgenerator waarborgt een consequente

hoeveelheid stoom, geleidelijk verdeeld over de gehele diepte van de etages,

op elk gewenst moment. Zo sluit de vernieuwde stoomgenerator perfect aan bij

de wens van nu; op een moderne manier traditioneel bakken.”

ROC-BAKKAMER

Voor bakkers die werken met zwaardere broodsoorten bestaat de mogelijk-

heid om één etage uit te voeren met een zogeheten ROC-level (Rayonnement

Optimisé pour la Cuisson). Simpelweg betekent dit: de bovenste bakkamer is

aan alle zijden van steen voorzien. “De inspiratie van deze ROC-bakkamer is

ontstaan uit de vraag naar brood dat bereid is zoals vroeger gedaan werd in

een traditionele houtoven. De werking binnen de ROC-etage is identiek aan

de werking in een houtoven. Zo wordt de korst van het brood in de ROC-etage

minder snel gevormd dan in andere vloerovens. De warmtestraling is zacht en

de stoom wordt verdeeld binnen de etage als een mist, waardoor de ontwik-

keling van het fermenteren wordt bevorderd. Het resultaat is een explosie aan

smaak en geur en de korstvorming is goudbruin.”

Terug naar het verhaal van Matthijs Boon. “Everbake Oven en Bakkerijtechniek

heeft vanaf het allereerste begin goed geadviseerd en ons ondersteund met de

invulling van de ideeën. We hebben een inspiratie tour langs verschillende

bakkers in het land gedaan en daarnaast hebben we gekeken naar hoe ik wilde

gaan bakken en hoe de oven daarop aangepast kon worden. Ze hebben echt

goed meegedacht. Het is een fijne samenwerking en het hele traject is helemaal

naar wens verlopen”, zegt Matthijs tot slot.

Meer informatie:

EverBake Ovens & Bakkerijtechniek

Tel. + 31(0)88 73 000 10

www.everbake.nl