Previous Page  32 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

5 2 0 1 6

32

Weer gaat

Bakkerij Loeffen

er met de

winst vandoor en dus is de beste speculaas

van Nederland in Cuijk verkrijgbaar

“IS ER GEEN ANDER NIEUWS?” DAT IS HET EERSTE WAT HARRIE-JAN LOEFFEN TEGEN ONS ZEGT ALS WE DE BAKKERIJ

BINNENKOMEN. DE BAKKER UIT CUIJK IS NET VOOR DE TWEEDE KEER DE BESTE SPECULAASBAKKER VAN NEDERLAND

GEWORDEN EN LIJKT DAT ZELF AL GEEN NIEUWS MEER TE VINDEN. IN DE CUIJKSE BAKKERIJ IS HET TROUWENS EEN

DRUKTE VAN BELANG. VOORAL HENK MINTEN – DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER HET SUCCES VAN HET SPECULAAS

VAN BAKKERIJ LOEFFEN – IS DRUK IN DE WEER. HARRIE-JAN MAG DE PRESTATIE DAN EEN BEETJE AFZWAKKEN EN

ZELFS WAT BESCHEIDEN ZIJN OVER DE WINST, UNIEK IS HET ZEKER. MET MAAR LIEFST EEN 9,85 GEMIDDELD MAG

BAKKERIJ LOEFFEN DIT JAAR ZICH WEDEROM DE BESTE SPECULAASBAKKER VAN NEDERLAND NOEMEN.

I

n t e r v i e w

De Beko Speculaaskeuring is en blijft een wedstrijd waar bakkers het hele jaar naar uitkijken. Het aantal inzendingen mocht dit jaar dan

wat tegenvallen met 250 (we begrepen dat het mooie weer een rol heeft gespeeld), het niveau blijft elk jaar stijgen en er wordt serieus

gestreden om de titel ‘Beste Speculaasbakker van Nederland’. Twee jaar geleden viel Bakkerij Loeffen deze eer al ten deel, net zoals

ze de jaren daarvoor altijd hele hoge ogen gooide met hun gevulde speculaas en speculaasjes met en zonder amandelen. Wat hadden

Harrie-Jan en Henk op voorhand gehoopt? “We gingen voor de provincietitel, omdat we die vorig jaar ook hadden gewonnen”, zo begint

Harrie-Jan. “Vorig jaar waren we niet de beste van Nederland en eigenlijk hadden we ook niet verwacht dat het dit jaar wel zou gebeuren.

Met de titel ‘Beste van Noord-Brabant’ waren we meer dan tevreden geweest. Eén keer winnen is fantastisch, maar twee keer winnen is

natuurlijk helemaal geweldig. Een resultaat dat we met het hele team hebben behaald.”

GOEDE SPIJS

De winst kwam dan misschien onverwacht, maar met Henk Minten heeft Bakkerij Loeffen wel een ongekende troef in handen. Al bijna

48 jaar is Henk in de bakkerij te vinden en zijn ervaring is niet te koop. “Speculaas is wel een specialiteit van mij”, vertelt Henk met

veel gevoel voor understatement. “Vooral het gevulde speculaas is iets waar ik veel mee bezig ben. Alles draait om een goede spijs. Je

kunt er zelf van alles bijgooien, maar wat wij erbij doen zeg ik niet. Dat is ons geheim. We worden ook wel gebeld door collega’s met

de vraag of ik naar hun recept wil kijken. Dan vragen ze wat ik zou veranderen en ik geef een eerlijke mening. Ik probeer ze echt te

helpen. Maar ons geheim geef ik niet prijs.”

Het hele team van Bakkerij Loeffen