Previous Page  29 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 29 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

5 2 0 1 6

29

O

l i e b o l l e n b e n o d i g d h e d e n

DUURZAME

OLIEBOLLEN

BAK JE MET

RISSO CHEF

RISSO CHEF, DE PROFESSIONELE PARTNER VOOR HET FRITUREN VAN OLIEBOLLEN EN

APPELBEIGNETS, MAAKT HAAR FRITUUROLIE NOG DUURZAMER EN HEEFT DAARMEE

DE HOOGST HAALBARE GRAAD VOOR DUURZAME PALMOLIE WETEN TE REALISEREN.

EN OOK VOOR DIT JAAR STAAT DE OLIEBOLLENCAMPAGNE OP DE STOEP, DIE IN

SEPTEMBER WEER VAN START IS GEGAAN. NET ALS VORIG JAAR IS ER INFORMATIE

BESCHIKBAAR VOOR OLIEBOLLENBAKKERS VOOR WAT BETREFT HET VERLENGEN VAN

DE LEVENSDUUR VAN OLIE EN HET VERBETEREN VAN BAKRESULTATEN.

Vandemoortele is al vele jaren lid van de stichting RSPO

die duurzame palmolie stimuleert. De stichting RSPO zorgt

ervoor dat de groeiende vraag naar duurzame palmolie

op verantwoorde wijze gecontroleerd en beheerst wordt.

Risso Chef gebruikt RSPO gecertificeerde segregated palm-

olie, de hoogst haalbare graad voor duurzame palmolie.

Dit betekent dat duurzame palmolie volledig gescheiden

en verwerkt wordt van niet-duurzame palmolie. Segregated

palmolie is gegarandeerd te traceren, van plantage tot aan

het eindproduct.

FRITUREN IS VAKMANSCHAP

Kwalitatief frituren wordt door de bakkerijbranche meer

erkend als vakmanschap: kennis over het bakproces en de

grondstoffen is essentieel voor een constant en optimaal

bakresultaat. Er moet zorgvuldig omgegaan worden met

deeg en olie om de beste oliebollen te kunnen bakken. Factoren in de omgeving, zoals tocht en

licht, hebben veel meer negatieve invloed op de vetopname en kwaliteit van een oliebol dan

er vaak wordt gedacht. “Door deze factoren te minimaliseren, krijg je grip op het bakproces en

wordt de kwaliteit van de oliebollen constant verbeterd. Hoe je die factoren kunt minimaliseren,

dát is het geheim van Risso Chef en dát is wat we delen met onze bakkers”, aldus Marco van

Wijk van Vandemoortele.

RISSO CHEF FRITUURWIJZER

De Risso Chef Frituurwijzer biedt functionele handvatten om kwalitatief beter te frituren en

is voor bakkers een overzichtelijke opfriscursus frituren. De meest belangrijke frituurtips zijn

samengevat in deze grote frituurwijzer. Samengesteld door de frituurexperts van Vandemoortele,

geeft de wijzer praktische aanwijzingen én diepgaande achtergrondinformatie. Naast de Risso

Chef Frituurwijzer, wordt Risso Chef dit jaar ondersteund met en fraaie poster voor op de win-

kelvloer.

OVER RISSO CHEF

Risso Chef is een kwalitatieve, samengestelde frituurolie voor professionals. Er wordt veel tijd en

zorg besteed aan het telen, persen en samenstellen van de olie, waardoor Risso de constante en

optimale kwaliteit kan garanderen. Risso Chef is altijd Risso Chef: constante bakresultaten voor

professionals.

Meer informatie:

Vandemoortele Nederland B.V.

Tel. +31 (0)36 5229763

www.vandemoortele.com