NB T M
a g a z i n e
n r
5 2 0 1 6
29
O
l i e b o l l e n b e n o d i g d h e d e n
DUURZAME
OLIEBOLLEN
BAK JE MET
RISSO CHEF
RISSO CHEF, DE PROFESSIONELE PARTNER VOOR HET FRITUREN VAN OLIEBOLLEN EN
APPELBEIGNETS, MAAKT HAAR FRITUUROLIE NOG DUURZAMER EN HEEFT DAARMEE
DE HOOGST HAALBARE GRAAD VOOR DUURZAME PALMOLIE WETEN TE REALISEREN.
EN OOK VOOR DIT JAAR STAAT DE OLIEBOLLENCAMPAGNE OP DE STOEP, DIE IN
SEPTEMBER WEER VAN START IS GEGAAN. NET ALS VORIG JAAR IS ER INFORMATIE
BESCHIKBAAR VOOR OLIEBOLLENBAKKERS VOOR WAT BETREFT HET VERLENGEN VAN
DE LEVENSDUUR VAN OLIE EN HET VERBETEREN VAN BAKRESULTATEN.
Vandemoortele is al vele jaren lid van de stichting RSPO
die duurzame palmolie stimuleert. De stichting RSPO zorgt
ervoor dat de groeiende vraag naar duurzame palmolie
op verantwoorde wijze gecontroleerd en beheerst wordt.
Risso Chef gebruikt RSPO gecertificeerde segregated palm-
olie, de hoogst haalbare graad voor duurzame palmolie.
Dit betekent dat duurzame palmolie volledig gescheiden
en verwerkt wordt van niet-duurzame palmolie. Segregated
palmolie is gegarandeerd te traceren, van plantage tot aan
het eindproduct.
FRITUREN IS VAKMANSCHAP
Kwalitatief frituren wordt door de bakkerijbranche meer
erkend als vakmanschap: kennis over het bakproces en de
grondstoffen is essentieel voor een constant en optimaal
bakresultaat. Er moet zorgvuldig omgegaan worden met
deeg en olie om de beste oliebollen te kunnen bakken. Factoren in de omgeving, zoals tocht en
licht, hebben veel meer negatieve invloed op de vetopname en kwaliteit van een oliebol dan
er vaak wordt gedacht. “Door deze factoren te minimaliseren, krijg je grip op het bakproces en
wordt de kwaliteit van de oliebollen constant verbeterd. Hoe je die factoren kunt minimaliseren,
dát is het geheim van Risso Chef en dát is wat we delen met onze bakkers”, aldus Marco van
Wijk van Vandemoortele.
RISSO CHEF FRITUURWIJZER
De Risso Chef Frituurwijzer biedt functionele handvatten om kwalitatief beter te frituren en
is voor bakkers een overzichtelijke opfriscursus frituren. De meest belangrijke frituurtips zijn
samengevat in deze grote frituurwijzer. Samengesteld door de frituurexperts van Vandemoortele,
geeft de wijzer praktische aanwijzingen én diepgaande achtergrondinformatie. Naast de Risso
Chef Frituurwijzer, wordt Risso Chef dit jaar ondersteund met en fraaie poster voor op de win-
kelvloer.
OVER RISSO CHEF
Risso Chef is een kwalitatieve, samengestelde frituurolie voor professionals. Er wordt veel tijd en
zorg besteed aan het telen, persen en samenstellen van de olie, waardoor Risso de constante en
optimale kwaliteit kan garanderen. Risso Chef is altijd Risso Chef: constante bakresultaten voor
professionals.
Meer informatie:
Vandemoortele Nederland B.V.
Tel. +31 (0)36 5229763
www.vandemoortele.com