Previous Page  37 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 37 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

5 2 0 1 6

37

N

i e u w s

NOOIT ZONDER VERS BROOD

Het principe is simpel: men haalt een deegplak uit de koeling, bewerkt deze en laat het deeg rusten tot het

op kamertemperatuur is. Het deeg gaat vervolgens de oven in en met een half uur is er weer vers brood. Deze

manier van werken scheelt veel derving, want de eenmaal ontdooide degen zijn nog 72 uur te verwerken. Dat

heeft als voordeel dat, op momenten waarop de drukte wat tegenvalt, de degen bewaard kunnen worden voor

de volgende dag.

INSPELEN OP GEBRUIKSMOMENTEN

Een groot voordeel van het concept is dat er heel gemakkelijk ingespeeld kan worden op verschillende gebruiks-

momenten. In de ochtend de focus op het koffiemoment, in de middag gericht op de lunch en in de avond kan

de focus op het diner. Beleving, reuring op de werkvloer, vers brood en persoonlijke touch: allemaal voordelen.

DEEGSTUKKEN

De deegstukken worden door Danvo diepgevroren

geleverd met een houdbaarheidstermijn van minimaal

acht maanden. Dat gebeurt in verschillende soorten en

gewichten, waarmee uiteindelijk een breed scala aan

brood kan worden gemaakt. Het assortiment deeg bestaat

uit een wit deeg voor bijvoorbeeld ciabatta’s en diverse

snacks, een briochedeeg waarmee onder meer koffie-

broodjes kunnen worden gemaakt, een meergranendeeg

voor de voedzamere broodsoorten en tenslotte een heel

donker deeg voor extra stevig brood. Elk van deze deeg-

soorten is verkrijgbaar in de gewichtsklassen 1,4 kg en

2,8 kg.

CONSUMENTENVERPAKKING ‘DOUGH-IT’

Behalve de grote deegstukken is het kant-en-klare deeg

ook leverbaar in consumentenverpakkingen met daarin

twee plakjes van 350 gram, zodat klanten hetzelfde

brood dat ze in de winkel kopen, ook een keer thuis

kunnen bakken. Leuk voor bijvoorbeeld de feestdagen,

thuisbakkers, regenachtige zondagen of om samen met je

kinderen creatief aan de slag te gaan.

Meer informatie: Danvo Bakeries

Tel.: +31 (0)13 518 2302,

www.danvo.nl

DANVO BAKERIES BIEDT SUPERMARKTEN EN AMBACHTELIJKE BAK-

KERIJEN MET EEN NIEUW CONCEPT DE MOGELIJKHEID OM GEDU-

RENDE DE HELE DAG VERS BROOD TE BAKKEN EN HET AANBOD

AAN TE PASSEN AAN DRUKTE EN BEHOEFTE. DAT DOET DANVO

DOOR DIEPGEVROREN DEEGSTUKKEN TE LEVEREN IN VERSCHIL-

LENDE SOORTEN EN GEWICHTEN, DIE VERVOLGENS IN DE WINKEL

WORDEN VOORBEREID EN GEBAKKEN. DE PLUS SUPERMARKT IN

BERGSCHENHOEK HEEFT HET CONCEPT ALS EERSTE OMARMD.

LANCEERT NIEUW

DANVO

‘DOUGH’ CONCEPT