NB T M
a g a z i n e
n r
5 2 0 1 6
37
N
i e u w s
NOOIT ZONDER VERS BROOD
Het principe is simpel: men haalt een deegplak uit de koeling, bewerkt deze en laat het deeg rusten tot het
op kamertemperatuur is. Het deeg gaat vervolgens de oven in en met een half uur is er weer vers brood. Deze
manier van werken scheelt veel derving, want de eenmaal ontdooide degen zijn nog 72 uur te verwerken. Dat
heeft als voordeel dat, op momenten waarop de drukte wat tegenvalt, de degen bewaard kunnen worden voor
de volgende dag.
INSPELEN OP GEBRUIKSMOMENTEN
Een groot voordeel van het concept is dat er heel gemakkelijk ingespeeld kan worden op verschillende gebruiks-
momenten. In de ochtend de focus op het koffiemoment, in de middag gericht op de lunch en in de avond kan
de focus op het diner. Beleving, reuring op de werkvloer, vers brood en persoonlijke touch: allemaal voordelen.
DEEGSTUKKEN
De deegstukken worden door Danvo diepgevroren
geleverd met een houdbaarheidstermijn van minimaal
acht maanden. Dat gebeurt in verschillende soorten en
gewichten, waarmee uiteindelijk een breed scala aan
brood kan worden gemaakt. Het assortiment deeg bestaat
uit een wit deeg voor bijvoorbeeld ciabatta’s en diverse
snacks, een briochedeeg waarmee onder meer koffie-
broodjes kunnen worden gemaakt, een meergranendeeg
voor de voedzamere broodsoorten en tenslotte een heel
donker deeg voor extra stevig brood. Elk van deze deeg-
soorten is verkrijgbaar in de gewichtsklassen 1,4 kg en
2,8 kg.
CONSUMENTENVERPAKKING ‘DOUGH-IT’
Behalve de grote deegstukken is het kant-en-klare deeg
ook leverbaar in consumentenverpakkingen met daarin
twee plakjes van 350 gram, zodat klanten hetzelfde
brood dat ze in de winkel kopen, ook een keer thuis
kunnen bakken. Leuk voor bijvoorbeeld de feestdagen,
thuisbakkers, regenachtige zondagen of om samen met je
kinderen creatief aan de slag te gaan.
Meer informatie: Danvo Bakeries
Tel.: +31 (0)13 518 2302,
www.danvo.nlDANVO BAKERIES BIEDT SUPERMARKTEN EN AMBACHTELIJKE BAK-
KERIJEN MET EEN NIEUW CONCEPT DE MOGELIJKHEID OM GEDU-
RENDE DE HELE DAG VERS BROOD TE BAKKEN EN HET AANBOD
AAN TE PASSEN AAN DRUKTE EN BEHOEFTE. DAT DOET DANVO
DOOR DIEPGEVROREN DEEGSTUKKEN TE LEVEREN IN VERSCHIL-
LENDE SOORTEN EN GEWICHTEN, DIE VERVOLGENS IN DE WINKEL
WORDEN VOORBEREID EN GEBAKKEN. DE PLUS SUPERMARKT IN
BERGSCHENHOEK HEEFT HET CONCEPT ALS EERSTE OMARMD.
LANCEERT NIEUW
DANVO
‘DOUGH’ CONCEPT