SPEC I AL
DUURZAAMHE I D & I NNOVAT I ES
“De tunneloven was al besteld, maar de
belading was slechts een idee”, zo ver-
telt David Rijke aan de redactie van NBT
Magazine. “Divardy kon dus in een vroeg
stadium meedenken en samen hebben
we een haakse afschietband ontwikkeld.
Uiteraard is er met de Divardy-invloed
een duurzaam sausje over de afschietband
gegaan. Smering in de buurt van de deeg-
producten is niet nodig door het gebruik
van getande riemen.” De aangeschoven
operationeel manager Pieter Schlooz vult
aan: “Doordat we gebruik maken van een
aparte R&D-afdeling konden onze project
engineers gewoon aan het werk blijven en
tegelijkertijd was er ruimte voor het ont-
wikkelen van dit nieuwe concept.”
Energiezuinig
Al eerder was Divardy via NBT Magazine
in het nieuws met de ontwikkeling,
samen met SEW, van het toepassen van
de Movigear motoren. Ook bij dit project
is ervoor gekozen voor deze energiezui-
nige motoren. Divardy kan een bereke-
ning maken wanneer deze iets duurdere
motoren terugverdiend zijn. Uiteraard is
dat afhankelijk van de hoeveelheid pro-
ductie-uren. David: “Er zijn mogelijkheden
om subsidie aan te vragen waardoor de
aanschaf van deze transporten een stuk
economischer worden. Vanzelfsprekend
kan Divardy daarbij helpen. Zo wil Divardy
in de hele keten van materiaalleverancier
naar eindklant een stukje besef van duur-
zaamheid bewerkstelligen.”
David gaat verder: “Het gaat snel met de
door Divardy ontwikkelde transporten met
Movigear motoren. Inmiddels heeft ook
een grote Duitse bakker gekozen voor
deze combinatie. Juist in het land dat
bekend staat om zijn efficiëntie, sprak dit
energiezuinige concept de klant erg aan.”
Betere toekomst
Daar waar Divardy begonnen is met de
inmiddels tientallen geleverde naaldde-
panner, de makkelijk te onderhouden
knabbeldepanner, de smeringsarme loa-
ders en unloaders, de makkelijk reinigbare
tijgerpapmachine en de energiezuinige
transporten, blijft ook bij toekomstige ont-
wikkelingen de focus liggen op duurzaam-
heid. Pieter: “Het is fijn te werken voor
een firma die oog heeft voor een betere
toekomst, niet alleen voor de eigen firma,
maar ook voor alles buiten Divardy.” En na
een rondleiding in de fabricagehal en op
de nieuwe assemblagelocatie was ons eens
te meer duidelijk: duurzaam en innovatie
zijn de kernwaarden voor Divardy.
Meer informatie:
Divardy,
tel. +31 (0) 343 523880,
www.divardy.nlDivardy is al jaren bekend in de markt als
de flexibele partner voor de broodindustrie
die duurzaamheid hoog in het vaandel
heeft. Met een special over duurzaamheid
en innovaties in het vooruitzicht lopen we
onaangekondigd binnen in Driebergen.
Zoals gebruikelijk is de ontvangst aller-
hartelijkst. Tijdens een kopje overheerlijke
koffie vertelt David Rijke dat er zojuist
weer een stukje innovatie afgeleverd is.
Een bakker wil graag doorgroeien op een
duurzame manier en Divardy dacht graag
mee in dit proces.
Op bezoek bij Divardy
Duurzaamheid en innovatie zijn de kernwaarden van Divardy
NBT
magazine
N
B
T
33
David Rijke en Pieter Schlooz