Previous Page  33 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 33 / 44 Next Page
Page Background

SPEC I AL

DUURZAAMHE I D & I NNOVAT I ES

“De tunneloven was al besteld, maar de

belading was slechts een idee”, zo ver-

telt David Rijke aan de redactie van NBT

Magazine. “Divardy kon dus in een vroeg

stadium meedenken en samen hebben

we een haakse afschietband ontwikkeld.

Uiteraard is er met de Divardy-invloed

een duurzaam sausje over de afschietband

gegaan. Smering in de buurt van de deeg-

producten is niet nodig door het gebruik

van getande riemen.” De aangeschoven

operationeel manager Pieter Schlooz vult

aan: “Doordat we gebruik maken van een

aparte R&D-afdeling konden onze project

engineers gewoon aan het werk blijven en

tegelijkertijd was er ruimte voor het ont-

wikkelen van dit nieuwe concept.”

Energiezuinig

Al eerder was Divardy via NBT Magazine

in het nieuws met de ontwikkeling,

samen met SEW, van het toepassen van

de Movigear motoren. Ook bij dit project

is ervoor gekozen voor deze energiezui-

nige motoren. Divardy kan een bereke-

ning maken wanneer deze iets duurdere

motoren terugverdiend zijn. Uiteraard is

dat afhankelijk van de hoeveelheid pro-

ductie-uren. David: “Er zijn mogelijkheden

om subsidie aan te vragen waardoor de

aanschaf van deze transporten een stuk

economischer worden. Vanzelfsprekend

kan Divardy daarbij helpen. Zo wil Divardy

in de hele keten van materiaalleverancier

naar eindklant een stukje besef van duur-

zaamheid bewerkstelligen.”

David gaat verder: “Het gaat snel met de

door Divardy ontwikkelde transporten met

Movigear motoren. Inmiddels heeft ook

een grote Duitse bakker gekozen voor

deze combinatie. Juist in het land dat

bekend staat om zijn efficiëntie, sprak dit

energiezuinige concept de klant erg aan.”

Betere toekomst

Daar waar Divardy begonnen is met de

inmiddels tientallen geleverde naaldde-

panner, de makkelijk te onderhouden

knabbeldepanner, de smeringsarme loa-

ders en unloaders, de makkelijk reinigbare

tijgerpapmachine en de energiezuinige

transporten, blijft ook bij toekomstige ont-

wikkelingen de focus liggen op duurzaam-

heid. Pieter: “Het is fijn te werken voor

een firma die oog heeft voor een betere

toekomst, niet alleen voor de eigen firma,

maar ook voor alles buiten Divardy.” En na

een rondleiding in de fabricagehal en op

de nieuwe assemblagelocatie was ons eens

te meer duidelijk: duurzaam en innovatie

zijn de kernwaarden voor Divardy.

Meer informatie:

Divardy,

tel. +31 (0) 343 523880,

www.divardy.nl

Divardy is al jaren bekend in de markt als

de flexibele partner voor de broodindustrie

die duurzaamheid hoog in het vaandel

heeft. Met een special over duurzaamheid

en innovaties in het vooruitzicht lopen we

onaangekondigd binnen in Driebergen.

Zoals gebruikelijk is de ontvangst aller-

hartelijkst. Tijdens een kopje overheerlijke

koffie vertelt David Rijke dat er zojuist

weer een stukje innovatie afgeleverd is.

Een bakker wil graag doorgroeien op een

duurzame manier en Divardy dacht graag

mee in dit proces.

Op bezoek bij Divardy

Duurzaamheid en innovatie zijn de kernwaarden van Divardy

NBT

magazine

N

B

T

33

David Rijke en Pieter Schlooz