Previous Page  36 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 36 / 44 Next Page
Page Background

DUURZAAMHE I D & I NNOVAT I ES

SPEC I AL

In de basis is flatbread geen nieuw product

maar het product wint wel aan popula-

riteit, juist nu diverse fastfood organisa-

ties het product hebben opgenomen in

het assortiment. Flatbread is afkomstig uit

Scandinavië en dan specifiek uit Zweden.

Hier zijn de diverse flatbread-producten

dagelijkse kost voor vele consumenten.

Flatbreads nemen dan ook zo’n 50% van

de beschikbare ruimte in, in het schap in

de supermarkt.

Na Scandinavië is het product ruim een

decennia geleden geïntroduceerd in Noord

Amerika en enkele jaren later in Engeland.

Deze ontwikkeling is in de diverse super-

marktorganisaties en fastfoodketens niet

onopgemerkt gebleven. Het gevolg is dat

er op diverse plaatsen in de wereld verschil-

lende productielijnen worden gebouwd

om dit prachtige product ook daar op de

consumenten markt te brengen.

Flexibiliteit

De Tromp Group, sinds twee jaar onderdeel

van het beursgenoteerde Amerikaanse

bedrijf Markel Ventures (markelba-

kerygroup.com), is permanent bezig met

innovatieve trajecten. Voor flatbreads is

een totaalconcept ontwikkeld waardoor

men een breed scala aan diverse producten

kan produceren op een gecombineerde

productielijn. Flexibiliteit is hierbij bijzon-

der belangrijk. Waar in het verleden nieu-

we producten voor jaren een plaats op de

markt kregen is dat, vandaag de dag, zeker

niet meer het geval. Iedere organisatie wil

graag een ‘uniek’ product.

De Tromp flatbread-productielijn, in com-

binatie met een Den Boer Infra-Red oven,

is in staat om deze flexibiliteit te leveren,

juist ook naar de toekomst toe. “In ons

Test- en Innovatie Centrum (bakery-inno-

vators.nl) zijn al diverse nieuwe producten

voor consumenten testpanels ontwikkeld.

Deze combinatie binnen de Tromp Group

geeft haar klanten de maximale flexibili-

teit én de mogelijkheid om vooraf produc-

ten te testen in een vergelijkbare situatie.

Feitelijk precies zoals in de uiteindelijke

productie omgeving”, aldus Coen Nikkels

van de Tromp Group.

Op dit moment worden er flatbread

productielijnen geproduceerd voor het

Midden-Oosten, England en Amerika.

“Deze lijnen worden compleet opgebouwd

bij Tromp in Gorinchem. Indien u een idee

wilt krijgen over wat dit allemaal voor u

kan betekenen, u bent van harte welkom”,

besluit Nikkels.

Meer informatie:

Tromp Group BV,

+31(0)33 299 43 73,

www.trompgroup.nl

Innovaties zie je elke dag. Nieuwe pro-

ducten vallen ook onder die noemer. De

brood-industrie is al jaren op zoek naar

nieuwe producten binnen hun marktseg-

ment. Er is nu een uitstekende aanvulling

op het assortiment gekomen in de vorm

van flatbread. De Tromp Group heeft spe-

ciaal voor de productie van flatbread een

totaalconcept ontwikkeld.

36

Flatbread:

het nieuwe alternatief

voor een Sandwich

“De Tromp Group geeft haar klanten de maximale flexibiliteit”

NBT

magazine