DUURZAAMHE I D & I NNOVAT I ES
SPEC I AL
In de basis is flatbread geen nieuw product
maar het product wint wel aan popula-
riteit, juist nu diverse fastfood organisa-
ties het product hebben opgenomen in
het assortiment. Flatbread is afkomstig uit
Scandinavië en dan specifiek uit Zweden.
Hier zijn de diverse flatbread-producten
dagelijkse kost voor vele consumenten.
Flatbreads nemen dan ook zo’n 50% van
de beschikbare ruimte in, in het schap in
de supermarkt.
Na Scandinavië is het product ruim een
decennia geleden geïntroduceerd in Noord
Amerika en enkele jaren later in Engeland.
Deze ontwikkeling is in de diverse super-
marktorganisaties en fastfoodketens niet
onopgemerkt gebleven. Het gevolg is dat
er op diverse plaatsen in de wereld verschil-
lende productielijnen worden gebouwd
om dit prachtige product ook daar op de
consumenten markt te brengen.
Flexibiliteit
De Tromp Group, sinds twee jaar onderdeel
van het beursgenoteerde Amerikaanse
bedrijf Markel Ventures (markelba-
kerygroup.com), is permanent bezig met
innovatieve trajecten. Voor flatbreads is
een totaalconcept ontwikkeld waardoor
men een breed scala aan diverse producten
kan produceren op een gecombineerde
productielijn. Flexibiliteit is hierbij bijzon-
der belangrijk. Waar in het verleden nieu-
we producten voor jaren een plaats op de
markt kregen is dat, vandaag de dag, zeker
niet meer het geval. Iedere organisatie wil
graag een ‘uniek’ product.
De Tromp flatbread-productielijn, in com-
binatie met een Den Boer Infra-Red oven,
is in staat om deze flexibiliteit te leveren,
juist ook naar de toekomst toe. “In ons
Test- en Innovatie Centrum (bakery-inno-
vators.nl) zijn al diverse nieuwe producten
voor consumenten testpanels ontwikkeld.
Deze combinatie binnen de Tromp Group
geeft haar klanten de maximale flexibili-
teit én de mogelijkheid om vooraf produc-
ten te testen in een vergelijkbare situatie.
Feitelijk precies zoals in de uiteindelijke
productie omgeving”, aldus Coen Nikkels
van de Tromp Group.
Op dit moment worden er flatbread
productielijnen geproduceerd voor het
Midden-Oosten, England en Amerika.
“Deze lijnen worden compleet opgebouwd
bij Tromp in Gorinchem. Indien u een idee
wilt krijgen over wat dit allemaal voor u
kan betekenen, u bent van harte welkom”,
besluit Nikkels.
Meer informatie:
Tromp Group BV,
+31(0)33 299 43 73,
www.trompgroup.nlInnovaties zie je elke dag. Nieuwe pro-
ducten vallen ook onder die noemer. De
brood-industrie is al jaren op zoek naar
nieuwe producten binnen hun marktseg-
ment. Er is nu een uitstekende aanvulling
op het assortiment gekomen in de vorm
van flatbread. De Tromp Group heeft spe-
ciaal voor de productie van flatbread een
totaalconcept ontwikkeld.
36
Flatbread:
het nieuwe alternatief
voor een Sandwich
“De Tromp Group geeft haar klanten de maximale flexibiliteit”
NBT
magazine