Previous Page  41 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 41 / 44 Next Page
Page Background

RETRO RETRO RETRO

dagen inderdaad te klein om alle drukte

aan te kunnen. “We hebben de beschikbare

ruimte maximaal bebouwd. We zijn dan

ook gebonden aan deze capaciteit, maar

het gaat gewoon goed hoor. Het geeft

weliswaar wat beperkingen, maar daar kan

ik heel goed mee leven, net zoals mijn bak-

kers. We bestaan dit jaar 121 jaar en zijn

ook zo lang op deze locatie gevestigd. Het

doel is altijd geweest om ambachtelijke

producten te bieden met een hoge kwa-

liteit, zoals dat het doel is van alle andere

ambachtelijke bakkers in Nederland. We

hebben bijvoorbeeld ook een eigen graan-

veld. Daarmee maken we ook ons eigen

desembrood. Alles om een hoge kwaliteit

te kunnen waarborgen.”

Heel Cuijk bakt… speculaas!

Harrie-Jan probeert ook de lokale bevol-

king van Cuijk aan het speculaasbakken

te krijgen. Harrie-Jan Loeffen legt uit wat

de bedoeling is. “De deelnemers van ‘Heel

Cuijk bakt… speculaas!’ dienen vijf specu-

laasjes te maken van gelijke grootte. Of

je nu kiest voor grootmoedersrecept of

zelf varieert met verrassende ingrediënten;

dat maakt niet uit. Een vakkundige jury

beoordeelt al het lekkers. We beoordelen

niet alleen de smaak, maar bekijken het

ook vaktechnisch. Wie op beide gebieden

het beste scoort, mag zich de winnaar noe-

men van ‘Heel Cuijk bakt… speculaas!’. De

winnaar ontvangt niet alleen een lekkere

prijs. Hij of zij krijgt ook een cursus specu-

laas bakken in de bakkerij, waar hem of

haar de fijne kneepjes van het vak worden

geleerd.”

Samenwerking

Naast zijn winkel in de Grotestraat, had

Harrie-Jan jarenlang een tweede filiaal in

Cuijk. Daar is hij een paar jaar geleden

mee gestopt. “We kregen de mogelijkheid

om een intensieve samenwerking met een

nieuwe Jumbo aan te gaan en hebben daar-

voor gekozen. Ons brood en banket wordt

verkocht in de supermarkt en dat loopt heel

goed moet ik zeggen. Vooral het brood

wordt goed verkocht, maar onze gevulde

speculaas is daar ook niet aan te slepen. We

gaan de gevulde speculaas ook in Wijchen

verkopen, een mooie kans voor ons. Door

deze afzet komt de verhouding van brood-

en banketverkoop op 60/40 te liggen. Het is

mooi meegenomen voor ons en daarnaast

hebben we nog een deel verkoop via het

derde kanaal. Nagenoeg alle horeca in de

buurt voorzien wij van onze producten en

bedrijven weten ons ook goed te vinden,

vooral voor ons logogebak.”

Toekomst

Ondanks het succes heeft Harrie-Jan zeker

nog wat wensen over. “We willen heel

graag moderniseren. De winkel is zeker aan

een update toe. De huidige trend van een

retro-inrichting spreekt mij heel erg aan.

We zijn ons dan ook aan het oriënteren op

wat we willen en hoe we dat gaan doen.

We laten ons daarbij niet haasten en gaan

zoals gezegd voor kwaliteit en dat geldt

ook voor de winkel. Mijn ouders zijn allebei

nog regelmatig in de winkel of de bakkerij

te vinden en zijn nauw betrokken bij alle

zaken, dus dat bepalen we samen. Ik wil

nog niet te ver naar de toekomst kijken,

want je weet nooit hoe het kan lopen. We

zien wel hoe het gaat, maar we gaan vol

goede moed door”, aldus Harrie-Jan tot

slot.

NBT

magazine

41

Henk Minten besteedt veel aandacht aan het snijden van de gevulde speculaas