S
P E C I A L
: B
A K K E R I J M A C H I N E S
NB T M
A G A Z I N E
N R
6 2 0 1 5 19
Bongard Mercure 4
Albert Steehouder werkt sinds twee maanden met
een Bongard Mercure 4 deegverdeler, een hydrau-
lische diviseuse voor het verdelen van deeg in
twintig gelijke stukken. “Waarom ik gekozen heb
voor deze Bongard verdeler?”, zo herhaalt Albert
onze vraag. “Ik vond hem degelijk en mooi eruit
zien, hij is onderhoudsvriendelijk en hij doet zijn
werk gewoon goed. De Bongard Mercure 4 is heel
duurzaam en dat miste ik bij andere aanbieders.
Iedereen binnen de bakkerij moet met de verdeler
werken, dus de verdeler moet makkelijk hanteer-
baar zijn, maar daarnaast ook hufterproof. De
Bongard Mercure 4 voldoet aan deze voorwaarden
en daarnaast is de verdeler ook nog eens makkelijk
schoon te houden.”
“De reden om een deegverdeler aan te schaffen is
dat ik na het verdelen van het deeg mijn stokken
meteen op het inschietapparaat wil kunnen plaat-
sen om ze af te bakken. Dat kan nu en ben ik dus
niet meer afhankelijk van het deeg. Ik ben ook blij
met de ondersteuning vanuit Everbake Capway.
Dit was één van de eerste Mercure verdelers van
Bongard die geplaatst werd, dus ze hebben ons
goed geholpen met opstarten. Alles is goed ver-
lopen en in de twee maanden dat we nu werken,
hebben we nog geen problemen gehad. Zoals het
nu gaat, kan ik iedereen de Bongard Mercure deeg-
verdeler aanraden.”
Bongard Divimach AGP
In Hoorn is sinds 31 oktober ‘De Bakker van
Hoorn’ geopend. Jantien Pronk heeft in haar bak-
kerij de beschikking over een Bongard Divimach
AGP deegverdeler. “De reden dat ik voor de
Bongard Divimach heb gekozen is, omdat ik veel
vertrouwen in Everbake heb. Ik heb zelf gekeken
naar alternatieven en ik was eigenlijk ook van plan
om voor een andere verdeler te kiezen, maar na
advies van Everbake heb ik gekozen voor Bongard.
De korte tijd dat ik nu met de deegverdeler werk
bevalt heel goed, dus ik heb denk ik de juiste
keuze gemaakt.”
“Het grote voordeel van de Bongard Divimach
is het gemak en de snelheid waarmee het deeg
verwerkt wordt”, zo vervolgt Jantien. “Je plaatst het
deeg in de verdeler en het deeg wordt automatisch
verdeeld. Ook zijn er veel mogelijkheden door
gebruik te maken van de verschillende grids. Voor
mij was het belangrijk om de stokken te kunnen
verdelen en dat werkt heel goed. Ik vind de hulp
vanuit Everbake ook heel fijn. Ze geven mij goed
advies waar mogelijk. Niets dan tevredenheid dus
van mijn kant.”
Meer informatie: EverBake Capway
Tel. + 31 (0)88 73 000 00
www.everbake-capway.nlBinnen het gehele productieproces zijn er veel
oplossingen om het werk gemakkelijker te maken.
Bongard heeft bijvoorbeeld een aantal zeer hoog-
waardige deegverdelers in het assortiment, die
eigenlijk onmisbaar zijn in de bakkerij, zeker als
er veel met speciale broodsoorten gewerkt wordt.
De diviseuse ofwel deegverdeler verdeelt het deeg
nauwkeurig in exact gelijke stukken. Met een
diviseuse werkt u sneller en nauwkeuriger, in ver-
gelijking met wanneer u het deeg met de hand zou
verdelen. Wij vroegen Albert Steehouder van Echte
Bakker Steehouder en Jantien Pronk van ‘De Bakker
van Hoorn’ naar hun ervaringen met een Bongard
deegverdeler.
Bongard deegverdelers
:
meer gemak in de bakkerij