Previous Page  19 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 19 / 44 Next Page
Page Background

S

P E C I A L

: B

A K K E R I J M A C H I N E S

NB T M

A G A Z I N E

N R

6 2 0 1 5 19

Bongard Mercure 4

Albert Steehouder werkt sinds twee maanden met

een Bongard Mercure 4 deegverdeler, een hydrau-

lische diviseuse voor het verdelen van deeg in

twintig gelijke stukken. “Waarom ik gekozen heb

voor deze Bongard verdeler?”, zo herhaalt Albert

onze vraag. “Ik vond hem degelijk en mooi eruit

zien, hij is onderhoudsvriendelijk en hij doet zijn

werk gewoon goed. De Bongard Mercure 4 is heel

duurzaam en dat miste ik bij andere aanbieders.

Iedereen binnen de bakkerij moet met de verdeler

werken, dus de verdeler moet makkelijk hanteer-

baar zijn, maar daarnaast ook hufterproof. De

Bongard Mercure 4 voldoet aan deze voorwaarden

en daarnaast is de verdeler ook nog eens makkelijk

schoon te houden.”

“De reden om een deegverdeler aan te schaffen is

dat ik na het verdelen van het deeg mijn stokken

meteen op het inschietapparaat wil kunnen plaat-

sen om ze af te bakken. Dat kan nu en ben ik dus

niet meer afhankelijk van het deeg. Ik ben ook blij

met de ondersteuning vanuit Everbake Capway.

Dit was één van de eerste Mercure verdelers van

Bongard die geplaatst werd, dus ze hebben ons

goed geholpen met opstarten. Alles is goed ver-

lopen en in de twee maanden dat we nu werken,

hebben we nog geen problemen gehad. Zoals het

nu gaat, kan ik iedereen de Bongard Mercure deeg-

verdeler aanraden.”

Bongard Divimach AGP

In Hoorn is sinds 31 oktober ‘De Bakker van

Hoorn’ geopend. Jantien Pronk heeft in haar bak-

kerij de beschikking over een Bongard Divimach

AGP deegverdeler. “De reden dat ik voor de

Bongard Divimach heb gekozen is, omdat ik veel

vertrouwen in Everbake heb. Ik heb zelf gekeken

naar alternatieven en ik was eigenlijk ook van plan

om voor een andere verdeler te kiezen, maar na

advies van Everbake heb ik gekozen voor Bongard.

De korte tijd dat ik nu met de deegverdeler werk

bevalt heel goed, dus ik heb denk ik de juiste

keuze gemaakt.”

“Het grote voordeel van de Bongard Divimach

is het gemak en de snelheid waarmee het deeg

verwerkt wordt”, zo vervolgt Jantien. “Je plaatst het

deeg in de verdeler en het deeg wordt automatisch

verdeeld. Ook zijn er veel mogelijkheden door

gebruik te maken van de verschillende grids. Voor

mij was het belangrijk om de stokken te kunnen

verdelen en dat werkt heel goed. Ik vind de hulp

vanuit Everbake ook heel fijn. Ze geven mij goed

advies waar mogelijk. Niets dan tevredenheid dus

van mijn kant.”

Meer informatie: EverBake Capway

Tel. + 31 (0)88 73 000 00

www.everbake-capway.nl

Binnen het gehele productieproces zijn er veel

oplossingen om het werk gemakkelijker te maken.

Bongard heeft bijvoorbeeld een aantal zeer hoog-

waardige deegverdelers in het assortiment, die

eigenlijk onmisbaar zijn in de bakkerij, zeker als

er veel met speciale broodsoorten gewerkt wordt.

De diviseuse ofwel deegverdeler verdeelt het deeg

nauwkeurig in exact gelijke stukken. Met een

diviseuse werkt u sneller en nauwkeuriger, in ver-

gelijking met wanneer u het deeg met de hand zou

verdelen. Wij vroegen Albert Steehouder van Echte

Bakker Steehouder en Jantien Pronk van ‘De Bakker

van Hoorn’ naar hun ervaringen met een Bongard

deegverdeler.

Bongard deegverdelers

:

meer gemak in de bakkerij