Previous Page  20 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 20 / 44 Next Page
Page Background

S

P E C I A L

: B

A K K E R I J M A C H I N E S

NB T M

A G A Z I N E

N R

6 2 0 1 5

20

Al 125 jaar komen uit de traditionele machinefa-

briek van Fortuna met een ‘Duitse Gründlichkeit’

de meest hoogwaardige machines. Rien: “Door de

aanwezigheid van jonge technische medewerkers

beschikt Fortuna echter over een fabriek van deze

tijd. Bij het produceren van de constructie van

de machines wordt rekening gehouden met de

huidige hoge hygiënische eisen. Daarnaast zijn

de Fortuna-machines onder meer uitgerust met

moderne elektronische besturing. De machines

zijn dus makkelijk te besturen en makkelijk schoon

te maken.”

Kopmachine

Als voorbeeld haalt Kees de Magnum kopmachine

aan. “Deze kopmachine is geschikt voor de mid-

delbakkerij, vijf-rijig met een capaciteit van onge-

veer 15.000 stuks per uur en 20-200 gr. gewichts-

bereik. Doordat de machine is uitgerust met spe-

ciale apparatuur, zoals een strooier rechtstreeks in

de opboltrommel, kan deze machine met extreem

slap en pikkerig deeg draaien. Deze machine is

inmiddels ook uitgebreid met een automatisch

centraal smeersysteem. Alle kopmachines kunnen

trouwens worden voorzien van een modem, waar-

door je bij eventuele storingen op afstand kunt zien

wat er gebeurt en waarmee je ook op afstand de

storing kunt verhelpen.”

Gehele installaties

Fortuna concentreert zich volledig op het ambacht

en de middelbakkerij. “Ze richten zich op een

capaciteit tussen de 4.000 stuks per uur en 16.000

stuks per uur. Fortuna produceert gehele installaties

met rijskasten, stempelstations en puntjesmachi-

nes. In een aparte hal worden de uit te leveren

installaties opgebouwd en uitgetest. Onze ervaring

is dat Fortuna één van de betere, en wellicht de

beste, producent van kleinbroodinstallaties is”,

zegt Rien tot slot.

Meer informatie:

Technisch Buro Rittershaus

Tel. +31 (0)30 231 23 92 & +31 (0)6 53 32 4560

www.rittershaus.eu

Onlangs mochten Kees Stuij en Rien Rittershaus

van Technisch Buro Rittershaus een kijkje in de

keuken nemen bij de Duitse producent Fortuna.

Samen met het Fortuna team hebben ze allerlei

typische producten zoals bijvoorbeeld krenten-

bollen en mueslibollen met de Fortuna Magnum

en de Primus gedraaid. “Deze installaties heb-

ben zich al bewezen in de markt, maar worden

natuurlijk voortdurend aangepast en verbeterd

met ervaringen uit de praktijk”, zo horen wij van

Kees en Rien.

“Onze ervaring is dat

Fortuna

één van de betere, en

wellicht de beste, producent van kleinbroodinstallaties is”