NB T M
A G A Z I N E
N R
6 2 0 1 5
22
C
O V E R S T O R Y
U
N I F R E E Z I N G
Unifreezing heeft de nodige ervaring en in exper-
tise in huis. In 2012 werd het bedrijf opgericht
met als doel de food business van klantspecifieke
oplossingen te voorzien. “Wij zagen in de food
industrie ruimte voor een aanbieder van custom
made oplossingen. Zeker op het gebied van koel-
en vriessystemen is ruimte – of liever het gebrek
aan ruimte – een belangrijk aspect, waar wij als
Unifreezing mooie oplossingen voor bieden.”
Hygiëne
Naast custom made koel- en vriessystemen, kwam
uit een marktonderzoek naar voren dat Unifreezing
ook op het gebied van hygiëne aan de hoogst
mogelijke eisen moest voldoen. “Hygiëne is een
enorm belangrijk aandachtspunt in de voedings-
industrie”, aldus Jeroen. “Om aan de hoge stan-
daard te voldoen, ontwikkelen we bijvoorbeeld
onze eigen machinepanelen. Deze zijn makkelijk
schoon te maken door de unieke samenstelling.
We merken dat ook in de bakkerijsector steeds
hogere eisen worden gesteld op het gebied van
hygiëne en onze ervaring in bijvoorbeeld de vis-
en vleesverwerkingsbranche komt daarbij mooi
van pas. We ontwikkelen ons op het gebied van
hygiëne steeds verder, mede door goed te kijken
waar eventuele knelpunten zitten en waar mogelijk
deze te verbeteren.”
Maatwerk
Unifreezing beschikt over een eigen engineerings-
afdeling, verzorgt de sales van de koel- en vries-
systemen en werkt voor de productie samen met
Mosman Stainless Steel. Laatstgenoemde is gehuis-
vest in een ruim bedrijfspand in Haaksbergen,
waarin Unifreezing ruimte huurt. Dit om de
samenwerking nog verder te optimaliseren en lij-
nen kort te houden. Jeroen: “We zijn een flexibele
organisatie die de systemen van ontwerp tot reali-
satie in eigen beheer ontwikkelt. We hebben een
kleine, maar sterke basis. We willen onze klanten
graag snel en adequaat te woord staan. Bij vragen
moeten onze klanten meteen antwoord krijgen.
Onze organisatie bestaat ook uitsluitend uit tech-
neuten. Autoverkopers hebben we niet nodig. Als
klanten onze hulp inroepen, hebben ze advies
nodig en geen verkooppraatjes. Wij weten waar
we over spreken en vragen tot in de kleinste details
Op het gebied van koelen en vriezen zijn er
veel aanbieders in de voedingsbranche. Eén van
de nieuwste gezichten op de markt is die van
Unifreezing BV. Dit bedrijf heeft zich in korte
tijd bewezen als specialist op het gebied van
klantspecifieke koel- en vriesinstallaties voor de
gehele voedingsmiddelenindustrie. “Wij leveren
geen standaard systemen, maar onderscheiden
ons door custom made oplossingen te realise-
ren voor onze klanten”, zo vertelt ing. Jeroen
Hannink – General Manager van Unifreezing
onder meer.
Unifreezing
onderscheidt zich met custom made koel- en
▲
Jeroen Hannink (Unifreezing) en Rob Brinkert (Directeur/eigenaar Mosman Stainless Steel)
Het hart van de spiraalkoeler: de as