Previous Page  22 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 22 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

6 2 0 1 5

22

C

O V E R S T O R Y

U

N I F R E E Z I N G

Unifreezing heeft de nodige ervaring en in exper-

tise in huis. In 2012 werd het bedrijf opgericht

met als doel de food business van klantspecifieke

oplossingen te voorzien. “Wij zagen in de food

industrie ruimte voor een aanbieder van custom

made oplossingen. Zeker op het gebied van koel-

en vriessystemen is ruimte – of liever het gebrek

aan ruimte – een belangrijk aspect, waar wij als

Unifreezing mooie oplossingen voor bieden.”

Hygiëne

Naast custom made koel- en vriessystemen, kwam

uit een marktonderzoek naar voren dat Unifreezing

ook op het gebied van hygiëne aan de hoogst

mogelijke eisen moest voldoen. “Hygiëne is een

enorm belangrijk aandachtspunt in de voedings-

industrie”, aldus Jeroen. “Om aan de hoge stan-

daard te voldoen, ontwikkelen we bijvoorbeeld

onze eigen machinepanelen. Deze zijn makkelijk

schoon te maken door de unieke samenstelling.

We merken dat ook in de bakkerijsector steeds

hogere eisen worden gesteld op het gebied van

hygiëne en onze ervaring in bijvoorbeeld de vis-

en vleesverwerkingsbranche komt daarbij mooi

van pas. We ontwikkelen ons op het gebied van

hygiëne steeds verder, mede door goed te kijken

waar eventuele knelpunten zitten en waar mogelijk

deze te verbeteren.”

Maatwerk

Unifreezing beschikt over een eigen engineerings-

afdeling, verzorgt de sales van de koel- en vries-

systemen en werkt voor de productie samen met

Mosman Stainless Steel. Laatstgenoemde is gehuis-

vest in een ruim bedrijfspand in Haaksbergen,

waarin Unifreezing ruimte huurt. Dit om de

samenwerking nog verder te optimaliseren en lij-

nen kort te houden. Jeroen: “We zijn een flexibele

organisatie die de systemen van ontwerp tot reali-

satie in eigen beheer ontwikkelt. We hebben een

kleine, maar sterke basis. We willen onze klanten

graag snel en adequaat te woord staan. Bij vragen

moeten onze klanten meteen antwoord krijgen.

Onze organisatie bestaat ook uitsluitend uit tech-

neuten. Autoverkopers hebben we niet nodig. Als

klanten onze hulp inroepen, hebben ze advies

nodig en geen verkooppraatjes. Wij weten waar

we over spreken en vragen tot in de kleinste details

Op het gebied van koelen en vriezen zijn er

veel aanbieders in de voedingsbranche. Eén van

de nieuwste gezichten op de markt is die van

Unifreezing BV. Dit bedrijf heeft zich in korte

tijd bewezen als specialist op het gebied van

klantspecifieke koel- en vriesinstallaties voor de

gehele voedingsmiddelenindustrie. “Wij leveren

geen standaard systemen, maar onderscheiden

ons door custom made oplossingen te realise-

ren voor onze klanten”, zo vertelt ing. Jeroen

Hannink – General Manager van Unifreezing

onder meer.

Unifreezing

onderscheidt zich met custom made koel- en

Jeroen Hannink (Unifreezing) en Rob Brinkert (Directeur/eigenaar Mosman Stainless Steel)

Het hart van de spiraalkoeler: de as