NB T M
A G A Z I N E
N R
6 2 0 1 5
24
V
O O R U I T B L I K
De uitbreiding resulteert in het verwelkomen van
nieuwe leveranciers, zoals Wiesheu, TG-Technics
en Jac. Maar ook exposanten die er in 2015
voor het eerst bij waren hebben hun vertrouwen
opnieuw uitgesproken en hun plek voor 2016 al
bevestigd, zoals: Leonidas, Redie, Kaak Group,
Broer bakkerij grondstoffen, Diversi Foods en De
Lekkere wekker.
WK Patisserie
Voor de eerste keer vindt het WK Patisserie
voor junioren plaats in Nederland en vakbeurs
Bakkersvak heeft komende jubileumeditie de pri-
meur voor dit prestigieuze event, georganiseerd
door de NBOV. Een gedeelte van het Eventron
van Autotron Rosmalen wordt omgetoverd tot een
internationale wereld vol patisserie inspiratie.
Het WK Patisserie geeft een unieke kans om
het vakmanschap van de ambachtelijke bakkerij
onder de aandacht te brengen, in het bijzonder
onder jongeren met een passie voor patisserie.
De maximaal veertien kandidaten onder de 25
jaar van over heel de wereld maken tijdens beide
wedstrijddagen een scala aan heerlijke producten.
Zo maken zij een showstuk van suiker en/of cho-
colade, een fantasiecake, een dessert voor acht
personen, vier soorten bonbons, zeven identieke
desserts op bord en zes figuren van marsepein en/
of chocolade. Uiteraard telt de beoordeling van de
producten, maar er wordt ook gelet op de planning
en de hygiëne.
Wie vertegenwoordigt Nederland?
Ieder land mag één of twee kandidaten afvaardigen
en de jonge talentvolle Lyotta Hillen en Robert
Dekker zijn de gelukkige die Nederland mogen
gaan vertegenwoordigen. Beide jonge patissiers
zijn net afgestudeerd en kijken er naar uit om hun
kunsten te kunnen vertonen. Onder begeleiding
van hun coach Jan Willem Jansen, voorzitter van
het Nederlands Patisserie team, gaan zij de strijd
aan met hun mede kandidaten, de talenten van de
toekomst.
Bakkersvak vindt volgend jaar op 6 en 7 maart in
Autotron Rosmalen plaats. Niet alleen is er sprake
van een jubileumeditie (Bakkersvak bestaat alweer
vijf jaar), maar ook is de komende editie groter
dan ooit én is Bakkersvak 2016 het podium voor
het WK Patisserie voor junioren. Met de uitbrei-
ding naar het Eventron komt er ruim 3444 m² bij
op de al oorspronkelijke locatie van 6458 m². De
vakbeurs voor de Nederlandse bakkerijsector heeft
met de uitbreiding nog meer te bieden op de vijfja-
rige jubileumeditie.
Jubileumeditie Bakkersvak
belooft een feest
te worden
Praktische informatie
Bakkersvak 2016
Datum:
Zondag 6 maart 2015:
10.00 - 18.00
Maandag 7 maart 2015:
10.00 - 18.00
Locatie:
Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen