S
P E C I A L
: B
A K K E R I J M A C H I N E S
NB T M
A G A Z I N E
N R
6 2 0 1 5
18
De Sigma ® Laminator van Rademaker staat
bekend om zijn ongeëvenaarde kwaliteit als het
gaat om deegproducten. Waar de vorige genera-
tie Sigma Laminator al opviel door de bijzonder
hoge hygiënische kenmerken en lage onder-
houdskosten, is de standaard door Rademaker
wederom verhoogd.
De grootste voordelen van de nieuwe generatie
Sigma ® Laminator zijn:
- Hygiënisch design
- Snel en gemakkelijk reinigen
- Kostenbesparing door significante
verbeteringen voor service en onderhoud
- Efficiëntieverbeteringen door geavanceerd
procescontrole en breedtetoename
- Hoge mate van gebruiksvriendelijkheid
- Sterke beperking op stroomverbruik
Hygiënisch design
Rademaker heeft haar Sigma ® Laminator ont-
worpen volgens haar eigen designwaarden als
het gaat om hygiëne. Deze designwaarden zijn
voortgekomen uit de EHEDGE en GMA stan-
daard. Het reinigen in een industriële bakkerij
moet gemakkelijk en snel gaan. Doordat de
machine perfect afgewerkt is (gebogen opper-
vlakten en ronde frames) en er zo min mogelijk
gebruik is gemaakt van scharnieren en bouten,
voldoet de Sigma ® Laminator van Rademaker
aan de hoge eisen die gesteld worden op het
gebied van hygiëne.
De Sigma ® Laminator produceert deeg van de
beste kwaliteit terwijl een optimaal capaciteits-
niveau behouden blijft. De overall set up van
de nieuwe Sigma ® Laminator van Rademaker
zorgt voor een hoge efficiëntie als het gaat om
productie. Dit wordt bewerkstelligd door gebruik
te maken van makkelijk te verwisselen tools.
Het open design zorgt er verder voor dat er
altijd genoeg zicht is op het gehele proces. De
bredere rollers en transportband van de Sigma ®
Laminator zorgen niet alleen voor een betere
behandeling van het deeg, ook wordt de produc-
tie efficiëntie verhoogd en is er minder kans op
stress in het deeg.
Service en onderhoud
De toegankelijkheid van de productielijn is door
Rademaker nog beter verzorgd. Daardoor wordt
het nog gemakkelijker om service en onderhoud
te plegen op de Sigma ® Laminator. Daarnaast
is er goed gekeken naar materiaalgebruik bij
gevoelige onderdelen, waardoor er een hogere
duurzaamheid is gerealiseerd. Stilstand mag
natuurlijk niet optreden en Rademaker heeft er
alles aan gedaan om dat tegen te gaan.
Gebruiksvriendelijkheid
Er is veel aandacht gegeven aan het ontwikkelen
van een nieuwe interface. De centrale interface
is maar liefst 12 inch groter en daardoor is het
mogelijk om schermen van 22 en 32 inch te
gebruiken. Deze schermen zijn in hoogte te
verstellen zodat de operator op een goede werk-
hoogte de lijn kan bedienen. Er is tevens een iPad
controller beschikbaar om op afstand de produc-
tie aan te sturen. Dit zorgt ervoor dat de operator
langs de lijn kan lopen en op afstand het proces
aan te passen. Al met al zijn er heel veel voorde-
len met de nieuwe generatie Sigma ® Laminator.
Meer informatie:
Rademaker BV
Tel. +31 (0)345 543543
www.rademaker.comHet geheim van hoge kwaliteit croissants en pas-
tries begint bij het lamineerproces. Rademaker
weet dat als geen ander en mag zich met recht
specialist noemen op dit gebied. Joris Mulders,
verkoopmanager bij Rademaker Benelux, geeft
aan dat het bedrijf heeft haar ervaring en kennis
wat betreft lamineertechnologie gebruikt om inno-
vatieve stressvrije deeg lamineer- en behandel-
processen te ontwikkelen, waarbij een breed
scala aan deegtypen verwerkt kunnen worden op
dezelfde productielijn. Dit najaar zet Rademaker
weer een stap voorwaarts met de introductie van
de nieuwe generatie Sigma ® Laminator.
Rademaker
introduceert de nieuwe generatie
Sigma
®
Laminator