N
I E U W S
De Habasit Service-app is een uitkomst voor een
efficiënte planning van het onderhoud. Zodra alle
producten en specificaties in kaart zijn gebracht,
en de huidige conditie van de transportbanden
bekend is, geeft de app een duidelijk overzicht
wanneer de banden vervangen dienen te worden.
Met de Habasit Service-app heeft de gebruiker met
slechts één keer klik toegang tot productspecifica-
ties en actuele onderhoudshistorie, de standtijd per
transportband en de verplichte voedselveiligheid
certificaten (Declaration of Compliance).
Daarnaast biedt de app een oplossing voor het
omslachtige bestelproces want elke transportband
heeft zijn eigen productspecificatie. Bij stilstand
telt elke minuut en dan wil je niet veel tijd verlie-
zen met het opzoeken van deze gegevens. Met de
Habasit Service-App zijn alle gegevens direct bij
de hand en kan de gebruiker eenvoudig offertes en
bestellingen plaatsen.
Meer informatie: Habasit
Tel. +31 (0)332 472 030,
www.habasit.nlHet productieproces moet door en tegelijkertijd is er ook regelmatig onderhoud nodig. U wilt uw
transportbanden niet te vroeg vervangen, maar zéker niet te laat. Dankzij de Habasit Service-App
kunnen producerende bedrijven exact zien welke transportband wanneer vervangen dient te worden.
Habasit Service-App:
voor exacte
timing van het transportbandenonderhoud
LSBL komt met de applicatie opleiding brood om
de relatie te leggen tussen de eigenschappen van
brood- en de procesinstellingen tijdens het berei-
den. Tijdens de opleiding staan broodbeoordeling
en bloembeoordeling centraal. De deelnemer legt
de relatie van broodbeoordeling naar grondstoffen,
maar ook naar proceseigenschappen. De deelne-
mer kiest een eigen broodproduct ter verbetering.
Gedurende de opleiding wordt deze besproken,
beoordeeld en verbeterd. Het doel van de oplei-
ding is dat de deelnemer leert om de procesinstel-
lingen dusdanig aan te passen dat het eigen brood-
product de gewenste broodbeoordeling behaalt.
Alle onderdelen worden ondersteund met practica,
deze vinden plaats in de examenbakkerij van het
Nederlands Bakkerij Centrum.
“De applicatie opleiding brood is een heel prak-
tische opleiding, gericht op actuele kennis en
inzicht in de procesmatige bereiding van diverse
broodsoorten”, aldus Harry van der Sluijs, direc-
teur bij LSBL. “De opleiding start in maart 2016
en zal ook in mei en september en vervolg krij-
gen. Voor meer informatie kan de geïnteresseerde
terecht op onze site:
www.lsbl.nl/brood.”Meer informatie:
LSBL Services
Tel. +31 (0)318 696999
www.lsbl.nlDe bakkerijsector is door allerlei ontwikkelingen, zoals schaalvergroting, automatisering, veranderen-
de consumentenbehoeften, zoals clean label, voortdurend in beweging. Beheersing van het bereidings-
proces wordt daardoor steeds belangrijker. Bij met name grotere bakkerijen, grondstofleveranciers,
machinefabrikanten en dienstverleners groeit daarom de behoefte aan vakmensen met technologisch
inzicht in broodbereiding.
LSBL
applicatie opleiding brood
Startdata applicatie
opleiding brood 2016
-
8 maart
-
17 mei
-
22 september
Tijd: 9:00 tot 16.00 uur
NB T M
A G A Z I N E
N R
6 2 0 1 5 33