Previous Page  37 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 37 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

6 2 0 1 5 37

men en dus is men op zoek naar kennis afkomstig

uit West-Europa.”

Werkwijze

Bakery Initiatives begint elk project met het opstel-

len van een gedetailleerd business plan. Daarin

wordt de strategie, de financiering, de marketing,

sales en dergelijke bepaald. Is het project commer-

cieel wel haalbaar? Welk productconcept wordt

gehanteerd? Vragen die beantwoordt worden bij

stap één: Planning (P1). Ook wordt onder meer

gekeken welk productportfolio het beste geschikt

is voor de klant. Zodra het productportfolio is

geïdentificeerd gaan we over naar de productont-

wikkelfase. Hoe kom je tot het beste recept? Welke

grondstoffen gebruik je? Welke verpakkingen neem

je? Hoe ziet het kostenplaatje op deze gebieden

eruit? Allemaal vraagstukken die Bakery Initiatives

beantwoordt onder de noemer Products (P2), bij

voorkeur in samenwerking met internationaal ope-

rerende leveranciers van grondstoffen. Vervolgens

volgt stap drie: Plant (P3). De realisatie van de

productielocatie houdt in dat Bakery Initiatives

alle wensen samenvoegt en op zoek gaat naar

de juiste oplossingen. Daarvoor werkt het bedrijf

nauw samen met vooraanstaande leveranciers van

hoogwaardige machines om tot het beste resultaat

te komen.

De vierde P is die van People (P4). Klanten krijgen

dan ook actief hulp bij het selecteren en werven

van het juiste personeel, maar het personeel wordt

ook opgeleid en getraind om in de bakkerij te doen

wat nodig is. “Meestal is het zo dat alle randvoor-

waarden gecreëerd worden om goed te werken,

maar dat het juiste ken-

nisniveau niet aanwezig

is om optimaal te opere-

ren. Daarom is training

zo belangrijk.” De laat-

ste P is van Proces (P5)

en komt aan bod wan-

neer er gekeken wordt

naar procesborging,

kwaliteitsgarantie en de

juiste accreditatie onder

andere op het gebied

van hygiëne.

Thuismarkt

Tot zover de werkwijze van Bakery Initiatives. “Bij

de start van Bakery Initiatives is bewust gekozen

om ons niet te profileren richting de Nederlandse

markt. De eerste reden is simpel: de vraagstelling

vanuit de Nederlandse klant kwam nooit over de

volle breedte van de vijf P’s. Een Nederlandse

bakker gaat ons niet vragen om een business plan

te schrijven. Productontwikkeling doen ze veelal

in samenwerking met grondstoffenleveranciers.

De primaire behoefte is dus anders in Nederland.

Toch is dit aan het kenteren. Op zich is deze

kentering nog niet specifiek te benoemen noch te

specificeren, maar we horen steeds vaker dat er

vanuit de markt interesse is in ons brede diensten-

programma. Op termijn kan Bakery Initiatives dus

zeker ook voor de Nederlandse markt interessant

zijn, zeker gezien de technische en technologische

ontwikkelingen die de laatste tijd hebben plaatsge-

vonden en dan moet je denken aan nieuwe start

ups en onderscheidende concepten.”

“Een andere reden dat we ons profileren, is dat

ons dienstenpakket niet alleen voor internatio-

nale (toekomstige) bakkers eigenaren interessant

is, maar voor veel meer ondernemers uit de

bakkerijbranche. Wij hameren op samenwerking,

want meer samenwerken kan tot veel meer leiden.

Bedrijven zouden zich moeten verenigen, want

dan versterken ze elkaar op internationaal gebied.

Consultancy bedrijven, machinebouwers, grond-

stoffenleveranciers en zelfs Nederlandse bakkers

met een onderscheidend concept kunnen de han-

den ineen slaan en elkaar versterken richting de

internationale markt. Wij geven hier graag richting

en invulling aan, maar we kunnen samenwerking

ook faciliteren”, zegt Frans van der Schoot tot slot.

Meer informatie:

Bakery Initiatives

Tel. +31 (0)73 5340850

www.bakery-initiatives.com