B
E D R I J F S P R O F I E L
Bakery Initiatives laat wellicht in Nederland niet
zoveel belletjes rinkelen als Project Techniek, het-
geen met Nederland als thuisbasis toch wel wat
vreemd overkomt. Het internationaal opererend
bakkerij consultancy bedrijf realiseert bakkerij-
projecten in landen als Nigeria, Iran, Verenigde
Arabische Emiraten (Dubai en Abu Dhabi), India
en andere ontwikkelingslanden waar de bakkers-
branche veelal nog in de kinderschoenen staat en
waar men logischerwijs op zoek is naar kennis.
Deze kennis vinden ze bij Bakery Initiatives. Alle
expertise en knowhow die aanwezig is bij Bakery
Initiatives is afkomstig uit Nederland. Wij spreken
met Frans van der Schoot – Managing Partner
bij Bakery Initiatives – om meer duidelijkheid te
krijgen over het bedrijf Bakery Initiatives en haar
internationale activiteiten.
5 P’s
Bakery Initiatives is een onafhankelijk adviesbu-
reau die op maat aangepaste turnkey bakkerij-
oplossingen biedt zowel voor nieuw op te zetten
bakkerijen (greenfield) als bestaande bakkerijen
(brownfield) waar mogelijk uitbreidt en/of optima-
liseert. Bakery Initiatives helpt haar klanten van A
tot Z hetgeen wil zeggen dat het bedrijf ontzorgt
vanaf de planning tot en met de realisatie van de
productielocatie en optimalisatie van het bedrijfs-
proces. Dat doet het bedrijf volgens haar ‘5 P’s
principe’: Planning, Products, Plant, People en
Process en uiteindelijk resulteert dit in Profit.
Kennis
“Bakery Initiatives is een ‘global consultancy firm
for the bakery industry’”, zo horen wij van Frans
van der Schoot. “Wij werken met een groep
deskundigen uit Nederland die zich richten op
de ontwikkeling van het gehele project. In de
eerste fase, de ontwikkeling van het project op
het gebied van Planning, Proces en Plant, hebben
we de beschikking over heel veel expertise, bij
de partners Olivier van Lieshout, Jaap Molenaar
en mijzelf. Gezamenlijk hebben wij meer dan
95 jaar ervaring op verschillende gebieden. Wij
hebben ieder ons eigen specialisme. Olivier van
Lieshout is een echte field economist. Hij komt
uit de agrarische sector en richt zich met name
op de business planning. Jaap Molenaar heeft
ruime managementervaring in de Nederlandse
bakkerij (Kamps/Quality Bakers en Bakkersland),
heeft kennis van bakkerijconcepten en is sterk in
bakkerijtechnologie. Ikzelf richt mij vooral op het
fysieke aspect van de bakkerij, de engineering, en
heb daarin al ruim dertig jaar ervaring.”
“We richten ons op zowel industriële als semi-
industriële bakkerijen”, vervolgt Frans van der
Schoot. “Bakery Initiatives is daarbij vooral actief
in zogenaamde opkomende markten zoals Oost-
Europa, Afrika en Azië, waar we ons eigen kantoor
hebben in Dubai. Dat zijn gebieden waar de bak-
kerijbranche nog niet volledig tot wasdom is geko-
Eerder dit jaar schreven wij al over de buiten-
landse projecten van Project Techniek – het
bedrijf dat is gespecialiseerd in het bieden van
advies- en ingenieursdiensten binnen de voor-
namelijk (semi)industriële brood- en banket-
branche – die het in samenwerking met Bakery
Initiatives ontwikkelt en realiseert. Alle marke-
ting- en sales-activiteiten van Project Techniek
in het buitenland vallen namelijk onder de vleu-
gels van Bakery Initiatives. Maar wat is Bakery
Initiatives en wat doet dit bedrijf allemaal?
Van nationaal ingenieursbureau naar Global consulting firm
V.I.P. Bakery Inspiration Tour
Bakery Initiatives organiseert volgend jaar van 18 tot en met 20 april een VIP Inspiratietour voor
buitenlandse klanten door de Nederlandse bakkerijsector. “Van grondstoffen tot de retail laten
we potentiële klanten kennismaken met de Nederlandse bakkerijsector. Dit jaar hebben we al een
dergelijke tour georganiseerd en alle deelnemers zijn ook daadwerkelijk klant geworden. Ons
doel is om klanten ideeën op te laten doen. Mensen krijgen een volledig overzicht van de moge-
lijkheden, raken gigantisch geïnspireerd en ze komen in aanraking met gepassioneerde bakkers.
Hanno Spanninga gaat ons volgend jaar wederom helpen met de begeleiding van de tour door
Nederland. We hebben in ieder geval weer hoge verwachtingen.”
NB T M
A G A Z I N E
N R
6 2 0 1 5
36