Previous Page  36 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 36 / 44 Next Page
Page Background

B

E D R I J F S P R O F I E L

Bakery Initiatives laat wellicht in Nederland niet

zoveel belletjes rinkelen als Project Techniek, het-

geen met Nederland als thuisbasis toch wel wat

vreemd overkomt. Het internationaal opererend

bakkerij consultancy bedrijf realiseert bakkerij-

projecten in landen als Nigeria, Iran, Verenigde

Arabische Emiraten (Dubai en Abu Dhabi), India

en andere ontwikkelingslanden waar de bakkers-

branche veelal nog in de kinderschoenen staat en

waar men logischerwijs op zoek is naar kennis.

Deze kennis vinden ze bij Bakery Initiatives. Alle

expertise en knowhow die aanwezig is bij Bakery

Initiatives is afkomstig uit Nederland. Wij spreken

met Frans van der Schoot – Managing Partner

bij Bakery Initiatives – om meer duidelijkheid te

krijgen over het bedrijf Bakery Initiatives en haar

internationale activiteiten.

5 P’s

Bakery Initiatives is een onafhankelijk adviesbu-

reau die op maat aangepaste turnkey bakkerij-

oplossingen biedt zowel voor nieuw op te zetten

bakkerijen (greenfield) als bestaande bakkerijen

(brownfield) waar mogelijk uitbreidt en/of optima-

liseert. Bakery Initiatives helpt haar klanten van A

tot Z hetgeen wil zeggen dat het bedrijf ontzorgt

vanaf de planning tot en met de realisatie van de

productielocatie en optimalisatie van het bedrijfs-

proces. Dat doet het bedrijf volgens haar ‘5 P’s

principe’: Planning, Products, Plant, People en

Process en uiteindelijk resulteert dit in Profit.

Kennis

“Bakery Initiatives is een ‘global consultancy firm

for the bakery industry’”, zo horen wij van Frans

van der Schoot. “Wij werken met een groep

deskundigen uit Nederland die zich richten op

de ontwikkeling van het gehele project. In de

eerste fase, de ontwikkeling van het project op

het gebied van Planning, Proces en Plant, hebben

we de beschikking over heel veel expertise, bij

de partners Olivier van Lieshout, Jaap Molenaar

en mijzelf. Gezamenlijk hebben wij meer dan

95 jaar ervaring op verschillende gebieden. Wij

hebben ieder ons eigen specialisme. Olivier van

Lieshout is een echte field economist. Hij komt

uit de agrarische sector en richt zich met name

op de business planning. Jaap Molenaar heeft

ruime managementervaring in de Nederlandse

bakkerij (Kamps/Quality Bakers en Bakkersland),

heeft kennis van bakkerijconcepten en is sterk in

bakkerijtechnologie. Ikzelf richt mij vooral op het

fysieke aspect van de bakkerij, de engineering, en

heb daarin al ruim dertig jaar ervaring.”

“We richten ons op zowel industriële als semi-

industriële bakkerijen”, vervolgt Frans van der

Schoot. “Bakery Initiatives is daarbij vooral actief

in zogenaamde opkomende markten zoals Oost-

Europa, Afrika en Azië, waar we ons eigen kantoor

hebben in Dubai. Dat zijn gebieden waar de bak-

kerijbranche nog niet volledig tot wasdom is geko-

Eerder dit jaar schreven wij al over de buiten-

landse projecten van Project Techniek – het

bedrijf dat is gespecialiseerd in het bieden van

advies- en ingenieursdiensten binnen de voor-

namelijk (semi)industriële brood- en banket-

branche – die het in samenwerking met Bakery

Initiatives ontwikkelt en realiseert. Alle marke-

ting- en sales-activiteiten van Project Techniek

in het buitenland vallen namelijk onder de vleu-

gels van Bakery Initiatives. Maar wat is Bakery

Initiatives en wat doet dit bedrijf allemaal?

Van nationaal ingenieursbureau naar Global consulting firm

V.I.P. Bakery Inspiration Tour

Bakery Initiatives organiseert volgend jaar van 18 tot en met 20 april een VIP Inspiratietour voor

buitenlandse klanten door de Nederlandse bakkerijsector. “Van grondstoffen tot de retail laten

we potentiële klanten kennismaken met de Nederlandse bakkerijsector. Dit jaar hebben we al een

dergelijke tour georganiseerd en alle deelnemers zijn ook daadwerkelijk klant geworden. Ons

doel is om klanten ideeën op te laten doen. Mensen krijgen een volledig overzicht van de moge-

lijkheden, raken gigantisch geïnspireerd en ze komen in aanraking met gepassioneerde bakkers.

Hanno Spanninga gaat ons volgend jaar wederom helpen met de begeleiding van de tour door

Nederland. We hebben in ieder geval weer hoge verwachtingen.”

NB T M

A G A Z I N E

N R

6 2 0 1 5

36