NB T M
A G A Z I N E
N R
6 2 0 1 5
38
V
O O R B E S C H O U W I N G
E
U R O P A I N
Georganiseerd rondom vier hoofdsectoren, bena-
dert de vakbeurs de complete branche. De sector
Broodbakkerij wordt uitgebreid met een ruimte
geheel gewijd aan catering, de Intersuc presenteert
alle zaken op het gebied van zoete producten
(banket, ijs, chocolade en zoetwaren), en de “Rue
des Ecoles” speelt zich af in een ideaal gelegen
beursruimte grenzend aan de Intersuc en de sec-
tor Broodbakkerij. De sector Industrie Equipment
verwelkomt de spelers uit de industriële bakkerij
en tenslotte worden er in iedere beurssector speci-
fieke evenementen georganiseerd, ter bevordering
van ontmoetingen en het uitwisselen van ideeën
tussen professionals.
In 2016 presenteren de Europain & Intersuc vele
noviteiten. De vakbeurs past zijn faciliteiten en
evenementen aan om te kunnen inspelen op de
actuele ontwikkelingen in verschillende segmen-
ten en beroepen, en om goed te kunnen voldoen
aan de verwachtingen van exposanten en bezoe-
kers.
Broodbakkerij
Van de molen tot het verkooppunt, van grondstof-
fen tot equipment en winkelinrichting: bakkers
treffen op de beursvloer een zeer compleet en
innoverend aanbod. De bakkerijsector integreert
een cateringafdeling zodat ambachtelijke bakkers
hun aanbod kunnen uitbreiden en hun omzet
vergroten. De Europain 2016 streeft ernaar om de
juiste hulpmiddelen te bieden waarmee professio-
nals hun nieuwe cateringprojecten kunnen reali-
seren (voor zowel afhaalproducten als consumptie
ter plaatse). Het evenement “Lab du Boulanger”
(bakkerslaboratorium) biedt praktische oplossingen
voor technieken, materieel en perspectieven van
de sector. In het “Restaurant du Boulanger” wor-
den innoverende demonstraties en masterclasses
georganiseerd door exposanten of partnerorgani-
saties, die aan professionals vele zoete en zoute
ideeën presenteren.
Equipment voor de industrie
De sector Industrie Equipment is bestemd voor
alle marktspelers uit de industriële brood- en
banketbakkerij. In het Conferentie Café worden
rondetafelgesprekken en debatten over actuele
onderwerpen georganiseerd waaraan exposanten
en partnerorganisaties kunnen deelnemen.
De Rue des écoles
Deze sector beslaat alle ambachtelijke beroepen
en belicht de beste opleidingsinstellingen voor
brood- en banketbakkerij, zoetwaren en ijsberei-
ding. Deze beursruimte bevindt zich nu tussen de
Intersuc en de sector Broodbakkerij.
Bakery World Cup
Daarnaast is er tijdens Europain natuur-
lijk ook ruimte voor de Bakery World Cup
(Wereldkampioenschappen voor de Bakkerij).
Dit is de meest vooraanstaande wedstrijd voor
de bakkerij wereldwijd. Gedurende vier dagen
strijden twaalf teams in aanwezigheid van het
publiek en een jury van gerenommeerde bakkers,
in drie categorieën: Stokbrood & Brood, Zoete
Viennoiserie en Artistieke Creatie. Peter Bienefelt,
Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde vormen
samen het Nederlands team en staan onder leiding
van Hans Som. Nederland zal op zaterdag 6 febru-
ari aantreden tijdens de Bakery World Cup.
Meer informatie:
www.europain.comDe aankomende editie van de vakbeurzen
Europain & Intersuc heeft verschillende wijzigin-
gen op het programma staan. Het internationale
trefpunt voor de brood- en banketbakkerij, ijs-
bereiding, chocolade en zoetwaren, organiseert
een nieuwe en uitgebreide sectorindeling, om te
voldoen aan de verwachtingen van marktspelers.
Om in te spelen op de actuele behoeften van
exposanten en bezoekers worden de beursdata
verplaatst en vindt het evenement plaats van
vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 februari 2016
in het expositiecomplex Paris-Nord Villepinte.
Meer dan ooit tevoren presenteert de vakbeurs
aan alle professionals uit de brood- en banket-
sector een uiterst compleet aanbod bestaande uit
equipment, grondstoffen, producten en diensten.
Europain 2016:
5 tot en met 9 februari