Previous Page  38 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 38 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

6 2 0 1 5

38

V

O O R B E S C H O U W I N G

E

U R O P A I N

Georganiseerd rondom vier hoofdsectoren, bena-

dert de vakbeurs de complete branche. De sector

Broodbakkerij wordt uitgebreid met een ruimte

geheel gewijd aan catering, de Intersuc presenteert

alle zaken op het gebied van zoete producten

(banket, ijs, chocolade en zoetwaren), en de “Rue

des Ecoles” speelt zich af in een ideaal gelegen

beursruimte grenzend aan de Intersuc en de sec-

tor Broodbakkerij. De sector Industrie Equipment

verwelkomt de spelers uit de industriële bakkerij

en tenslotte worden er in iedere beurssector speci-

fieke evenementen georganiseerd, ter bevordering

van ontmoetingen en het uitwisselen van ideeën

tussen professionals.

In 2016 presenteren de Europain & Intersuc vele

noviteiten. De vakbeurs past zijn faciliteiten en

evenementen aan om te kunnen inspelen op de

actuele ontwikkelingen in verschillende segmen-

ten en beroepen, en om goed te kunnen voldoen

aan de verwachtingen van exposanten en bezoe-

kers.

Broodbakkerij

Van de molen tot het verkooppunt, van grondstof-

fen tot equipment en winkelinrichting: bakkers

treffen op de beursvloer een zeer compleet en

innoverend aanbod. De bakkerijsector integreert

een cateringafdeling zodat ambachtelijke bakkers

hun aanbod kunnen uitbreiden en hun omzet

vergroten. De Europain 2016 streeft ernaar om de

juiste hulpmiddelen te bieden waarmee professio-

nals hun nieuwe cateringprojecten kunnen reali-

seren (voor zowel afhaalproducten als consumptie

ter plaatse). Het evenement “Lab du Boulanger”

(bakkerslaboratorium) biedt praktische oplossingen

voor technieken, materieel en perspectieven van

de sector. In het “Restaurant du Boulanger” wor-

den innoverende demonstraties en masterclasses

georganiseerd door exposanten of partnerorgani-

saties, die aan professionals vele zoete en zoute

ideeën presenteren.

Equipment voor de industrie

De sector Industrie Equipment is bestemd voor

alle marktspelers uit de industriële brood- en

banketbakkerij. In het Conferentie Café worden

rondetafelgesprekken en debatten over actuele

onderwerpen georganiseerd waaraan exposanten

en partnerorganisaties kunnen deelnemen.

De Rue des écoles

Deze sector beslaat alle ambachtelijke beroepen

en belicht de beste opleidingsinstellingen voor

brood- en banketbakkerij, zoetwaren en ijsberei-

ding. Deze beursruimte bevindt zich nu tussen de

Intersuc en de sector Broodbakkerij.

Bakery World Cup

Daarnaast is er tijdens Europain natuur-

lijk ook ruimte voor de Bakery World Cup

(Wereldkampioenschappen voor de Bakkerij).

Dit is de meest vooraanstaande wedstrijd voor

de bakkerij wereldwijd. Gedurende vier dagen

strijden twaalf teams in aanwezigheid van het

publiek en een jury van gerenommeerde bakkers,

in drie categorieën: Stokbrood & Brood, Zoete

Viennoiserie en Artistieke Creatie. Peter Bienefelt,

Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde vormen

samen het Nederlands team en staan onder leiding

van Hans Som. Nederland zal op zaterdag 6 febru-

ari aantreden tijdens de Bakery World Cup.

Meer informatie:

www.europain.com

De aankomende editie van de vakbeurzen

Europain & Intersuc heeft verschillende wijzigin-

gen op het programma staan. Het internationale

trefpunt voor de brood- en banketbakkerij, ijs-

bereiding, chocolade en zoetwaren, organiseert

een nieuwe en uitgebreide sectorindeling, om te

voldoen aan de verwachtingen van marktspelers.

Om in te spelen op de actuele behoeften van

exposanten en bezoekers worden de beursdata

verplaatst en vindt het evenement plaats van

vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 februari 2016

in het expositiecomplex Paris-Nord Villepinte.

Meer dan ooit tevoren presenteert de vakbeurs

aan alle professionals uit de brood- en banket-

sector een uiterst compleet aanbod bestaande uit

equipment, grondstoffen, producten en diensten.

Europain 2016:

5 tot en met 9 februari