Previous Page  40 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 40 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

6 2 0 1 6

40

R

e t r o

Natuurlijk is onze eerste vraag hoe Willem voor zichzelf de bakkerij is gestart? “Ik was

al bakker in Rotterdam, toen ik na mijn diensttijd in deze regio ben blijven hangen”, zo

verduidelijkt Willem. “Ik zag hier heel veel meer mogelijkheden om te slagen. Ik ben

dan ook in 1976 begonnen met een eigen bakkerij en winkel in de wijk Assendorp. Een

jaar later al openden we in de Aa-Landen een tweede filiaal. We groeiden dus meteen

goed, maar dat hield ook in dat de bakkerij snel te klein werd. Brood kochten we

destijds in en ik hield me bezig met banket, maar in 1980 verhuisde de bakkerij naar

industrieterrein de Marslanden, waar we nog steeds zitten. We pakten de broodproduc-

tie zelf op en dat bleek een gouden greep, want brood is nog steeds onze omzetmaker,

waar banket tegenwoordig een serviceartikel is geworden.”

AUTOMATISERING

De winkel in Assendorp werd medio jaren tachtig gesloten en in Zwolle-Zuid werd een

ander filiaal geopend. “We zijn zo door de jaren heen steeds verder gegroeid, waarbij

we waar mogelijk geautomatiseerd hebben, als we er de toegevoegde waarde van inza-

gen. Dat betekent ook dat er nog redelijk veel met de hand vervaardigd wordt, omdat

wij denken dat machines niet de gewenste kwaliteit van het product kunnen waarbor-

gen. Dit heeft echter ook tot gevolg dat de kwaliteit van onze producten heel hoog is en

blijft. Automatisering is leuk als het wat oplevert.”

ASSORTIMENT

We vragen Willem wat er door de jaren heen veranderd is. “Toen ik begon waren er nog

8.600 bakkers in Nederland”, vertelt Willem. “Ook werd destijds 85% van het brood bij

HET VEERTIGJARIG BESTAAN VAN BAKKERIJ ELDERKAMP IN ZWOLLE WAS VOOR ONZE REDACTIE AANLEIDING OM CONTACT OP TE NEMEN

MET WILLEM EN FABIËNNE ELDERKAMP. VADER EN DOCHTER HEBBEN NET DE DRUKKE PERIODE NA DE VIERING VAN HET PRACHTIGE JUBILE-

UM ACHTER DE RUG ALS WE ZE TREFFEN IN DE CENTRALE BAKKERIJ IN ZWOLLE. “DE REACTIES WAREN ECHT GEWELDIG. WE HEBBEN EEN

GROTE GROEP VASTE KLANTEN EN DIE HEBBEN ONS IN BEIDE WINKELS VERRAST MET ALLERLEI BLOEMSTUKKEN EN LEUKE BOODSCHAPPEN.

ENORM LEUK OM MEE TE MAKEN EN HET GEEFT AAN DAT JE GEWAARDEERD WORDT”, ZO VERTELLEN WILLEM EN FABIËNNE ONDER MEER.

VEERTIGJARIG JUBILEUM

OUDE TIJDEN HERLEVEN BIJ

BAKKERIJ ELDERKAMP