Previous Page  40 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 40 / 44 Next Page
Page Background

R

e t r o

NB T M

a g a z i n e

n r

2 2 0 1 7

40

Bij binnenkomst in de bakkerswinkel op de Mezenlaan 40 in Den Haag valt meteen op dat het lekker druk is voor een

donderdagochtend en dat er heel veel producten gestald liggen op een lange toonbank en in de schappen. We worden

onthaald door Victor en Timo en krijgen een rondleiding in de bakkerij. “Het is een kleurrijk geheel”, zo waarschuwt

Timo. De roze vloer springt meteen in het oog. “Ik heb ooit een documentaire gezien over een gevangenis met verschil-

lende gekleurde vloeren en van de roze vloer werden de gedetineerden het meest rustig en vrolijk”, zo vertelt Victor.

“Aangezien ik hier ’s nachts moet werken vind ik het wel belangrijk dat ik rustig word en dat het een beetje gezellig is.”

FAILLISSEMENT

Het gesprek komt al snel op het faillissement van twee jaar geleden. “Eind 2015 is onze bakkerij helaas failliet gegaan

door overmacht. Gelukkig hadden we een mogelijkheid om een doorstart te maken, omdat we konden rekenen op de

hulp van onze trouwe klanten. Om het laatste stukje geld bijeen te krijgen voor een doorstart, hadden zij € 135.000,-

bijeen gehaald. Dat heeft ons echt gesterkt om toch op kleinere schaal een doorstart te maken”, aldus Timo.

DOOR EEN ONLINE BERICHT OVER SPECIALE

‘BROOD AFHAALPUNTEN’ BIJ AMBACHTELIJKE

COLLEGA’S IN DEN HAAG WAS ONZE INTE-

RESSE IN BAKKERIJ VICTOR DRIESSEN GEWEKT.

EEN LEUKE AANLEIDING OM NAAR DEN HAAG

TE RIJDEN EN TE SPREKEN MET DE BAKKER ZELF

EN ZIJN BEDRIJFSVOERDER TIMO DE JONG. AL

SNEL BLIJKT DAT ER VEEL MEER TE VERTELLEN IS.

EEN FAILLISSEMENT, CREATIEF ONDERNEMEN,

EEN EIGEN NATUURLIJKE BROODVERBETERAAR

DIE OP DE MARKT IS GEKOMEN ONLANGS EN

EEN DEELNAME AAN BAKKERSVAK: HET IS DE

AANLEIDING VOOR EEN HEEL LEUK GESPREK.

GOOIT HET OVER EEN ANDERE BOEG

Bakkerij Victor Driessen

Voor Victor was het faillissement natuurlijk ook een klap.

Zijn opa richtte het bakkersbedrijf in 1928 op en zijn vader

opende in 1972 de winkel en bakkerij aan de Mezenlaan.

“Victor was alles kwijt en zat er wel even doorheen. Het feit

dat onze klanten ons zo hebben geholpen heeft hem ook

heel erg gesterkt in alles. Hij wilde koste wat kost blijven

bakken voor hen. We zijn ook niet failliet gegaan omdat het

product slecht was of mensen ons niet konden vinden. Het

is een samenloop van omstandigheden geweest.”

PUUR NATUUR

Het product dat Victor en zijn bakkers creëren is zeker niet

slecht. Sterker nog, in 2014 werd hij uitgeroepen tot beste

bakker van Den Haag. “Alles wat hier in de winkel gemaakt

wordt, wordt met liefde en aandacht vervaardigd. We willen

ons onderscheiden op smaak. Dat komt tot uiting in het zelf

samenstellen van onze grondstoffen. We gebruiken geen

kunstmatige broodverbetermiddelen en al onze producten

zijn E-nummer vrij. Dat we zelf de samenstelling van onze

producten regelen, heeft trouwens geleid tot de oprichting

van ons eigen grondstoffenbedrijf”, zo geeft Timo aan.

Victor Driessen en Timo de Jong