Previous Page  38 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 38 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

2 2 0 1 7

38

R

e p o r t a g e

Thomas is bakker, Patrick runt de winkel, maar ze zijn allebei dagelijks

bezig met het leveren van topprestaties. Altijd naar de klant luisteren

en producten vernieuwen en door ontwikkelen. Meegaan met je tijd en

investeren wanneer nodig. In principe stond er geen verbouwing gepland,

maar door een samenloop van omstandigheden bepaalde Patrick en

Thomas toch anders.

VERBOUWING

“De bestaande narijskast was dan wel aan vervanging toe, maar zoals

in zoveel (stads)bakkerijen, is de beschikbare ruimte een item. Soms

zijn andere zaken aanleiding voor een complete move”, zo vertelt Harm

Spronk van Spronk Bakkerijmachines. “In 2016 hadden we tijdens de

Bakkersvak de Piccolo Classic oven met FIRE uitvoering opgesteld staan

en toen Patrick deze oven zag kon hij hem niet meer uit zijn hoofd krij-

gen. Samen met Thomas waren ze zo buitengewoon enthousiast en zij

deelden hun plannen later met ons. Door de klassieke uitstraling van de

oven wilde men meer aandacht in de winkel krijgen. De Piccolo Classic

oven heeft een robuuste uitstraling en heeft aan de voorzijde sfeervolle

analoge klokken. Maar, net zo belangrijk, is de oven aan de achterzijde

voorzien van een IQ Touch computerbesturing waarmee de oven van alle

gemakken voorzien is. Toen ik met onze vertegenwoordiger Hans van

Egmond in augustus op bezoek ging om te kijken naar de mogelijkheden

werd al snel duidelijk dat deze oven ondanks de beperkte ruimte toch

echt een plek in de winkel moest gaan krijgen. Gekscherend werd geop-

perd om desnoods de winkel maar te verbouwen en uiteindelijk heeft

men het nieuwe winkelconcept feitelijk om de oven heen gebouwd. En

daar is lef en visie voor nodig”, aldus Harm.

REMRIJSKAST

“De Piccolo oven is voorzien van zwart gegalvaniseerd staal met gouden

armaturen en dat past bij de kwaliteitsbeleving in De Diamanten Ring”,

zo vervolgt Harm. “Immers, hierdoor heeft men vele jaren plezier van

deze uitstraling. Maar, de rijskast was eigenlijk het beginpunt. Die was

aan vervanging toe. Vanwege de ‘open mind’ in samenwerking hebben

we veel kunnen delen qua kennis met de heren Van Holsteijn en het

vertrouwen was er volop. Binnen ons assortiment leveren wij vele bak-

kerijmachines en dus ook remrijskasten. De nieuwe Wachtel remrijskast

voor De Diamanten Ring is best uniek. De COOL-Rising functie zorgt

ervoor dat de kast de hele dag gebruikt kan worden. De kast staat de hele

dag in een koelmodus rond de drie graden en gaat zes uur voordat er

aangevangen wordt met bakken, opwarmen naar circa twintig graden in

OP DE HOEK VAN DE CHOORSTRAAT EN DE PAPENSTRAAT

IN DELFT BEVINDT ZICH BAKKERIJ DE DIAMANTEN RING. NIET

ZOMAAR EEN BAKKERIJ, MAAR EEN INNOVATIEF BEDRIJF

MET PATRICK EN THOMAS VAN HOLSTEIJN AAN HET ROER.

ONDERNEMERS MET PASSIE DIE SINDS 2015 DE SCEPTER

ZWAAIEN BIJ DE DIAMANTEN RING, MAAR AL SINDS JAAR

EN DAG BEVINDT ZICH EEN BAKKERIJ OP DIE GEWELDIGE

STADSLOCATIE.

WACHTEL PICCOLOOVEN

NOOPT

DE DIAMANTEN RING

TOT VERBOUWING

de juiste oploop en luchtvochtigheid om het deeg te laten rijzen en vervolgens dan

terug te koelen naar drie graden. Het voordeel? Tijdens dit proces worden de suikers

afgebroken en ontwikkelt zich meer aroma in het deeg. En dat proeven de consu-

menten beslist! Productietechnisch ben je met een dergelijke remrijskast natuurlijk

bijzonder flexibel, omdat je de kast de hele dag kunt vullen, maar tegelijk ook kunt

bakken en dit is een belangrijke tegenstelling ten opzichte van een traditionele

remrijskast waarbij je altijd alles direct in de ochtend moet afbakken. Vaker vers

brood op een dag in de winkel is uiteindelijk het resultaat. Uiteindelijk werd zelfs

nog even besloten ook nog de kneder te vervangen voor een jong gebruikte Diosna

spiraalkneder met temperatuur uitlezing.”

“De Diamanten Ring is een bakkerij waar we met plezier hebben mogen leveren.

Bakkers die kwaliteit als speerpunt hebben en voor die bakkers hebben wij de

mooiste en beste machines”, zo besluit Harm.

Meer informatie:

Spronk Bakkerijmachines

Te. +31 (0)488 452051

www.spronkbakkerijmachines.nl