Previous Page  32 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 44 Next Page
Page Background

A

D V E R T O R I A L

“EEN BAKKER MOET GEEN TIJD VERDOEN MET TILLEN. DAT IS ZONDE VAN ZIJN VAKMANSCHAP”, VOLGENS GERT-JAN KERSSENS VAN BAKKERIJ

PIET KERSSENS. ALS LID VAN HET ECHTE BAKKER-GILDE IS GERT-JAN CONTINU BEZIG MET HET ZOEKEN NAAR VERBETERINGEN, BIJVOORBEELD

OP HET GEBIED RECEPTUREN EN DE UITSTRALING IN ZIJN WINKELS. “EN OOK OP HET GEBIED VAN PRODUCTIEPROCESSEN”, GEEFT GERT-JAN

AAN. “ZO HEEFT ROLAN ROBOTICS EEN ROBOT GEPLAATST DIE HET TILWERK UIT HANDEN NEEMT VAN ONZE BAKKERS.”

EN ZO HOORT HET’

‘De bakker bakt en de robot tilt.

“De robot van Rolan Robotics is een handlingsoplossing die ons werk lichter, betrouwbaarder en ver-

antwoorder maakt. De robot biedt bakplaten met producten aan bij de baan waar ze worden ingepakt.

Vervolgens neemt het de lege plaat terug, maakt hem schoon, smeert hem in en zet hem in de kar. Klaar

om weer gevuld te worden. De platenhandling gebeurde

voorheen nog handmatig. Dit repeterende tilwerk was een

zware belasting voor het personeel. En aangezien we steeds

langer moeten werken tot ons pensioen, vind ik het goed om

mijn personeel van zwaar fysiek werk te ontzien met behulp

van de robot. Natuurlijk is de oplossing ook financieel verant-

woord. We besparen zo’n één fte, zodat de robot zichzelf snel

terugverdient.”

FLEXIBILITEIT VAN DE ROBOT GAF

DE DOORSLAG

De keuze voor de oplossing van Rolan Robotics was snel

gemaakt, volgens Gert-Jan. “Er zijn diverse automatiseringsoplos-

singen denkbaar voor dit probleem, maar onze voorkeur ging uit

naar een robot. Je kunt namelijk nieuwe handelingen program-

meren en dat is ideaal om in te spelen op toekomstige ontwik-

kelingen. Zo zullen we het straks ook gebruiken in combinatie

met onze doseermachine. Op deze machine moeten bakplaten

worden geplaatst voor het maken van koeken. Dit vraagt nu nog

om de inzet van twee personen, maar zodra het geïntegreerd is in

de handlingsoplossing volstaat één persoon. Hij of zij zorgt voor

de toevoer van deeg, terwijl de robot de bakplaten tilt. Ideaal.”

ROLAN ROBOTICS DENKT IN RENDEMENT

Hoe logisch de aanschaf van deze handlingsrobot ook klinkt, eigenlijk had Gert-Jan iets heel anders voor

ogen. Gert-Jan: “Ik klopte bij Rolan Robotics aan voor een ultrasoon mes dat automatisch taarten snijdt.

Uiteindelijk berekenden we dat onze taarten-omzet te laag is om dit systeem te laten renderen. Vervolgens

kwam onze handmatige platenhandling - dat mij een doorn in het oog is - ter sprake. Rolan Robotics kwam

met een oplossing die qua investering erg mee viel. Het resultaat is een robot die het zware, repeterende

werk op zich gaat nemen in de bakkerij. Tot groot genoegen van mij en mijn personeel.”

Meer informatie:

Rolan Robotics BV

Tel. +31 (0)229 248484

www.rolan-robotics.nl

Bakkersvak-stand: N102

Piet Kerssens Echte Bakker is een ambachtelijke Brood- en

Banketbakkerij die al sinds 1938 bestaat. De bakkerij is gehuis-

vest in Heiloo waar dagelijks vers brood, banket, koek, gebak en

taarten worden gebakken. Deze vinden vervolgens hun weg naar

onder meer winkels in Krommenie, Assendelft, Egmond aan den

Hoef, Egmond aan Zee, Heiloo, Heerhugowaard en in Broek op

Langedijk.

Als lid van het Echte Bakker-gilde voldoet Piet Kerssens aan alle

strenge kwaliteitseisen van het gilde. Hierin zitten vaklieden die

hun vak met ambacht en liefde uitvoeren en elkaar regelmatig

opzoeken om kennis en recepturen te delen. Zodoende zorgen

ze ervoor dat ze zich blijven onderscheiden van de supermarkten.

NB T M

A G A Z I N E

N R

1 2 0 1 6

32