Previous Page  30 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 30 / 44 Next Page
Page Background

SPEC I AL

GRONDSTOF FEN & BAKE - OF F

Ambitieus Gourmand

investeert

Een kleinschalige plaatselijke bakker die

perfect bladerdeeg kneedde, kruiste in de

jaren ’80 het pad van leverancier Dossche

Mills. Van het één kwam het ander en in

1984 gingen de eerste activiteiten als semi-

industrieel producent van diepgevroren

viennoiserie van start. Sinds 1991 kunnen

we spreken van Gourmand als volwaardig

lid van de Dossche Group, met uitbreiding

van de productie en de ontwikkeling van

nieuwe producten. Bij het begin van de

21ste eeuw nam de expansie, de product

range en het aantal landen alleen maar

toe.

Gourmand heeft de werkmethodes van

de artisanale bakkerij geïntegreerd in een

volautomatisch deegbereidingsproces. De

aroma- en smaakeigenschappen van een

traditioneel artisanaal product konden ver-

zoend worden met de moderne productie-

technologie en hoge standaarden op het

vlak van productconsistentie. Het produc-

tengamma van Gourmand bestaat tegen-

woordig hoofdzakelijk uit diepgevroren

gerezen viennoiserie. Maar binnen deze

niche is de range bijzonder uitgebreid qua

soorten, formaten, smaken, zoals crois-

sants, chocoladebroodjes, suisses, Danish

pastry en nog veel meer.

Voedingstrends tonen aan dat de momen-

ten van consumptie evolueren en dat

mensen meer en meer ‘onderweg’ zijn.

Dit vraagt om aangepaste en betaalbare

producten, waar Gourmand met zijn ruim

assortiment in viennoiserie en Danish pas-

try op inspeelt. Want wat ruikt en smaakt

er nu beter dan een vers afgebakken crois-

sant?

Take & bake

De basis voor alle diepgevroren producten

van Gourmand is het bladerdeeg. Maar de

zorg van Gourmand gaat veel verder: de

klanten op elk moment van de dag vers

afgebakken bladerdeegproducten met een

artisanale smaak en een ovenverse look

aanbieden, bijvoorbeeld.

Het eigen merk Gourmand is goed voor

ruim de helft van de omzet. De klanten

bevinden zich voornamelijk in de retail

(supermarkten), food service (catering) en

bakkerijen (via groothandel). In overleg

kunnen recepturen, ingrediënten, for-

maten en vormen uiteraard afgesproken

Echte boter en een goede neus voor wereld-

wijde specialiteiten: dat zijn de ingredi-

enten voor het succes van Gourmand, zo

vinden ze zelf. De Belgische producent van

diepgevroren gerezen bladerdeegproduc-

ten vierde vorig jaar het dertigjarig bestaan

onder meer met het in gebruik nemen van

een nieuwe state-of-the-art productielijn

– de vierde alweer – en daarmee toonde

Gourmand de grote ambitie voor de toe-

komst: uitbreiding van de vooraanstaande

rol in de bakkersbranche. De continulijn gaf

de producent namelijk de mogelijk de capa-

citeit drastisch te verhogen en de kwaliteit

van de croissants, chocoladebroodjes en

suisses nog verder te verbeteren.

Nieuwe state-of-the-art productielijn

geeft Belgische

NBT

magazine

30