Previous Page  32 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 32 / 44 Next Page
Page Background

SPEC I AL

GRONDSTOF FEN & BAKE - OF F

Koopmans meel

heeft ‘Puur

lokaal’

tijdens Bakkersvak

gepresenteerd

“Totstandkoming van Nederlandse, bakwaardige tarwe

is geen vanzelfsprekendheid”

Door de jaren heen is er inNoord-Nederland

nauwelijks bakwaardige tarwe verbouwd.

“Totstandkoming van Nederlandse, bak-

waardige tarwe is geen vanzelfsprekend-

heid”, zo spreekt Koopmans zelf uit. Het

lokale tarweaanbod was afgestemd op

diervoer en daarmee niet afgestemd op

de eisen die molenaars en bakkers stelden

aan de kwaliteit van Nederlands brood.

Koopmans Meel is daarom enkele jaren

geleden het gesprek aangegaan met

graanhandelaren en akkerbouwers in haar

omgeving. Door het afstemmen van kwa-

liteitseisen, verwachtingen en het geza-

menlijk streven naar een duurzame samen-

werking, werd het (van oudsher) individu-

ele belang nu een collectief belang. Maar

dat was slechts één aspect: er mochten

geen concessies worden gedaan aan de

hoge kwaliteitseisen die Koopmans Meel

aan haar producten stelt, zoals malsheid

en bakwaarde. Doordat alle kennis en

kunde vanuit de hele keten wordt inge-

zet en samengebracht, is het resultaat

‘Puur Lokaal’, brood vanuit de oorsprong.

Achtergronden over deze samenwerkin-

gen zijn te vinden op de website pureoor-

sprong.nl

.

Nieuw in het assortiment

Puur Lokaal Bloem is een roomwitte bloem,

met prachtige bakeigenschappen geschikt

voor tarwebus- en vloerbroden met een

boterachtig karakter met als resultaat een

zeer smakelijk brood met een ongekend

inlands volume. Puur Lokaal BT-80 is een

uniek grijstinten meel, met een onge-

kend veelzijdig karakter en bovenal een

pure smaakmaker met meesterlijke allures.

Speciaal vermalen in samenspraak met

het Nederlandsche Boulangerie Team is

dit een zeer specifiek product, maar net

zo veelzijdig. Molenmeel Veldleeuwerik

tot slot, is voor een stevig en smaakvol

brood waarvan de tarwe zonder (letterlijk)

omwegen is geteeld, geoogst en gemalen

op Nederlandse bodem.

Bakkersvak

Dit jaar was de stand van Koopmans Meel

tijdens Bakkersvak een waar Proef Lokaal

en kon er op beide beursdagen geproefd

worden van ‘Puur Lokaal’ brood, gebak-

ken door de Meester Boulangers Peter

Bienefelt en Wietse Schiere. Tijdens de ‘Aan

tafel met KIEM’ sessies op de Bakkersvak,

vertelden de Meester Boulangers over

andere zaken zoals vakmanschap en de

passie voor het brood, maar ook over het

inwassen van water, het net even iets eer-

der inschieten, wel of niet langer kneden.

De belangstelling van de bezoekers was in

ieder geval groot.

Voor meer informatie:

Koopmans Meel,

Tel. +31 (0)58 2948494,

www.koopmansmeel.nl

Samen met een zadenhandelaar, akkerbou-

wers, Stichting Veldleeuwerik, collecteurs

en bakkers, stond Koopmans Meel aan

de wieg van een volledig gesloten, duur-

zame voortbrengingsketen van bakwaar-

dige tarwe. Na de succesvolle introduc-

tie van Molenmeel Veldleeuwerik, breidt

Koopmans Meel haar assortiment gemalen

van lokaal, duurzaam geteelde tarwe ver-

der uit. Onder de naam ‘Puur Lokaal’ is er

sinds introductie tijdens Bakkersvak 2015

een eiwitrijke broodbloem, een banket-

bloem, een 100% Volkoren Meel en een,

samen met het BoulangerieTeam ontwik-

kelde, BT80 meel beschikbaar.

NBT

magazine

32