Previous Page  31 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 31 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

N

B

T

31

in de

toekomst

producent

veel meer mogelijkheden

worden, maar in grote lijnen zijn dit de

hoofdgroepen:

• Croissants (méér dan 25 soorten en vijf-

tien smaken)

• Chocoladebroodjes (groot en klein met

echte Belgische

chocolade)

• Suisses (lang of rond, altijd met heerlijke

rozijnen)

• Specialiteiten (zoete of hartige produc-

ten)

• Gevuld bladerdeeggebak (zoet met abri-

koos, appel

of hartig met kaas)

• Danish pastry (volgens authentiek Deens

recept)

Leidende rol

Gourmand kiest resoluut voor een aanpak

die zich uitsluitend richt op de niche van de

viennoiserie. Het wil internationaal erkend

worden voor z’n leidende rol in de sector

van diepgevroren gerezen bladerdeeg. De

focus ligt op: de levering van superieure

producten en service, het inspelen op de

snelheid die de klanten wensen, de flexi-

biliteit ten opzichte van de noden van

klanten, het respect binnen elke externe

en interne zakenrelatie en het scheppen

van werkvreugde.

Gourmand selecteert alleen de beste ingre-

diënten voor het bladerdeeg, op maat

van het product, de klant, de markt, het

land en de lokale gebruiken. Niets kan

de pure smaak van echte boter evenaren.

Boter heeft ook een positieve invloed

op het kenmerkende ‘bladeren’ van het

laagjesdeeg en de producten blijven na

het afbakken ook langer vers. De juiste

meelsoorten, waarbij Gourmand aan de

Dossche-bron zit, en de beste gist dragen

dan weer bij tot een mooi volume en hoge

houdbaarheid van de viennoiserie. Het

respecteren van rijs- en wachttijden heeft

ook een grote impact op dit ‘levend’ pro-

duct. Het productieapparaat is volledig op

kwaliteit en capaciteit afgestemd, gebruik-

makend van de meest recente technologie.

Verregaande automatisatie qua dosering,

kneden, lijnbeheersing en controle leidt

tot een hogere stabiliteit en een lagere

menselijke foutenlast.

Nieuwe lijn

Vorig jaar werd een nieuwe productielijn

in gebruik genomen voor croissants, choco-

ladebroodjes en suisses. Voor lijn vier werd

geopteerd voor een continue kneding,

waarbij grondstoffen voortdurend stabiel

gedoseerd worden. Cruciaal bij de produc-

tie van bladerdeegproducten zijn de rust-

tijden en het afkoelen van het deeg. Dit is

nodig om de boter te laten uitkristalliseren

en het bewerkte deeg wat te laten beko-

men. Hierdoor krijgt men na het bakken

grotere luchtzakjes in de kruim, de typi-

sche kruimstructuur van viennoiserie. De

smaak en aroma van boter komt hierdoor

ook beter tot zijn recht. De afbeet wordt

kort en de krokantheid is ook opvallend.

Na de opmaak van de producten komen

deze in de shockvriezer bij een luchttem-

peratuur van -35°C. De producttempera-

tuur wordt hierdoor teruggebracht naar

-18°C. De diepgevroren viennoiserie wordt

volautomatisch verpakt in dozen, contai-

ners of desgewenst direct in consumenten-

verpakkingen voor de retail.

Gourmand is commercieel actief in meer

dan 35 landen. Naast de Benelux beschik-

ken ook Italië en Spanje over eigen ware-

houses met opslag. Dit jaar werd een

nieuwe productielijn in gebruik genomen

voor croissants, chocoladebroodjes en suis-

ses. Samen met de drie reeds bestaande

lijnen laat lijn vier toe om jaarlijks 40.000

ton viennoiserie te produceren. Daarmee is

Gourmand klaar voor nog eens dertig jaar

heerlijke verwennerij.

Voor meer informatie:

Gourmand

Tel. +32 (0)56 85 90 90

www.gourmand.be

SPEC I AL

GRONDSTOF FEN & BAKE - OF F