‘Formule van de toekomst’
brengt
Volgens François Brandt, wereldkampioen
brood bakken en docent aan het befaam-
de Bakery Institute, is het concept van de
jonge Renée en haar team ‘dé formule
van de toekomst’. De verse, ambachtelijke
broden van In de Bakkerij vliegen letterlijk
over de toonbank. De deegwaren worden
elke dag met de hand bereid door eigena-
resse Renée Looman en haar team.
Brood bakken doe je op gevoel
De gedreven Renée Looman is geen door-
snee type bakker. Met haar 23 jaar houdt
ze zich dapper staande in dit mannenbe-
roep en stuurt ze een team van vier bak-
kers en vijftien medewerkers aan. Volgens
Looman bak je brood op gevoel en is elk
brood weer anders. Dit maakt dat de bro-
den op een ambachtelijke manier bereid
worden. De ambachtelijke broden bestaan
uit meel, water, zout en zuurdesem. Met
slechts deze vier basisingrediënten worden
de broden met veel handwerk bereid,
zonder toevoegingen en onnodige machi-
nes. Soms worden er nog geheime ingre-
diënten toegevoegd aan het deeg die
het brood speciaal maken. “Hoe je brood
wordt hangt af van de manier waarop je
met je deeg omgaat.”
Terug naar de bakkerij
Het allerbelangrijkste voor het grote
baktalent uit Goes is dat de producten
lekker, maar vooral gezond moeten zijn.
De broden bestaan dan ook alleen maar
uit natuurlijke ingrediënten. Met zo min
mogelijk ingrediënten en zonder onnodige
toevoegingen worden de deegwaren met
veel passie klaargemaakt. “Ik weet wat ik
maak en klanten weten wat ze krijgen”,
benadrukt Renée.
Zoals de naam al doet vermoeden is In
de Bakkerij geen gewone bakkerswinkel.
“Het is geen bakkerij in een winkel, maar
een winkel in een bakkerij. Zo kunnen de
klanten door de grote ramen in de zaak
zien hoe de bakkers te werk gaan. Op deze
manier worden zij betrokken in het bak-
proces en zien ze hoe de lekkernijen tot
stand komen.” Volgens Renée is dat vooral
voor kinderen erg belangrijk. Het doel van
Renée is om mensen opnieuw kennis te
laten maken met de bakkerskunsten. “Zo
De 23-jarige Renée Looman uit Goes
heeft een nieuw bakkersconcept ontwik-
keld waarin de klant betrokken wordt
bij het hele bakproces. In de Bakkerij is
een concept waarbij de winkel zich let-
terlijk in de bakkerij bevindt, waar het
brood trouwens nog met de minimale
ingrediënten gebakken wordt. Experts
uit het hele land komen naar de bakkerij
om het unieke concept te bekijken, maar
het allerbelangrijkste, een groot aantal
consumenten weet In de Bakkerij ook
goed te vinden!
‘In de Bakkerij’ trendsetter op het gebied van klantbeleving
NBT
magazine
38
I N DE BAKKER I J
I N DE BAKKER I J
I N DE BAKKER I J