Previous Page  38 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 38 / 44 Next Page
Page Background

‘Formule van de toekomst’

brengt

Volgens François Brandt, wereldkampioen

brood bakken en docent aan het befaam-

de Bakery Institute, is het concept van de

jonge Renée en haar team ‘dé formule

van de toekomst’. De verse, ambachtelijke

broden van In de Bakkerij vliegen letterlijk

over de toonbank. De deegwaren worden

elke dag met de hand bereid door eigena-

resse Renée Looman en haar team.

Brood bakken doe je op gevoel

De gedreven Renée Looman is geen door-

snee type bakker. Met haar 23 jaar houdt

ze zich dapper staande in dit mannenbe-

roep en stuurt ze een team van vier bak-

kers en vijftien medewerkers aan. Volgens

Looman bak je brood op gevoel en is elk

brood weer anders. Dit maakt dat de bro-

den op een ambachtelijke manier bereid

worden. De ambachtelijke broden bestaan

uit meel, water, zout en zuurdesem. Met

slechts deze vier basisingrediënten worden

de broden met veel handwerk bereid,

zonder toevoegingen en onnodige machi-

nes. Soms worden er nog geheime ingre-

diënten toegevoegd aan het deeg die

het brood speciaal maken. “Hoe je brood

wordt hangt af van de manier waarop je

met je deeg omgaat.”

Terug naar de bakkerij

Het allerbelangrijkste voor het grote

baktalent uit Goes is dat de producten

lekker, maar vooral gezond moeten zijn.

De broden bestaan dan ook alleen maar

uit natuurlijke ingrediënten. Met zo min

mogelijk ingrediënten en zonder onnodige

toevoegingen worden de deegwaren met

veel passie klaargemaakt. “Ik weet wat ik

maak en klanten weten wat ze krijgen”,

benadrukt Renée.

Zoals de naam al doet vermoeden is In

de Bakkerij geen gewone bakkerswinkel.

“Het is geen bakkerij in een winkel, maar

een winkel in een bakkerij. Zo kunnen de

klanten door de grote ramen in de zaak

zien hoe de bakkers te werk gaan. Op deze

manier worden zij betrokken in het bak-

proces en zien ze hoe de lekkernijen tot

stand komen.” Volgens Renée is dat vooral

voor kinderen erg belangrijk. Het doel van

Renée is om mensen opnieuw kennis te

laten maken met de bakkerskunsten. “Zo

De 23-jarige Renée Looman uit Goes

heeft een nieuw bakkersconcept ontwik-

keld waarin de klant betrokken wordt

bij het hele bakproces. In de Bakkerij is

een concept waarbij de winkel zich let-

terlijk in de bakkerij bevindt, waar het

brood trouwens nog met de minimale

ingrediënten gebakken wordt. Experts

uit het hele land komen naar de bakkerij

om het unieke concept te bekijken, maar

het allerbelangrijkste, een groot aantal

consumenten weet In de Bakkerij ook

goed te vinden!

‘In de Bakkerij’ trendsetter op het gebied van klantbeleving

NBT

magazine

38

I N DE BAKKER I J

I N DE BAKKER I J

I N DE BAKKER I J