NBT
magazine
N
39
bakker en klant
dichter bij elkaar
I N DE BAKKER I J
I N DE BAKKER I J
I N DE BAKKER I J
beseffen ze dat brood niet uit een plastic
zak van de supermarkt komt. Ik wil men-
sen leren elke dag naar de bakker te gaan
voor vers brood dat net uit de oven komt.
Mijn doel is om mensen de bakkerij, net als
vroeger, te laten beleven.”
Tijd voor een nieuwe generatie
Met deze nieuwe formule is In de Bakkerij
een echte trendsetter. Volgens François
Brandt gaat het om de verandering van
de perceptie van de consument. Hij noemt
Renée een groot voorbeeld voor andere
bakkers. “De mensen moeten overtuigd
worden van dit verfrissende en leerzame
concept. Daar moeten bakkers op in spelen
en dat doet Renée.” Brandt voorspelt dan
ook dat dit segment de komende jaren
flink zal groeien. “Als de bakkers bij willen
blijven met de rest, moeten ze hier snel op
in gaan spelen.”
“Er is een omslag in de bakkersbranche”,
zo vervolgt Brandt. “Veertig jaar geleden
zijn de bakkerijen hun ambachtelijkheid
verloren. Nu gaan we terug naar de oor-
sprong van de bakkerij, naar hoe het
brood vroeger werd gebakken. Er ont-
staat een nieuwe generatie bakkers, waar
Renée er één van is.” Volgens Renée zijn
veel belangstellenden uit de foodindustrie
langs geweest om een kijkje te nemen bij
In de Bakkerij. “In de Bakkerij is dé formule
van de toekomst. Een consumentgerichte,
waardevolle formule”, aldus Brandt.
Geleerd van de beste
De gepassioneerde Renée heeft de fijne
kneepjes van het vak van de allerbeste
bakkers geleerd. Met een opleiding aan
het gerenommeerde Institute Le Cordon
Bleu in Parijs, heeft Looman in korte tijd
veel ervaring opgedaan in het vak. In
deze periode doorliep ze het volledige
patisserie-programma en zodoende mag
ze zich een heuse ‘Chef Patissier’ noemen
met muts! Op zoek naar kennis en ervaring
kwam ze daarna op het Bakery Institute in
Zaandam terecht. Hier kwam zij erachter
dat haar hart in de bakkersbranche lag.
Met de nieuwste recepten en technieken
maakt ze al jaren de lekkerste broden en
andere lekkernijen. In haar bakkerij zijn
dan ook broden in alle soorten en maten
te verkrijgen, allemaal vervaardigd met
zuurdesem en natuurlijke grondstoffen.
De mooi ingerichte zithoek nodigt de
klant dan ook uit om met een kopje koffie
te genieten van haar liefdevolle creaties.
Volgens Brandt is In de Bakkerij hét con-
cept van de toekomst: een consumentge-
richte, waardevolle formule.
Voor meer informatie:
In de Bakkerij
Tel. 06-51970428
www.in-de-bakkerij.nl▼
Renée Looman