Previous Page  39 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 39 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

N

39

bakker en klant

dichter bij elkaar

I N DE BAKKER I J

I N DE BAKKER I J

I N DE BAKKER I J

beseffen ze dat brood niet uit een plastic

zak van de supermarkt komt. Ik wil men-

sen leren elke dag naar de bakker te gaan

voor vers brood dat net uit de oven komt.

Mijn doel is om mensen de bakkerij, net als

vroeger, te laten beleven.”

Tijd voor een nieuwe generatie

Met deze nieuwe formule is In de Bakkerij

een echte trendsetter. Volgens François

Brandt gaat het om de verandering van

de perceptie van de consument. Hij noemt

Renée een groot voorbeeld voor andere

bakkers. “De mensen moeten overtuigd

worden van dit verfrissende en leerzame

concept. Daar moeten bakkers op in spelen

en dat doet Renée.” Brandt voorspelt dan

ook dat dit segment de komende jaren

flink zal groeien. “Als de bakkers bij willen

blijven met de rest, moeten ze hier snel op

in gaan spelen.”

“Er is een omslag in de bakkersbranche”,

zo vervolgt Brandt. “Veertig jaar geleden

zijn de bakkerijen hun ambachtelijkheid

verloren. Nu gaan we terug naar de oor-

sprong van de bakkerij, naar hoe het

brood vroeger werd gebakken. Er ont-

staat een nieuwe generatie bakkers, waar

Renée er één van is.” Volgens Renée zijn

veel belangstellenden uit de foodindustrie

langs geweest om een kijkje te nemen bij

In de Bakkerij. “In de Bakkerij is dé formule

van de toekomst. Een consumentgerichte,

waardevolle formule”, aldus Brandt.

Geleerd van de beste

De gepassioneerde Renée heeft de fijne

kneepjes van het vak van de allerbeste

bakkers geleerd. Met een opleiding aan

het gerenommeerde Institute Le Cordon

Bleu in Parijs, heeft Looman in korte tijd

veel ervaring opgedaan in het vak. In

deze periode doorliep ze het volledige

patisserie-programma en zodoende mag

ze zich een heuse ‘Chef Patissier’ noemen

met muts! Op zoek naar kennis en ervaring

kwam ze daarna op het Bakery Institute in

Zaandam terecht. Hier kwam zij erachter

dat haar hart in de bakkersbranche lag.

Met de nieuwste recepten en technieken

maakt ze al jaren de lekkerste broden en

andere lekkernijen. In haar bakkerij zijn

dan ook broden in alle soorten en maten

te verkrijgen, allemaal vervaardigd met

zuurdesem en natuurlijke grondstoffen.

De mooi ingerichte zithoek nodigt de

klant dan ook uit om met een kopje koffie

te genieten van haar liefdevolle creaties.

Volgens Brandt is In de Bakkerij hét con-

cept van de toekomst: een consumentge-

richte, waardevolle formule.

Voor meer informatie:

In de Bakkerij

Tel. 06-51970428

www.in-de-bakkerij.nl

Renée Looman