NBT
magazine
N
41
dragen worden vanuit ondernemers. Het
schaadt alleen maar het merk Bakker Bart.
Natuurlijk zijn er wel aspecten waar ik me
wél in kan vinden, zoals het conditiesy-
steem dat in mijn ogen nog niet genoeg
in de behoeften van franchisers en Bart’s
Retail voorziet, maar ik ben gewoon heel
blij om onderdeel te zijn van deze club. Er
is in mijn ogen genoeg ruimte om jezelf te
ontplooien binnen de kaders van de Bakker
Bart-formule. Ik wil ook graag samenwer-
ken met mijn collega’s. Als we vaker zouden
sparren met elkaar kunnen we een veel
beter rendement halen.”
Hoe hij dat ziet legt Jeroen graag even uit.
“Van het onderlinge contact dat ik momen-
teel al veel heb met een aantal Bakker
Bart-collega’s leer ik heel veel. Hoe werken
zij, hoe delen zij het assortiment in, hoe
regelen zij de marketing? Als je kijkt naar
dat laatste – dus de marketing – denk ik dat
je door samenwerking veel meer kan berei-
ken. Sla de handen ineen als Bakker Bart-
filialen in een straal van veertig kilometer
en adverteer lokaal om je acties onder de
aandacht te brengen. Ga in gesprek met
elkaar en kijk waar je van elkaar kan leren.
We moeten het echt samen doen.”
Stadswinkel
Bakker Bart in Tilburg is maar liefst zeven
dagen per week geopend en zelf omschrijft
Jeroen zijn winkel als een echte ‘stadswin-
kel’. “Mensen komen hier om tijdens het
winkelen een broodje of een snack te eten,
dus hebben we veel zitruimte gecreëerd.
Daarnaast moeten we zorgen dat de win-
kel niet té vol staat met klanten, want dat
schrikt af. We moeten dus heel snel kunnen
werken. Allemaal voorwaarden waar we
aan voldaan hebben. We bieden gemak.
We zijn op zaterdag bijvoorbeeld open tot
18.00 uur om zo te voldoen aan de wensen
van onze klanten. De verhouding snacks en
broodjes ten opzichte van broodverkoop
ligt hier op 80/20. Het is duidelijk dat we
nog steeds vooral van de belegde broodjes
en saucijzenbroodjes zijn, maar dat is niet
erg. Ze zijn ook heel erg lekker!”
Ondanks dat Jeroen, zoals alle andere
Bakker Bart franchisers, zijn deegstukken
aangeleverd krijgt, zit er wel degelijk een
hoop bakkerswerk aan vast. “Het is gewel-
dig dat we alles krijgen aangeleverd. Het
maakt het voor mij alleen maar makkelijk.
We bakken nog steeds alles zelf en we kun-
nen zodoende ook beleving in de winkel
brengen. Ik kan mij zo meer bezighouden
met ondernemen en eerlijk gezegd is dat
denk ik veel belangrijker: kijken waar kan-
sen liggen, luisteren naar wat je klanten
willen. Het is echter ook de perceptie van
de klant, die ons niet ziet als de warme
bakker op de hoek. Het is heel lastig dat
beeld te veranderen, maar ik weet niet of
je het ook moet willen veranderen. Ik denk
dat het merk Bakker Bart heel goed is en
het is aan de filiaalhouder om alles uit de
potentie van de winkel te halen. Daar doe
ik in ieder geval met mijn team mijn best
voor en ik denk ook dat we onze doelstel-
ling (eindigen in de top vijf van Bakker Bart-
filialen in Nederland red.) gaan halen in de
komende jaren.”
RETRO
RETRO
RETRO