Previous Page  41 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 41 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

N

41

dragen worden vanuit ondernemers. Het

schaadt alleen maar het merk Bakker Bart.

Natuurlijk zijn er wel aspecten waar ik me

wél in kan vinden, zoals het conditiesy-

steem dat in mijn ogen nog niet genoeg

in de behoeften van franchisers en Bart’s

Retail voorziet, maar ik ben gewoon heel

blij om onderdeel te zijn van deze club. Er

is in mijn ogen genoeg ruimte om jezelf te

ontplooien binnen de kaders van de Bakker

Bart-formule. Ik wil ook graag samenwer-

ken met mijn collega’s. Als we vaker zouden

sparren met elkaar kunnen we een veel

beter rendement halen.”

Hoe hij dat ziet legt Jeroen graag even uit.

“Van het onderlinge contact dat ik momen-

teel al veel heb met een aantal Bakker

Bart-collega’s leer ik heel veel. Hoe werken

zij, hoe delen zij het assortiment in, hoe

regelen zij de marketing? Als je kijkt naar

dat laatste – dus de marketing – denk ik dat

je door samenwerking veel meer kan berei-

ken. Sla de handen ineen als Bakker Bart-

filialen in een straal van veertig kilometer

en adverteer lokaal om je acties onder de

aandacht te brengen. Ga in gesprek met

elkaar en kijk waar je van elkaar kan leren.

We moeten het echt samen doen.”

Stadswinkel

Bakker Bart in Tilburg is maar liefst zeven

dagen per week geopend en zelf omschrijft

Jeroen zijn winkel als een echte ‘stadswin-

kel’. “Mensen komen hier om tijdens het

winkelen een broodje of een snack te eten,

dus hebben we veel zitruimte gecreëerd.

Daarnaast moeten we zorgen dat de win-

kel niet té vol staat met klanten, want dat

schrikt af. We moeten dus heel snel kunnen

werken. Allemaal voorwaarden waar we

aan voldaan hebben. We bieden gemak.

We zijn op zaterdag bijvoorbeeld open tot

18.00 uur om zo te voldoen aan de wensen

van onze klanten. De verhouding snacks en

broodjes ten opzichte van broodverkoop

ligt hier op 80/20. Het is duidelijk dat we

nog steeds vooral van de belegde broodjes

en saucijzenbroodjes zijn, maar dat is niet

erg. Ze zijn ook heel erg lekker!”

Ondanks dat Jeroen, zoals alle andere

Bakker Bart franchisers, zijn deegstukken

aangeleverd krijgt, zit er wel degelijk een

hoop bakkerswerk aan vast. “Het is gewel-

dig dat we alles krijgen aangeleverd. Het

maakt het voor mij alleen maar makkelijk.

We bakken nog steeds alles zelf en we kun-

nen zodoende ook beleving in de winkel

brengen. Ik kan mij zo meer bezighouden

met ondernemen en eerlijk gezegd is dat

denk ik veel belangrijker: kijken waar kan-

sen liggen, luisteren naar wat je klanten

willen. Het is echter ook de perceptie van

de klant, die ons niet ziet als de warme

bakker op de hoek. Het is heel lastig dat

beeld te veranderen, maar ik weet niet of

je het ook moet willen veranderen. Ik denk

dat het merk Bakker Bart heel goed is en

het is aan de filiaalhouder om alles uit de

potentie van de winkel te halen. Daar doe

ik in ieder geval met mijn team mijn best

voor en ik denk ook dat we onze doelstel-

ling (eindigen in de top vijf van Bakker Bart-

filialen in Nederland red.) gaan halen in de

komende jaren.”

RETRO

RETRO

RETRO