Previous Page  37 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 37 / 44 Next Page
Page Background

De deelnemers, die zich tijdens de voor-

rondes op 20 januari jl. bij Puratos in

Zevenbergen wisten te kwalificeren voor

de finales, werden wederom beoordeeld

door de vakjury. Deze beoordeelde nu nog

scherper waarbij er uiteraard ook werd

gekeken naar in hoeverre de finalisten de

feedback, die zij ontvangen hadden in de

voorrondes, ter harte genomen hadden.

Uit de strijd om De lekkerste Bonbon van

Nederland voor professionals zijn de vol-

gende winnaars naar voren gekomen:

1. Boudewijn Nijmeijer, De Patissier

Rotterdam

2. Gerard Villaret Horcajo, Okura Hotel

Amsterdam

3. Luuk Schaper, Choco-Kado De Berekuil

Ouderkerk a/d IJssel

De winnaars onder de scholieren zijn:

1. Ralisha van der Velden, Summa College

Patisserie Eindhoven

2. Rowen Juch, ID College Gouda

3. Camilla Hendriksen, Vakschool

Wageningen

De jury had een lastige taak om tot de

keuze van de winnaars te komen, die

onder grote belangstelling bekend werd

gemaakt door Bart de Gans, voorzitter van

de jury. Het niveau was verrassend hoog.

Met name bij de professionals was het

zeer moeilijk om de uiteindelijke winnaar

te kiezen. De doorslag gaf uiteindelijk het

aantal gebruikte technieken in de bonbon.

De derde prijs ging naar Luuk Schaper, de

jongste deelnemer (16 jaar). Een prestatie

op zich. Bij de scholieren lag het niveau

ook zeer hoog, zo hoog dat volgens de

jury de leerlingen niet onderdeden voor de

professionals. Een compliment voor allen.

De professionele winnaar mocht een

Masterclass van Dominique Persoone voor

zichzelf en vier collega’s in ontvangst

nemen. De winnaar van de scholieren-

editie is beloond met deelname aan het

‘International Student Reward’ Programma

van Belcolade.

De vakjury bestond uit Bart de Gans (voor-

zitter en winnaar vorige editie De lekker-

ste Bonbon van Nederland), Jan Willem

Janssen (voorzitter Nederlands Patisserie

Team) en Dominique Persoone (Meester

Chocolatier en eigenaar van The Chocolate

Line). De bonbons zijn beoordeeld op zes

criteria: originaliteit, aantal en juistheid

van gebruikte technieken, uiterlijk, struc-

tuur van het interieur en smaak, wat het

zwaarste woog.

Op woensdag 4 maart vond de finale van

de vijfde editie van ‘De lekkerste Bonbon

van Nederland’ plaats. In zowel de cate-

gorie voor de professionals als die voor

scholieren, streden acht finalisten met

elkaar om deze felbegeerde eer.

Hoog niveau tijdens finale vijfde editie

Boudewijn Nijmeijer en Ralisha van

der Velden Winnaars

´De lekkerste

Bonbon van Nederland 2015´

LEKKERSTE BONBON VAN NEDERLAND

NBT

magazine

37