De deelnemers, die zich tijdens de voor-
rondes op 20 januari jl. bij Puratos in
Zevenbergen wisten te kwalificeren voor
de finales, werden wederom beoordeeld
door de vakjury. Deze beoordeelde nu nog
scherper waarbij er uiteraard ook werd
gekeken naar in hoeverre de finalisten de
feedback, die zij ontvangen hadden in de
voorrondes, ter harte genomen hadden.
Uit de strijd om De lekkerste Bonbon van
Nederland voor professionals zijn de vol-
gende winnaars naar voren gekomen:
1. Boudewijn Nijmeijer, De Patissier
Rotterdam
2. Gerard Villaret Horcajo, Okura Hotel
Amsterdam
3. Luuk Schaper, Choco-Kado De Berekuil
Ouderkerk a/d IJssel
De winnaars onder de scholieren zijn:
1. Ralisha van der Velden, Summa College
Patisserie Eindhoven
2. Rowen Juch, ID College Gouda
3. Camilla Hendriksen, Vakschool
Wageningen
De jury had een lastige taak om tot de
keuze van de winnaars te komen, die
onder grote belangstelling bekend werd
gemaakt door Bart de Gans, voorzitter van
de jury. Het niveau was verrassend hoog.
Met name bij de professionals was het
zeer moeilijk om de uiteindelijke winnaar
te kiezen. De doorslag gaf uiteindelijk het
aantal gebruikte technieken in de bonbon.
De derde prijs ging naar Luuk Schaper, de
jongste deelnemer (16 jaar). Een prestatie
op zich. Bij de scholieren lag het niveau
ook zeer hoog, zo hoog dat volgens de
jury de leerlingen niet onderdeden voor de
professionals. Een compliment voor allen.
De professionele winnaar mocht een
Masterclass van Dominique Persoone voor
zichzelf en vier collega’s in ontvangst
nemen. De winnaar van de scholieren-
editie is beloond met deelname aan het
‘International Student Reward’ Programma
van Belcolade.
De vakjury bestond uit Bart de Gans (voor-
zitter en winnaar vorige editie De lekker-
ste Bonbon van Nederland), Jan Willem
Janssen (voorzitter Nederlands Patisserie
Team) en Dominique Persoone (Meester
Chocolatier en eigenaar van The Chocolate
Line). De bonbons zijn beoordeeld op zes
criteria: originaliteit, aantal en juistheid
van gebruikte technieken, uiterlijk, struc-
tuur van het interieur en smaak, wat het
zwaarste woog.
Op woensdag 4 maart vond de finale van
de vijfde editie van ‘De lekkerste Bonbon
van Nederland’ plaats. In zowel de cate-
gorie voor de professionals als die voor
scholieren, streden acht finalisten met
elkaar om deze felbegeerde eer.
Hoog niveau tijdens finale vijfde editie
Boudewijn Nijmeijer en Ralisha van
der Velden Winnaars
´De lekkerste
Bonbon van Nederland 2015´
LEKKERSTE BONBON VAN NEDERLAND
NBT
magazine
37