NBT Magazine nr. 3 2014 - page 22

NBT
magazine
22
COVERSTORY TROMP BAKERY EQU I PMENT
“Wil je de kennis en vakmanschap in huis hebben,
moet je blijven innoveren”
Het werd in de vorige uitgave van NBT
Magazine al aangekondigd; een uitge-
breid artikel over het nieuwe Test- en
Innovatiecentrum van Tromp Bakery
Equipment. Eind vorig jaar is Tromp Bakery
Equipment verhuisd naar een veel rui-
mere locatie op hetzelfde industrieter-
rein in Gorinchem en daarbij werd een
geheel nieuw Test- en Innovatiecentrum
in gebruik genomen. Hiermee heeft Tromp
Bakery Equipment een prachtige troef in
handen, zo beaamt ook Roger Kersten,
Manager Innovation Center van het bedrijf.
“Het is niet alleen heel leuk om te laten zien
wat je als bedrijf in huis hebt, maar ook als
service richting bestaande en nieuwe rela-
ties geeft het Test- en Innovatiecentrum
(T.I.C.) ons extra mogelijkheden.” De redac-
tie van NBT Magazine werd in Gorinchem
ontvangen en kreeg met eigen ogen het
hypermoderne centrum te zien.
Fotografie: Kijk-Kunst, Eerbeek
Met het opzetten van het T.I.C. kreeg
Roger Kersten ook de kans om zich bij
Tromp Bakery Equipment te voegen, want
Manager Innovation Center is een nieuwe
functie binnen de organisatie. Dat neemt
niet weg dat Kersten een zeer ruime erva-
ring heeft binnen de bakkersbranche.
Met zijn kennis en ervaring voegt Kersten
zich bij een bestaand vakkundig team
specialisten die relaties op alle mogelijke
manieren van dienst zijn. “Het doel van
het T.I.C. is zeker niet alleen om produc-
tielijnen van Tromp Bakery Equipment te
verkopen”, aldus Kersten, “wij stellen onze
kennis ook beschikbaar voor verdere inno-
vatie.”
Multifunctionele productielijn
Het T.I.C. is wel speciaal gerealiseerd om
producten van relaties mee te helpen ont-
wikkelen op de modernste machines. In
het centrum staat onder andere een com-
plete multifunctionele productielijn van
Tromp opgesteld, helemaal naar wens van
de klant aan te passen. Hier kunnen de
bakkers van Tromp, desgewenst samen
met de klant, alle mogelijke producten
produceren. Daarnaast is er een moderne
deegmakerij waar klantspecifiek deeg kan
worden gedraaid. Met behulp van koel-,
vries- en rijs-apparatuur worden de gepro-
duceerde deegwaren geconditioneerd en
in één van de testovens gebakken.
Kennis
De productontwikkeling wordt door
Kersten en zijn team in goede banen
geleid. “We zijn allemaal bakkers, men-
sen uit het vak en met kennis van zaken.
Het leuke van het T.I.C. is dat we ook echt
kunnen ontwikkelen, waarbij er gerust iets
fout mag gaan, als we maar tot het goede
eindproduct komen. We luisteren altijd
goed naar de wensen van de klant die ons
inhuurt en spelen dan snel in op eventuele
speciale verzoeken, omdat we nu alles –
van ontwikkeling tot productie – onder
één dak hebben. Dat is door het betrekken
van dit nieuwe pand optimaler geregeld
en geeft ons ook heel veel flexibiliteit ten
opzichte van veranderingen.”
Naast productontwikkeling is de Test- en
Innovatieruimte natuurlijk ook beschik-
baar voor relaties die de productie-
lijnen en mogelijkheden van Tromp
Bakery Equipment zelf willen ervaren.
Speciaal voor alle internationale agenten
van Tromp Bakery Equipment is recent
dan ook een bijeenkomst georganiseerd
om hen op de hoogte te stellen van de
vele mogelijkheden. “Wij hebben in de
praktijk laten zien wat er allemaal moge-
lijk is. De veelgehoorde reactie was ‘dit
is geweldig’. We maken het voor relaties
op deze manier nog inzichtelijker om te
zien wat de mogelijkheden zijn, hoe wij
hun producten kunnen produceren op
onze lijnen en dat slaat aan merken we.
In de afgelopen maanden hebben we veel
relaties op bezoek gehad en de reacties
Controle met een ‘smile’
Testen met ‘gevoel’
De vele
mogelijkheden
van het
en Innovatiecentrum van
Tromp
1...,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21 23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,...44
Powered by FlippingBook