NBT Magazine nr. 3 2014 - page 14

Gasterij de Seterse Hoeve, gelegen aan
de Vijf Eikenweg in Oosterhout, is ‘de
ideale locatie om even uit te blazen, een
kopje koffie te drinken, even lekker te
lunchen, een terrasje te pikken, gezellig
te dineren, rustig te vergaderen of uw
feestje te vieren’, zo is op de website te
lezen. En we moeten toegeven; het is een
prachtige locatie. Zelfs op een gewone
dinsdagmiddag heerst er in de hoeve een
gezellige bedrijvigheid. Wij hebben een
afspraak met Jos Bouwmans, souschef bij
Gasterij de Seterse Hoeve. Hij werkt dage-
lijks met de Dübör PR100-spuitbus en wij
zijn benieuwd naar zijn bevindingen.
Ervaring
Jos geeft aan de PR100 voornamelijk te
gebruiken voor de bakplaat, grillplaat
en verwerking van aardappelgratin en
korsthapjes. “De PR100 zorgt ervoor dat
het bladerdeeg niet aanbakt en is zeer
zuinig in gebruik”, aldus Jos. “Voorheen
gebruikte we frituurolie in combinatie
met een kwast. Dit was echter verre van
ideaal: ongelijkmatig aanbrengen van de
olie, knoeien, verspilling. Toentertijd ken-
den wij de Dübör PR100-spray helaas nog
niet. Nadat we een spuitbus kregen om
het product te testen waren we direct
om. Inmiddels gebruiken we de olie al een
aantal jaren naar volle tevredenheid”,
zegt Jos.
Den Strooper
Pannenkoekhuis Den Strooper is sinds
1995 gevestigd in de in 1860 gebouw-
de Openbare School van Schaarsbergen,
gelegen aan de rand van het Nationale
Park De Hoge Veluwe. Eigenaar Paul
Mahieu werkt nu drie maanden met de
lossingsolie PR100. Door de installatie van
een op wens aangepast invetsysteem is de
mogelijkheid gecreëerd om tegelijkertijd
meerdere pannen te kunnen invetten. Dit
werkt snel en efficiënt. Wel zo prettig, als
je bedenkt dat er op een beetje drukke
dag bij ‘Den Stooper’ zo’n zeshonderd
pannenkoeken worden uitgeserveerd.
Zowel Mahieu als zijn personeel zijn zeer
tevreden.
De resultaten van het werken met deze
lossingsolie in combinatie met een invet-
systeem hebben de verwachtingen zelfs
overtroffen. Mahieu noemt een flink aan-
tal voordelen: “Minder olieverbruik, min-
der vet in de pannenkoek, smaak van de
pannenkoek komt beter tot zijn recht en
er is een perfecte dosering. Waar voor-
heen de pan van het vuur werd gehaald
om het teveel aan olie af te gieten en
daardoor de pan afkoelde, kan er nu
gewoon worden doorgebakken. Ook is er
door deze manier van werken een gelijk-
matige verdeling van olie in de pan, waar-
door er een mooier resultaat uitkomt. Er is
ook sprake van een hogere verbrandings-
temperatuur, waardoor minder kans is op
aanbranden van de pannenkoek. Tevens
blijven de pannen en branders schoner.
De vervuiling in de keuken (afzuiger –
bakplaat) is vele malen minder, wat een
besparing oplevert én zorgt voor minder
risico op een brand in de afzuiger.”
Last but not least: Mahieu heeft berekend
dat het huidige olieverbruik slechts een
vijfde ten opzichte van de oude situ-
atie zal zijn en dat dit hem, ondanks de
hogere prijs van de lossingsolie, een kos-
tenbesparing van 55% gaat opleveren.
Zo blijkt dat de PR100 lossingsolie ook
voor de horeca zijn werk naar behoren
doet. Binnen de bakkersbranche is de
toegevoegde waarde van de olie al lang
bewezen.
Meer informatie:
Dübör Nederland,
tel. +31 (0)162 421111,
De lossingsoliën van Dübör hebben hun
meerwaarde voor de bakkersbranche al
lang en breed bewezen, maar ook ande-
re sectoren beginnen de voordelen van
het werken met bijvoorbeeld de PR100
plantaardige lossingsolie te onderkennen.
De horeca is een bedrijfstak waar Dübör
zich meer en meer op richt, mede door
de successen die men heeft geboekt in
de bakkersbranche. De redactie van NBT
Magazine krijgt met eigen ogen te zien
hoe ook in het restaurantwezen gewerkt
wordt met de lossingsolie van Dübör.
DÜBÖR
DÜBÖR
DÜBÖR
Plantaardige lossingsolie
PR100
toont zijn
meerwaarde
in andere branches
Dübör richt zich nu
ook op de horeca
NBT
magazine
14
1...,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,...44
Powered by FlippingBook