NBT Magazine nr. 3 2014 - page 16

Stichting Ambachtelijke Bakkerij
In de Stichting Ambachtelijke Bakkerij participeren de inkooporganisaties Bakeplus,
Beko, Civoba, Tink en de ondernemersvereniging NBOV. Alle ambachtelijke bakkers
kunnen in plaats van de verplichte heffing sinds januari via hun inkoopfacturen op vrij-
willige basis een ‘ambachtsbijdrage’ van 0,15 % over hun inkopen afdragen aan deze
stichting. Dit percentage wordt door de vier betrokken inkooporganisaties automatisch
vermeld op de inkoopfactuur en vervolgens afgedragen aan de stichting. Met het bij-
eengebrachte geld kunnen wel opnieuw initiatieven worden genomen en activiteiten
worden ontwikkeld die specifiek zijn gericht op het ambacht.
Voor vrijwel alle bakkers komt de ambachtsbijdrage op jaarbasis honderden tot soms
duizenden euro’s lager te liggen dan de heffingen die voorheen moesten worden afge-
dragen. De ambachtsbijdrage levert daardoor een lager totaalbedrag op dan de hef-
fingen. Hiermee blijft de Stichting Ambachtelijke Bakkerij wel in staat zoveel mogelijk
activiteiten in stand te houden om de ambachtelijke (banket)bakker als dé brood- en
banketleverancier en als kennisspecialist op de kaart te kunnen zetten.
Op woensdag 21 mei presenteerde de
Stichting Ambachtelijke Bakkerij Leontien
officieel als ambassadeur. Heel toepas-
selijk werd zij in een bakfiets met een
appeltaart in haar hand geïntroduceerd.
Leontien vertelde wat zij voor de ambach-
telijke (banket)bakkers kan betekenen.
“Ik ondersteun graag het goede verhaal
van de ambachtelijke bakker. Brood is
gezond en de beste brandstof die er is.
Van een gebakje kan ik op en top genie-
ten. Goede voeding en genieten zorgen
voor een balans in mijn leven”, aldus
Leontien.
De wereld- en Olympisch kampioene
wielrennen heeft een persoonlijk verhaal
over presteren, doorzetten, volhouden én
gezond genieten waarin brood en ban-
ket een belangrijke rol spelen. Leontien
is dagelijks bezig met gezonde voeding.
Zij kan met recht het belang van een
goede voeding én genieten onderstrepen
en deze boodschap meegeven aan de
consument. Met haar verhaal en vanuit
deze gedachte gaat zij de ambachtelijke
bakkerij de komende periode vertegen-
woordigen.
Meer informatie?
Heeft u vragen? Mail dan naar info@
ambachtelijkebakkerij.nu, neem contact
op met het secretariaat van de Stichting
Ambachtelijke Bakkerij (tel. +31 (0)182
69 30 30) of met uw eigen inkooporga-
nisatie.
Sportvrouw en ex-wielrenster Leontien
Zijlaard vanMoorsel is benoemd tot ambas-
sadeur van de Stichting Ambachtelijke
Bakkerij, hét platform voor promotie en
informatie van en voor de ambachtelijke
(banket)bakker. De Stichting richt zich op
het toekomstperspectief van de ambach-
telijke (banket)bakkerij via promotie en
het delen van kennis en informatie met
vakgenoten. Geïntroduceerd in een bak-
fiets en met een race tegen bakker Albert
Steehouder is Leontien nu inzetbaar door
ambachtelijke (banket)bakkers om zich te
profileren als kennisspecialist en smaak-
held.
ST I CHT I NG AMBACHTEL I JKE BAKKER I J
Presteren,
doorzetten
, volhouden
én gezond genieten
Leontien Zijlaard van Moorsel
ambassadeur van Stichting
Ambachtelijke Bakkerij
NBT
magazine
16
1...,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,...44
Powered by FlippingBook