NBT Magazine nr. 3 2014 - page 23

NBT
magazine
N
23
COVERSTORY TROMP BAKERY EQU I PMENT
state-of-the-art Test-
Bakery Equipment
zijn louter positief. Wat wil je nog meer”,
vraagt Kersten zich hardop af.
Uitbreiding
Tromp Bakery Equipment heeft een rijke
geschiedenis in de bakkersbranche als pro-
ducent van productielijnen. Het bedrijf,
dat sinds 2012 onderdeel is van de Markel
Bakery Group, focust zich op automatise-
ring van het productieproces, afgestemd
op de specifieke wensen van de klant. Het
aanbod is zeer divers, waardoor ook de
mogelijkheden legio zijn. Ook daar biedt
het T.I.C. dus uitkomst. “Een productielijn
van Tromp Bakery Equipment is modulair
opgebouwd en kan dus afhankelijk van het
eindproduct uitbreid worden. Stel dat een
relatie besluit een nieuw product te gaan
produceren, dan kan hij hier kijken hoe
dat op zijn bestaande lijn mogelijk is. We
gaan heel specifiek kijken wat er nodig is
en op basis daarvan wordt een lijn samen-
gesteld. Dan is het wel handig om het
eerst uitgebreid te testen. Maar daarnaast
is ook de ontwikkeling én productie van
specifieke bakkerijmachines een belangrijk
deel van de business binnen Tromp Bakery
Equipment.”
Innovatie
Ook vanuit eigen oogpunt brengt het cen-
trum Tromp Bakery Equipment heel veel.
“Zoals gezegd is productinnovatie een
belangrijk onderdeel van onze business.
Wij zijn regelmatig in de weer om te kijken
of we bepaalde producten kunnen produ-
ceren met onze machines of dat er aanpas-
singen gedaan moeten worden om tot een
nog optimaler product te komen. Alles is
ondergeschikt aan het resultaat. Dat is een
heel proces, maar op die manier verfijnen
we onze eigen producten.”
Bestaande relaties komen dus om te kijken
naar uitbreiding, nieuwe relaties vanwege
belangstelling voor een bepaalde produc-
tielijn. Andere relaties maken weer gebruik
van het T.I.C. om geheel nieuwe producten
en toepassingen te komen testen. “Dat is
heel leuk om te doen”, zegt Kersten. “Je
bent onderdeel van het proces om een
product te optimaliseren. Je staat mede
aan de basis van een nieuw product. Het
is samenwerken op een heel breed vlak,
met mensen vanuit de hele wereld. Dat
vergt aanpassingsvermogen, maar dat is
één van de sterke punten binnen de hele
organisatie.”
Alles staat in het teken van ontwikke-
ling. Stilstaan kan niet, volgens Kersten.
“Innoveren is belangrijk. Wil je de kennis en
vakmanschap in huis hebben, moet je blij-
ven innoveren. Je stoot heus wel een keer
je kop, maar doe je dat niet, dan ontwikkel
je ook niet meer. Voor bedrijven is het heel
belangrijk om je kennis te vergroten en wij
bieden ze die mogelijkheid. In het gehele
productieproces kan een kleine verandering
grote gevolgen voor de kwaliteit hebben.
Dat onderzoeken we om tot het optimale
eindproduct te komen. Zie het als extra
service, maar we besparen zo ook veel kos-
ten voor onze klanten. Een onderzoek kost
natuurlijk geld, maar uiteindelijk nemen we
relaties veel tijd uit handen.”
Testen
Elke machine die door Tromp Bakery
Equipment wordt ontwikkeld en verkocht,
wordt eerst uitgebreid getest door Kersten
en zijn team. “Het risico op storing en stil-
stand wordt zodoende enorm verkleind.
Als wij het hier hebben getest, weet ik
zeker dat we de productlijn of machine
nooit meer terug zien met problemen.
Een machine of productlijn moet geleverd
worden en daarna willen we er eigenlijk
nooit meer iets van horen, tenzij uitbrei-
ding nodig is. Het moet eenrichtingsverkeer
zijn. Ook hier mag je weer spreken van kos-
tenbesparing, want storing is stilstand en
dat kost onze klant, maar ook ons geld en
dat willen we niet. We doen er alles aan om
onze klanten tevreden te houden.”
Onze vraag aan Tromp Bakery Equipment
over het Test- en Innovatiecentrum is: had
dit niet eerder gerealiseerd moeten wor-
den? “We zien dat de tijd nu rijp is. Er is een
nieuw management en die zien de toege-
voegde waarde hiervan en er is voldoende
ruimte om te investeren. Je kunt heel veel
willen, maar het moet ook mogelijk zijn
en dat kan nu. Met het betrekken van een
nieuw pand kwam de mogelijkheid om ook
een Test- en Innovatiecentrum te realiseren.
Daar zijn we nu gewoon heel blij mee en
reuze trots op.”
Meer informatie:
Tromp Bakery Equipment BV
Tel. +31 (0)183 62 62 52
Procescontrole in Optima Forma
Het oog van de meester
Meten is weten
1...,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22 24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,...44
Powered by FlippingBook