NBT Magazine nr. 3 2014 - page 29

KOELEN & VR I EZEN
SPEC I AL
NBT
magazine
B
29
KOELEN & VR I EZEN
vriesoplossingen voor elke bakkerij”
Hoe moeten bederfelijke bakkers-
producten vervoerd worden?
Gerben Hekman Bakkerijtechniek geeft advies
de bakkersbranche groeit het marktaan-
deel van Coolworld nog steeds. Kuppers:
“Alles rondom voeding en wat met de
keten van voeding te maken heeft, is
voor ons hartstikke belangrijk. Alles moet
gekoeld worden en dat dient ook op
een nette manier te gebeuren. Wij kun-
nen daarin in alle behoeften voorzien.
Ons aanbod bestaat uit een aantal pro-
ductgroepen zoals verplaatsbare koel- en
vriescellen, alles rondom klimaatbeheer-
sing en proceskoeling. Binnen deze pro-
ductgroepen bieden we meerdere klant-
specifieke oplossingen aan.”
Service
Gevraagd naar recente ontwikkelingen
geeft Kuppers aan dat Coolworld zich
vooral op het gebied van service blijft ver-
beteren. “Je moet dan denken aan extra
diensten, zoals monitoring. Dat bieden
we aan om onze klanten te ontlasten.
Met permanente monitoring kijken men-
sen mee naar de conditie van de appara-
tuur. Als er ook maar iets gebeurt, dan
wordt er een alarm gegeven en kunnen
wij direct contact leggen met onze klant.”
Snel leverbaar
De bakkersbranche is dus heel belangrijk
voor Coolworld, zo benadrukt Kuppers
nogmaals. “Veel bakkers maken gebruik
van onze machines. Toch zien wij voor
Coolworld nog steeds heel veel mogelijk-
heden binnen de bakkersbranche en dat
heeft vooral met ons aanbod te maken.
We bieden natuurlijk kant-en-klare koel-
en vriesoplossingen voor elke bakkerij,
maar er is meer dan alleen maar machines
leveren. De dienstverlening moet helemaal
goed op orde zijn en waar het kan verbe-
teren we onze diensten. Belangrijk voor
klanten in de bakkerijbranche is dat onze
koel- en vriesoplossingen voldoen aan alle
HACCP-eisen, snel leverbaar zijn en dat we
op elke gewenste plek een klimaatoplos-
sing kunnen plaatsen. We zijn gewoon
heel flexibel.”
Meer informatie:
Coolworld Rentals
Tel. +31 (0)416 68 80 88
Wat zijn de exacte regels bij het gekoel-
de transport van bijvoorbeeld gebak?
Belangrijk om te weten, dus stelde de
redactie van NBT Magazine deze vraag
aan Gerben Hekman. Zijn antwoord:
“De hoofdregel is dat tijdens het vervoer
de temperatuur van
gekoelde bederfe-
lijke producten niet
hoger mag worden
7°C.” Tot bederfe-
lijke bakkerswaren
behoren in elk geval
alle producten met
slagroom en ban-
k e t ba k k e r s r oom
en alle produc-
ten die na het bakken nog een bewer-
king hebben ondergaan met vers fruit.
Verder behoren ook belegde broodjes met
bederfelijk beleg en gevulde snacks tot
deze categorie.
Behalve de wettelijke verplichting zijn ook
de (eind)kwaliteit van het product, lees
gebak, van belang. “Door een oplopende
temperatuur zal de kwaliteit van uw gebak
snel verminderen door het inzakken en
uitlopen van de slagroom, het verkleuren
van vruchten en gelei. Daarnaast zal ook
de bewaartijd van het gebak afnemen.”
Energie
Wanneer gebak met een te hoge tempe-
ratuur in de winkel terug gekoeld moet
worden kost dit extra energie en dat kost
geld. Het in de vitrine plaatsen van te
warme producten zal ook de andere pro-
ducten opwarmen en er zal onnodig con-
densvorming optreden. De oplossing biedt
Gerben Hekman Bakkerijtechniek met de
Isotherm koelcontainers. “Wij hebben voor
ieder transport een passende koelcontai-
ner”, aldus Hekman. “Voor het transport
van platen en kratjes in bestelauto of
stationcar hebben wij de gebaktransport-
container in ons assortiment. Voor grotere
hoeveelheden gekoelde product in een
vrachtauto met laadlift hebben wij tot slot
nog de Isotherm koelcontainer voor bak-
kers voorhanden.”
Meer informatie: Gerben Hekman
Bakkerijtechniek, tel. +31 (0)548 610523,
De Isotherm
koelcontainer
De gebaktransportcontainer
1...,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28 30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,...44
Powered by FlippingBook