NBT Magazine nr. 3 2014 - page 39

RETRO RETRO RETRO
Zoals gezegd is Bakkerij Vreugdenhil al
bijna een eeuw lang te vinden in Maasdijk.
“Mijn overgrootvader Jan sr. is in 1923 met
de bakkerij gestart op deze locatie en door
de jaren heen is het bedrijf altijd van vader
op zoon gegaan”, aldus Christiaan, zelf net
de trotse vader van een zoon (Ben). “We
zijn steeds verder doorgegroeid. Nu zijn
Gerard en ik verantwoordelijk voor het
reilen en zeilen van de bakkerij. Passie en
plezier hebben in het vak is wat ons drijft
en ons succesvol maakt. Wij hebben recent
een filmpje gemaakt met de vraag aan
onze medewerkers wat ons uniek maakt.
De medewerkers hadden het er allemaal
over dat ze voor kwaliteit en service staan.
Wat ons duidelijk werd is dat alle neuzen
dezelfde kant op staan binnen het bedrijf.
Het Vreugdenhil-DNA, zoals wij het zijn
gaan noemen, is bij iedere medewerker
aanwezig en door de jaren heen doorge-
geven van generatie op generatie. Dat is
mooi om te zien, omdat goed personeel
essentieel is voor een bedrijf als het onze.”
Verdeling
Christiaan en Gerard zijn opgegroeid in de
bakkerij en hebben hun passie voor het
vak duidelijk van hun vader. Toch is er een
natuurlijke scheiding in werkzaamheden
tussen beide broers. “Gerard is een vakman
pur sang. Hij is lid van het BoulangerieTeam
en is veel op reis om deel te nemen aan
wedstrijden. Hij is constant bezig met het
waarborgen van de kwaliteit van onze pro-
ducten en komt vaak met productinnova-
tie. Daar kan hij zijn ei in kwijt en het com-
petitieve hebben we allebei van onze vader
meegekregen. Het is nooit goed genoeg,
er is altijd ruimte voor verbetering. Het is
gewoon topsport bedrijven. Ik ben banket-
bakker, maar houd me ook veel bezig met
de boekhouding, marketing en dergelijke.
Je kunt niet meer ‘alleen’ bakker zijn in
deze tijd, je moet ook ondernemer zijn.
Kijken waar kansen liggen, je imago uitdra-
gen. Wij creëren een verhaal, maar moeten
altijd onze verhalen waarmaken door een
uitstekende kwaliteit te bieden en service
“Het is nooit goed genoeg, er is altijd ruimte
voor verbetering”
Bakkerij Vreugdenhil -
Maasdijk
De redactie van NBT Magazine vraagt
zich oprecht af of Bakkerij Vreugdenhil
– gevestigd in Maasdijk – nog enige intro-
ductie behoeft. Om het zekere voor het
onzekere te nemen toch maar een korte
kennismaking. Maasdijk is een klein dorp
in het Westland en al sinds 1923 de thuis-
haven van Bakkerij Vreugdenhil. Daar
waar passie, vakmanschap, kwaliteit en
service de leidraad van de bedrijfsvoering
vormen, staat de familie Vreugdenhil aan
het roer van de bakkerij. Inmiddels zwaait
de vierde generatie met Christiaan en
Gerard Vreugdenhil de scepter in de bak-
kerij, maar is vader Jan nog wel dagelijks
aanwezig om enige vorm van controle te
houden. Niet dat het nodig is, want Gerard
en Christiaan zetten de familietraditie op
geheel eigen wijze voort. Succes wordt
gekoppeld aan kwaliteit, klantvriendelijk-
heid, beleving en passie voor het vak.
“Het runnen van een bakkerij is gewoon
topsport”, zo vertelt Christiaan.
Het bakkersteam van Bakkerij Vreugdenhil
NBT
magazine
N
B
T
39
1...,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38 40,41,42,43,44
Powered by FlippingBook