NBT Magazine nr. 3 2014 - page 4

VOORGEBAKKEN
VOORGEBAKKEN
VOORGEBAKKEN
Voorgebakken
Voor u ligt alweer de derde uitgave van NBT Magazine. Dit betekent dat het jaar bijna
halverwege is en er is weer genoeg gebeurd. Zo is sportvrouw en ex-wielrenster Leontien
Zijlaard van Moorsel benoemd tot ambassadeur van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, het
platform voor promotie en informatie van en voor de ambachtelijke (banket)bakker. Hoe
mooier kan het zijn nu de zomerperiode direct voor ons ligt en we al overspoeld zijn met de
nodige (sport)evenementen zoals het Wereld Kampioenschap hockey en voetbal en de Tour
de France die 5 juli van start gaat – het kan voor u zeker een boost geven aan de omzet,
want wanneer de oranjekoorts toeslaat, is het hele land in rep en roer en wordt er aan alle
kanten geld uitgegeven.
De komende weken staat de wereld voor-
al in het teken van sportevenementen.
Iets waarmee extra omzet te scoren is
en waarbij u tevens de winkel een ander
tintje kunt geven. Het laatste is zeker niet
onbelangrijk als het gaat om de gezond-
heid van het brood. De gezondheidsef-
fecten van brood zal ook de wereld-
en Olympisch kampioene wielrennen de
komende tijd onder de aandacht bren-
gen. Goede voeding en genieten kunnen
wij als (banket)bakker zeker als bood-
schap meegeven aan de consument. Door
landelijke campagnes zal het imago van
het brood positief worden beïnvloed.
Hierbij kan een training voor de verkoop-
medewerkers zeker niet verkeerd zijn.
Laten we met zijn allen de consument nog
bewuster maken, hoe gezond brood wel
niet kan zijn.
Het is al vaker gezegd, om het stuk-
je omzetverlies (aan de retail) te com-
penseren, is specialisatie ten opzichte
van het grootbedrijf bittere noodzaak.
Specialisatie blijft dan ook de komende
periode het kernwoord voor zowel het
midden- als lagere segment. Het assorti-
ment in de bakkerswinkel is gelukkig bij
uitstek geschikt om mee te kunnen onder-
scheiden. Pak die kans en durf ook eens
een andere richting uit te denken!
Ook in deze editie brengen wij u bij op
het gebied van bakkerijmachines, koelen
en vriezen. Tegenwoordig is het koel- of
vriesproces niet meer weg te denken in
de bakkerij en zien we steeds meer ver-
nieuwende conserverings- en conditione-
ringstechnieken die productieprocessen
efficiënt en bovenal economisch verant-
woord maken. De bakker/ondernemer en
daarbij ook zijn werknemers zijn hiermee
gediend. Denk ook bij aanschaf van bak-
kerijmachines, koel en- vriesapparatuur
wat u zou kunnen besparen op efficiency
en energie.
Afsluitend wens ik u alvast een fijne en
vooral zonnige zomer(vakantie), alsook
veel leesplezier en inspiratie toe.
Peter Eversdijk
Voorzitter NBT, branchegroep van de
Koninklijke Metaalunie
NBT
magazine
4
1,2,3 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,...44
Powered by FlippingBook