NBT Magazine nr. 3 2014 - page 11

Zeelandia
slaat
eerste paal
voor
ambitieuze uitbreiding
Spijs Carlo-fabriek
“Dit zijn investeringen waarmee we ver vooruit kijken”
In de Spijs Carlo-fabriek worden onder
andere echte amandelspijs, dips, gelei en
het lossingsmiddel ‘Carlo’ geproduceerd,
zowel voor de Nederlandse markt als voor
de export. Omdat Zeelandia de komende
jaren internationaal groeikansen ziet voor
dit type hoogwaardige producten, rees de
noodzaak om de bestaande productiefaci-
liteit uit te breiden.
Gefaseerde renovatie
In eerste instantie zal de firma Sprangers
uit Terneuzen een aanbouw met een vloer-
oppervlakte van 600 m2 realiseren. Later
volgt een tweede aanbouw en tot slot
wordt de bestaande productiehal gereno-
veerd. “Dit zijn investeringen waarmee we
ver vooruit kijken”, aldus CEO Roelof Krist.
“Onze markt verandert continu en we heb-
ben vertrouwen in de groeikansen voor
ons bedrijf. Daarom investeren we in een
toekomstbestendige, duurzaam en state-
of-the-art productieomgeving.”
Schone productie
Een belangrijke trend waar Zeelandia op
inspeelt, is dat aan voedselverwerkende
bedrijven steeds striktere eisen op het
gebied van hygiëne worden gesteld. In de
nieuwe ruimten komen onder meer ‘loze
plafonds’ waar alle leidingen en lucht-
behandelingssystemen in worden onder-
gebracht. Dit resulteert in een ‘sanitai-
re productieruimte’, die bijzonder goed
vuil- en stofvrij gehouden kan worden en
daardoor aan de hoogste normen op het
gebied van voedselhygiëne voldoet.
Duurzaamheid
Bij de renovatie streeft Zeelandia naar
hoge prestaties op het gebied van duur-
zaamheid. Er wordt gewerkt met duur-
zame materialen en zonnepanelen voor
eigen, schone energieopwekking. Onlangs
zijn de bestaande productiefaciliteiten al
voorzien van een extra vetvanger, om het
aantal vervuilingseenheden van het afval-
water verder te verminderen.
Meer informatie:
Zeelandia, tel. 0800-0367,
ZEELAND I A ZEELAND I A ZEELAND I A
Zeelandia is begonnen met een ambitieu-
ze renovatie van de bestaande Spijs Carlo-
fabriek in Zierikzee. Deze productiehal
wordt de komende jaren in drie fasen uit-
gebreid, verduurzaamd en voldoet straks
aan de hoogste normen op het gebied
van voedselhygiëne. De eerste paal werd
op 22 mei geslagen door Area Director
Benelux Ernst Erhardt.
Piet Dooge (links), mede-
werker van de Spijs Carlo
Fabriek sinds 1969 bedient
samen met Ernst Erhardt
(rechts), Area Director
Benelux, de apparatuur
voor het slaan van de eer-
ste paal
NBT
magazine
11
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,...44
Powered by FlippingBook