NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 6 23
we de transportsystemen die naadloos aansluiten op bestaande productielijnen
mogen verzorgen.”
FANUC
Alle projecten die Vallei Techniek realiseert worden in nauwe samenwerking
met specialistische partners zoals Fanuc bewerkstelligd. “Wij zetten hoog in op
specialisme. Wij gaan daarbij voor professionaliteit en kwaliteit. Duurzaamheid
is van groot belang. Onze toepassingen moeten gewoon 25 jaar meegaan en
onderhoudsarm zijn. Dat kunnen we alleen realiseren door met goede partners
in zee te gaan. Daarnaast bieden we natuurlijk maatwerk door onze eigen
expertise en die van onze partners te bundelen. Ook bij dit project hebben
we weer zeer prettig samengewerkt met onder meer Fanuc. We merken dat er
steeds vaker voor robotoplossingen wordt gekozen voor dergelijke projecten en
dan biedt Fanuc in mijn ogen de beste kwaliteit. De robots zijn beproefd in de
praktijk, dus de angst om deze geweldige oplossing op het gebied van automa-
tisering in te passen verdwijnt.” “Wij zijn ook heel trots op dit project”, zo voegt
Paul Bakker van Fanuc toe. “Het contact met Bakkerij Visser loopt allemaal via
Gerko, maar wij dragen ons steentje bij door de onze expertise in te brengen.”
Bij Bakkerij Visser heeft Vallei Techniek in ieder geval wederom goed werk
afgeleverd. Wij zijn in Alphen aan den Rijn ten tijde van de testfase van het
project. “Tot nog toe werk alles super”, aldus Ruud. “Dus we zijn heel enthou-
siast aan het worden. We hebben onze eigen mensen erbij betrokken en zij
worden ook door Vallei Techniek begeleid en opgeleid om het beste met de lijn
te werken. Het algehele gevoel is goed.”
EFFICIËNT WERKEN
De reden om dit deel van de productie te automatiseren laat zich raden. “Het
heeft natuurlijk te maken met een deel kostenbesparing. Het scheelt weer
handjes aan de lijn, dus dat is al een reden om het te doen. We moeten ook
efficiënter gaan werken. Onze lijn kan 24.000 bolletjes per uur draaien en dat
wil je dan ook halen. Dan ga je niet op halve kracht draaien om de inpakkers
te ontzien. Daarbij scheelt het ook in ziekteverzuim, want het zware werk
hoeft niet meer door mensen gedaan te worden. Ik wil altijd zoveel mogelijk
automatiseren”, vertelt Ruud.
VOLGENDE PROJECT
Het is een jaar geleden dat de eerste gesprekken tussen Vallei Techniek en
Bakkerij Visser plaatsvonden. “Een half jaar geleden hebben we de klap erop
gegeven. Dat we nu al kunnen draaien geeft aan dat het heel snel is gegaan.
Dat is ook het voordeel van een familiebedrijf. We beslissen snel en Gerko
heeft het vertrouwen niet beschaamd. We zijn zelfs zo tevreden over de
samenwerking dat we Gerko al de volgende opdracht hebben gegeven. Vallei
Techniek gaat ook de automatisering van de grootbroodhandeling verzorgen.
Het ongesneden grootbrood wordt dan in kratten geplaatst. Dat zouden we
niet doen als we niet tevreden waren.” “Hoe mooi is dat. We zijn allebei heel
trots op dit project en we hopen dat ook over het volgende project te mogen
zeggen”, zo zegt Gerko tot slot.
Meer informatie:
Vallei Techniek B.V.
Tel. + 31 (0)318 74 40 88
www.valleitechniek.nlRuud van Klaveren en
Gerko van den Brink