Previous Page  23 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 23 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 6 23

we de transportsystemen die naadloos aansluiten op bestaande productielijnen

mogen verzorgen.”

FANUC

Alle projecten die Vallei Techniek realiseert worden in nauwe samenwerking

met specialistische partners zoals Fanuc bewerkstelligd. “Wij zetten hoog in op

specialisme. Wij gaan daarbij voor professionaliteit en kwaliteit. Duurzaamheid

is van groot belang. Onze toepassingen moeten gewoon 25 jaar meegaan en

onderhoudsarm zijn. Dat kunnen we alleen realiseren door met goede partners

in zee te gaan. Daarnaast bieden we natuurlijk maatwerk door onze eigen

expertise en die van onze partners te bundelen. Ook bij dit project hebben

we weer zeer prettig samengewerkt met onder meer Fanuc. We merken dat er

steeds vaker voor robotoplossingen wordt gekozen voor dergelijke projecten en

dan biedt Fanuc in mijn ogen de beste kwaliteit. De robots zijn beproefd in de

praktijk, dus de angst om deze geweldige oplossing op het gebied van automa-

tisering in te passen verdwijnt.” “Wij zijn ook heel trots op dit project”, zo voegt

Paul Bakker van Fanuc toe. “Het contact met Bakkerij Visser loopt allemaal via

Gerko, maar wij dragen ons steentje bij door de onze expertise in te brengen.”

Bij Bakkerij Visser heeft Vallei Techniek in ieder geval wederom goed werk

afgeleverd. Wij zijn in Alphen aan den Rijn ten tijde van de testfase van het

project. “Tot nog toe werk alles super”, aldus Ruud. “Dus we zijn heel enthou-

siast aan het worden. We hebben onze eigen mensen erbij betrokken en zij

worden ook door Vallei Techniek begeleid en opgeleid om het beste met de lijn

te werken. Het algehele gevoel is goed.”

EFFICIËNT WERKEN

De reden om dit deel van de productie te automatiseren laat zich raden. “Het

heeft natuurlijk te maken met een deel kostenbesparing. Het scheelt weer

handjes aan de lijn, dus dat is al een reden om het te doen. We moeten ook

efficiënter gaan werken. Onze lijn kan 24.000 bolletjes per uur draaien en dat

wil je dan ook halen. Dan ga je niet op halve kracht draaien om de inpakkers

te ontzien. Daarbij scheelt het ook in ziekteverzuim, want het zware werk

hoeft niet meer door mensen gedaan te worden. Ik wil altijd zoveel mogelijk

automatiseren”, vertelt Ruud.

VOLGENDE PROJECT

Het is een jaar geleden dat de eerste gesprekken tussen Vallei Techniek en

Bakkerij Visser plaatsvonden. “Een half jaar geleden hebben we de klap erop

gegeven. Dat we nu al kunnen draaien geeft aan dat het heel snel is gegaan.

Dat is ook het voordeel van een familiebedrijf. We beslissen snel en Gerko

heeft het vertrouwen niet beschaamd. We zijn zelfs zo tevreden over de

samenwerking dat we Gerko al de volgende opdracht hebben gegeven. Vallei

Techniek gaat ook de automatisering van de grootbroodhandeling verzorgen.

Het ongesneden grootbrood wordt dan in kratten geplaatst. Dat zouden we

niet doen als we niet tevreden waren.” “Hoe mooi is dat. We zijn allebei heel

trots op dit project en we hopen dat ook over het volgende project te mogen

zeggen”, zo zegt Gerko tot slot.

Meer informatie:

Vallei Techniek B.V.

Tel. + 31 (0)318 74 40 88

www.valleitechniek.nl

Ruud van Klaveren en

Gerko van den Brink