NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 6 29
K
O E L E N
&
V R I E Z E N
Met de Coolbake, desemfermentatie-cel en de CDS K-control
kan de bakker de consument op hoog niveau bedienen.
Alle bovengenoemde installaties zijn voorzien van Blue Cat
led-verlichting die ervoor zorgt dat de installaties vrij blijven
van schimmelvorming. Dit principe berust op een lamp die
eiwitten van de schimmels kapotmaakt, zodat ze niet kunnen
overleven. Dit is een grote stap op hygiënisch vlak, maar ook
wat betreft de besparing van energie en de onderhoudskosten
van de koelinstallatie. Een schone koelcel of deegconditione-
ringskast hoeft namelijk minder uren per etmaal te draaien,
omdat de koeltechniek intern gemakkelijker de warmte kan
onttrekken dan bij een vervuilde installatie.
DESEMFERMENTATIE-CEL EN CDS K-CONTROL
Met de desemfermentatie-cel en de CDS K-control heeft de
bakker de gelegenheid om van ‘slow recovery’ en ‘cool rising’
gebruik te maken. Degen met een laag gistpercentage en
desembrood krijgen hierdoor meer tijd om langzaam te rijzen
zonder dat er een droge deeghuid ontstaat, wat zich uitbetaalt
in meer smaak. Ook kan de bakker deze installaties gebruiken
als ‘parkeerplaats’, waarmee een lading deeg op verschillende
momenten wordt afgebakken. Daardoor kan de klant op elk
moment van de dag verzekerd zijn van vers brood.
COOLBAKE
Met de KOMA Coolbake zit u als bakker nooit meer zonder
brood. Deze installatie kan verpakt en onverpakt brood name-
lijk voor langere tijd op gekoelde temperatuur bewaren. Het
brood kan ook in twee fasen worden afgebakken, waarbij de
Coolbake gebruikt kan worden tussen de twee fasen in. Bij
een dreigend tekort kan er snel brood afgebakken worden.
Binnen dertig minuten na het afbakken kan het brood gesne-
den worden. De vochtverdeling blijft hierbij optimaal en
de korst blijft krokant en laat niet los. Dit systeem geeft ook
de mogelijkheid om minder ’s nachts te bakken en dit werk
gedeeltelijk de dag van tevoren te doen. Er is ook een variant
verkrijgbaar die de broden kan bewaren in beugelkratten met
plastic krat-zakken.
Meer informatie:
KOMA Koeltechnische Industrie B.V.
Tel. +31(0)475 474700
www.koma.comKOMA
BIEDT EFFICIËNTIE,
OMZETKANSEN EN RENDEMENT
WAAR VROEGER DE OVEN GEZIEN WERD ALS HET HART VAN DE BAKKERIJ, NEEMT DE KOELTECHNIEK SINDS DE JAREN
’70 STEEDS MEER EEN CENTRALE PLAATS IN. DE EISEN OP HET GEBIED VAN HYGIËNE, TRENDS EN EETGEWOONTEN,
BLIJVEN ECHTER, NET ALS ASSORTIMENTEN, OPENINGSTIJDEN EN AANKOOPMOMENTEN VAN DE KLANT, STEEDS
AAN VERANDERING ONDERHEVIG. DE NIEUWSTE INSTALLATIES VAN KOMA HOUDEN HIER REKENING MEE.