Previous Page  29 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 29 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 6 29

K

O E L E N

&

V R I E Z E N

Met de Coolbake, desemfermentatie-cel en de CDS K-control

kan de bakker de consument op hoog niveau bedienen.

Alle bovengenoemde installaties zijn voorzien van Blue Cat

led-verlichting die ervoor zorgt dat de installaties vrij blijven

van schimmelvorming. Dit principe berust op een lamp die

eiwitten van de schimmels kapotmaakt, zodat ze niet kunnen

overleven. Dit is een grote stap op hygiënisch vlak, maar ook

wat betreft de besparing van energie en de onderhoudskosten

van de koelinstallatie. Een schone koelcel of deegconditione-

ringskast hoeft namelijk minder uren per etmaal te draaien,

omdat de koeltechniek intern gemakkelijker de warmte kan

onttrekken dan bij een vervuilde installatie.

DESEMFERMENTATIE-CEL EN CDS K-CONTROL

Met de desemfermentatie-cel en de CDS K-control heeft de

bakker de gelegenheid om van ‘slow recovery’ en ‘cool rising’

gebruik te maken. Degen met een laag gistpercentage en

desembrood krijgen hierdoor meer tijd om langzaam te rijzen

zonder dat er een droge deeghuid ontstaat, wat zich uitbetaalt

in meer smaak. Ook kan de bakker deze installaties gebruiken

als ‘parkeerplaats’, waarmee een lading deeg op verschillende

momenten wordt afgebakken. Daardoor kan de klant op elk

moment van de dag verzekerd zijn van vers brood.

COOLBAKE

Met de KOMA Coolbake zit u als bakker nooit meer zonder

brood. Deze installatie kan verpakt en onverpakt brood name-

lijk voor langere tijd op gekoelde temperatuur bewaren. Het

brood kan ook in twee fasen worden afgebakken, waarbij de

Coolbake gebruikt kan worden tussen de twee fasen in. Bij

een dreigend tekort kan er snel brood afgebakken worden.

Binnen dertig minuten na het afbakken kan het brood gesne-

den worden. De vochtverdeling blijft hierbij optimaal en

de korst blijft krokant en laat niet los. Dit systeem geeft ook

de mogelijkheid om minder ’s nachts te bakken en dit werk

gedeeltelijk de dag van tevoren te doen. Er is ook een variant

verkrijgbaar die de broden kan bewaren in beugelkratten met

plastic krat-zakken.

Meer informatie:

KOMA Koeltechnische Industrie B.V.

Tel. +31(0)475 474700

www.koma.com

KOMA

BIEDT EFFICIËNTIE,

OMZETKANSEN EN RENDEMENT

WAAR VROEGER DE OVEN GEZIEN WERD ALS HET HART VAN DE BAKKERIJ, NEEMT DE KOELTECHNIEK SINDS DE JAREN

’70 STEEDS MEER EEN CENTRALE PLAATS IN. DE EISEN OP HET GEBIED VAN HYGIËNE, TRENDS EN EETGEWOONTEN,

BLIJVEN ECHTER, NET ALS ASSORTIMENTEN, OPENINGSTIJDEN EN AANKOOPMOMENTEN VAN DE KLANT, STEEDS

AAN VERANDERING ONDERHEVIG. DE NIEUWSTE INSTALLATIES VAN KOMA HOUDEN HIER REKENING MEE.