Previous Page  27 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 27 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 6 27

Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF) beoordeelde de open inschrij-

vingsopleiding van LSBL. NLQF is een raamwerk voor inschaling van alle

mogelijke kwalificaties en maakt hiermee door de overheid gereguleerde

kwalificaties en private kwalificaties met elkaar vergelijkbaar. Een NLQF

inschaling vertelt niet zozeer iets over de geleverde studie-inspanning of

studie-inhoud, maar over wat iemand kan en weet als een bepaald leerpro-

ces is afgerond.”

PRAKTIJKGERICHT

“De inschaling van de opleiding geeft status. De deelnemer heeft namelijk

niet zomaar even wat geleerd in een training, maar vakgerichte kennis op

gedaan die aan bepaalde vastgestelde eisen voldoet. Er is nog meer aandacht

op de toepassing van kennis in het werkveld. Daardoor is de opleiding prak-

tijkgerichter geworden. Dit heeft een grote meerwaarde voor werkgevers in

de voedingsindustrie,” vertelt Gerrit de Jonge, directeur van LSBL. “De oplei-

ding leidt tot een verbetering op de werkvloer, het dwingt bijvoorbeeld de

operator of kwaliteitsmedewerker om naar de praktijk te kijken. Deelnemers

werken tijdens de opleiding een vijftal cases en een verbetervoorstel uit van-

uit hun eigen werkomgeving, zoals het beter laten werken van de productie-

installatie of klachten over een bepaald product.”

Werkgevers uit de voedingsindustrie mogen van iemand die een LMT oplei-

ding heeft gevolgd verwachten dat deze kritisch blijft kijken naar het eigen

functioneren en daarnaast het belang van het groter geheel begrijpt en goed

kan communiceren op zijn vakgebied. Een medewerker kan specifieke taken

toebedeeld krijgen, zoals problemen oplossen, voorschriften maken en zich

continu verbeteren. Ook voor certificering als ISO en voedselveiligheid bij

het voedingsmiddelenbedrijf is van belang om goed opgeleide en gekwalifi-

ceerde mensen te hebben.

PASSENDE OPLEIDING

Levensmiddelenfabrikanten en keuringsinstanties ervaren de LMT als een vol-

ledige opleiding qua inhoud en karakter. Er wordt adequaat en doelgericht

opgeleid. Door de erkenning kunnen ze hun medewerkers een passende

opleiding aanbieden en inschalen op niveau. De opleiding is ideaal voor

medewerkers die qua functie een niveau hoger willen werken. Door hen de

LMT te laten volgen, kunnen ze binnen het eigen bedrijf verder groeien.

DE LMT

De applicatie opleiding levensmiddelentechnologie is een vakopleiding die

op basis van open inschrijving wordt georganiseerd. “De opleiding bevat

alleen uit benodigde vakken voor de voedingsindustrie, zoals grondstof- en

warenkennis, microbiologie, voedselveiligheid, afvullen en verpakken en

technologie. De LMT is geschikt voor mensen die in de voedingsindustrie

(willen) werken, maar daarvoor geen vakopleiding hebben gedaan of om

bij te scholen dan wel carrièreperspectief te creëren binnen de voedingsin-

dustrie. De opleiding start tweemaal per jaar en de volgende groep start in

september”, zo horen wij tot slot van Harry van der Sluis.

Meer informatie:

LSBL Services

Tel. +31 (0)318 696999

www.lsbl.nl/lmt

TRAINING TOPCLASS

START IN SEPTEMBER

IN SEPTEMBER START DE TRAINING ‘TOPCLASS’ IN WAGENINGEN,

EEN TRAINING VOOR BROODBAKKERS UIT HET AMBACHT EN DE

INDUSTRIE, DIE MEER WILLEN WETEN OVER GRONDSTOFFEN,

KNEDEN, RIJZEN, BAKKEN, STRUCTUUR EN SMAAK. VOOR BROOD-

BAKKERS DIE ZICH WILLEN ONTWIKKELEN EN NIET ALLEEN

DIEPGAANDE KENNIS WILLEN OPDOEN OVER DE PRODUCTIE VAN

GROOTBROOD EN KLEINBROOD, MAAR OOK ZELF WILLEN

ERVAREN HOE HET BETER KAN? KWALITEIT EN VERDIEPING ZIJN DE

RODE DRAAD VAN DEZE TRAINING.

De training is een combinatie van theorie en praktijk. De acht trainingsdagen

worden ondersteund door een online leeromgeving. Naast de trainingsdagen

zijn er praktijkopdrachten om in het bedrijf uit te voeren. De training wordt

in kleine groepen gegeven ( maximaal twaalf personen) zodat er ruimte is

voor ieders vragen en ontwikkeling. De uitvoering van de training wordt

verzorgd door ervaren praktijkmensen/trainers, zoals Hans Som, Kees Goos,

Peter Bienefelt en Jan Zweistra. Dus ben je broodbakker (MBO 2 of 3) en wil

je meer weten, meer leren, meer doen en bereiken, dan kun je starten met de

training Topclass in september.

Voor meer informatie:

Nationale Bakkerij Academie

Tel. + 31 (0)317 471 255,

www.nationalebakkerijacademie.nl